Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Várjátok már a halálotokat?

Várjátok már a halálotokat?

Figyelt kérdés
Én már várom, és mindig elcsodálkozok rajta, hogy eggyes emberek mennyire félnek a haláltól.
2009. dec. 21. 08:59
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
Akkor neked valószínűleg nincs miért élned. Mert, akinek akár egy pici valami is van, amiért élni akar, az fél a haláltól.
2009. dec. 21. 09:04
 2/19 anonim ***** válasza:
100%

Abból a szempontból igen, hogy kiderüljön, mi van utána. Gyanítom, csak a nagy semmi és a teljes és végleges szertefoszlás, de akkor már legalább majd biztosan tudhatom.

Viszont éppen ezért, mivel meglehetősen valószínűnek tartom, hogy ez a helyzet, és utána már nincs tovább semmilyen formában, ezért úgy nem "várom", hogy "legyen már itt mielőbb" - mivel tudom, hogy csak ez az egy életem van, ezért szeretném minél értelmesebbé, hasznosabbá, tartalmasabbá tenni. Így aztán, amikor majd tényleg eljön a vég ideje, lesz mire visszatekintenem, és nem kell majd azon sajnálkoznom, hogy elpazaroltam az életem.

2009. dec. 21. 09:11
 3/19 Nemo kapitány (V.A.) ***** válasza:
85%

A félelem és a vágyakozás nem fedi le a teljes lehetőséget.

Sem veled, sem az első válaszolóval nem értek egyet, pontosabban egy-egy féligazságot értékelek benne.

Én sem félek a haláltól (tudom amit tudok, és átéltem amit átéltem, most hagyjuk) de nem várom a halálomat, és igyekszem késleltetni, mert dolgom van, feladataim vannak, számítanak rám és segíteni akarok.

2009. dec. 21. 09:16
 4/19 anonim ***** válasza:
86%

Nem várom. Van még dolgom, sok. Ha nem lenne, keresnék. Ha nem találnék, megpróbálnék örülni valaminek.

Ha nincs más, egy kedves állatnak. Egy szép virágnak.

Most a hónak.

Vagy próbálnék segíteni valaki(mi) nálam is nyomorultabbnak.

Akinek(minek) szüksége van rám. Adnék egy tál ételt, egy jó szót.

Amúgy a haláltól nem félek, inkább a fájdalomtól.

Egy kicsit az is zavar, hogy nem tudom, mi lesz a világban amit én már nem tudok.

2009. dec. 21. 09:16
 5/19 anonim válasza:
100%

Én arra vagyok kíváncsi,h megfogom e tudni mi van utána:D

Ez elég hülyén hangzik:D

2009. dec. 21. 09:29
 6/19 anonim ***** válasza:
47%

Is-is. Nincs miért ragaszkodni az élethez ennyi 'szabadság' mellett. Boldog tudatlanságban lenne miért.

Jobban ragaszkodnék egy helyen, az emberi ostobaságtól és hatásaitól függetlenedve.

2009. dec. 21. 09:30
 7/19 anonim ***** válasza:
54%
hát ide jöhetne már a kaszás, annyira nem történik évek óta semmi, hogy az szinte fénypont lenne.
2009. dec. 21. 09:38
 8/19 anonim ***** válasza:
82%
hát, nem is tudom. perpillanat akár várhatnám is mert épp tényleg nincs miért élnem, nem csinálok semmit és nem hiányoznék senkinek. tudom hogy csinálhatnék valamit, de mégsem, nincs semmi motiváció rá. de egy nagyon kicsit valahol mélyen reménykedek hogy majd megváltozik és nem fogom ennyire mindegynek érezni hogy élek-e vagy sem. szóval ez most ilyen eldöntetlen.
2009. dec. 21. 09:40
 9/19 anonim válasza:
69%
énis egy kicsit. de csak azért, mert nagyon kiváncsi vok, mi van a túlvilágon
2009. dec. 21. 09:41
 10/19 anonim ***** válasza:
88%
nem, mert az olyan bizonytalan (sokkal inkább, mint az élet)
2009. dec. 21. 09:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!