Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Követed a régi betyár szokást?...

Követed a régi betyár szokást? és a törvényt? Ki a régi kedvenc betyárod?

Figyelt kérdés
Arra gondolok ,hogy lopsz a gazdagogtol és amit loptál oda adod a szegényeknek ... én spec beleszarok a mostani törvényekbe nekem csakis a régi betyár törvény parancsol és adok a szegényeknek méghozzá azt amit mástol lopok ...
2009. dec. 21. 18:16
1 2 3 4 5 6
 1/51 anonim ***** válasza:
94%
Aranyos, csak kicsit beteges :) Lopnál nekem egy lakásra valót? Köszi!
2009. dec. 21. 18:23
 2/51 anonim ***** válasza:
91%

a betyárok mindig is törvényen kívüliek voltak, szóval vagy az egyik, vagy a másik. én nem tartom helyesnek amit, és ahogy csináltak, de azt sem tartom helyesnek, hogy a világ pénzének 90%-át az emberiség 10%-a birtokolja, és a maradék 90% az a 10%-on osztozik.

de nem ez a megoldás, ráadásul a btk. is harap érte. :)

2009. dec. 21. 18:26
 3/51 anonim ***** válasza:
89%

a betyárok bűnözők voltak. az, hogy a szegényeknek adták a pénzt az legenda, vagy elszigetelt eset

a társadalmi igazságtalanságok megszűntetésének nem ez a módja

mit értek el? hogy még jobban szigorítottak a törvényeken....hát tényleg bravó

2009. dec. 21. 18:28
 4/51 anonim ***** válasza:
100%
Köszi én nem akarok segíteni senkinek, és törvény sem akarok sérteni mert azért én szívok. :D
2009. dec. 21. 18:40
 5/51 anonim ***** válasza:
86%
nem, félek a börtöntől :S
2009. dec. 21. 18:42
 6/51 anonim ***** válasza:
79%
Darth wader
2009. dec. 21. 18:42
 7/51 A kérdező kommentje:

de mi mi mégis kik vagyunk betyárok ?!

Nem szentéletű emberek és nem kiscserkészek. Betyárok vagyunk a szó szoros értelmében. A mi szemünkben a köztársaság törvényei nem sokat érnek, a puszta ősi törvényeit azonban bármilyen körülmények között betartjuk és betartatjuk. Éppen úgy, mint az egykori betyárokat, minket is a hatalom kényszerített arra, hogy törvényen kívüliek legyünk. Büszke muszájbetyárok vagyunk. Nem fogadjuk el a kettős mércét, az elnyomatást, idegenek uralmát, mert a puszták népének fiaiként szabadnak születtünk és azok is maradunk még a rabságban is. Hiszünk Istenben és a legősibb íratlan törvényekben, tiszteljük a betyárbecsület-kódexet, soha egymást el nem áruljuk. Szeretünk élni, szeretjük a jó bort, pálinkát, a szép nőket, de a harcot, a férfias küzdelmet is. S mindenekelőtt szeretjük a hazánkat, gyönyörű, nagy Magyarországot.

2009. dec. 21. 18:45
 8/51 anonim ***** válasza:
100%
És mégis ki az a "mi"? És amúgy ki dönti el, hogy ki a gazdag és ki a szegény? Talán te? Miért, te tévedhetetlen vagy? És egyáltalán mi a mércéje a gazdagságnak és a szegénységnek? Van netán SI mértékegysége?
2009. dec. 21. 18:48
 9/51 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező, ajánlom neked a - Talpuk alatt fütyül a szél - című magyar filmet. Jó kis betyárfilm. :)
2009. dec. 21. 18:52
 10/51 A kérdező kommentje:
jó mer a végén felakasztják őket =( az elötted lévőnek az országba összeszámolva 612 betyár van ... am meg az azér is jó mert: oly század szülötje vagyok mely embert és hazát megtipor gyökértelenné tett mindent mi igaz hol virág nyilt most tövis és gaz s ki egykoron magasra tört azt most hant fedi két lábnyi föld megannyi pöröj csapása a magyar megprobáltatása de álja álja ez a sirbaküldött nemzeti s tudja vihart arat az ki szelet vet csendben fedik hozzzá a kaszát lesz ITT még jobb világ :)
2009. dec. 21. 19:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!