Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nem tudok leülni tanulni, mit...

Pkl kérdése:

Nem tudok leülni tanulni, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudok leülni tanulni...anyukám azt mondja, hogy lusta vagyok. :-/

Mit tegyek ez ellen, hogyan tudnám leküzdeni a "lustaságot"?

(13/L)

2014. ápr. 6. 21:14
 1/1 anonim válasza:

Amikor azt érzed hogy lusta vagy és jobb bármi mást csinálni csak nem a kötelességedet akkor gondolj arra, hogy a tanulással a jövődet alapozod meg. Ha valamit nem kedvelsz, vagy egyszerűen utálsz akkor is az jusson eszedbe hogy egyszerűen csak rá kell szánni az időt és el kell majd végezni. Továbbá az életben sokszor fogsz olyan helyzetbe kerülni vagy olyan dolgot kellesz elvégezned, amelyet egyszerűen a hátad közepére nem kívánnál, de mégis kutya kötelesség lesz megcsinálni.

Egyébként saját tapasztalat: amikor az érettségire készültem és eljött a szóbeli előtti érettségi szünet szinte az összes tételt az utolsó 3 napban tanultam meg. (magyar 40, töri 20, infó 20, angol <párbeszédekkel mindennel együtt> 60) és egyszerűen az utolsó 12 órában szinte már nem láttam ki a fejemből a stressztől, az idegességtől. Azt éreztem, hogy mindjárt fejjel megyek a falnak úgy el voltam havazva sok mindennel. Miután megvolt az érettségi egyszerűen másfél napig úgy aludtam, mint a bunda, úgy padlón voltam idegileg a sok tanulástól. Nem is beszélve arról, hogy a stressz hosszú távon nagyon leamortizálja az ember szervezetét és ami marad az egészségből abban már nem sok köszönet van. Meg azért is tanulj, mert előbb-utóbb felnősz és dolgozni kellesz és élned a saját életed neked is és tényleg nem mindegy hogy hogyan. Mert lehet dolgozni egy irodában, ahol megkapod a megfelelő egzisztenciális elismerést és fizetést és marad pénzed a kaján meg a rezsin kívül saját magadra és a leendő családodra, vagy lehet dolgozni egy gyárban ahol ahhoz hogy ki tudd fizetni a számlákat és egyéb költségeidet akár több műszakot is vállalni kell, vagy lehet dolgozni a szántóföldön, ami hosszú távon van olyan fárasztó, mint egy több műszakos gyári munka. Ráadásul ha napszámban dolgozol, nem fizetsz adót, nem lesz nyugdíjad, TB-d, és öregségedre még a házad is elveszítheted és szó szerint lehet menni a híd alá.

Tehát ha nem akarsz megnyomorodni, egészségileg tönkremenni és azt akarod, hogy elismert, sikeres, és kiegyensúlyozott ember légy akkor tanulj. És fontos, hogy minél tovább képezd magad, mert ha kikerülsz a munkaerő-piacra csak úgy lehetsz versenyképes, ha minél több szakképzettséggel, minél több lábon állsz.

Röviden összefoglalva: előtted az élet, TANULJ, TANULJ, TANULJ.

2014. ápr. 8. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!