Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme az osztálykarácsony...

Mi értelme az osztálykarácsonynak?

Figyelt kérdés
Mindenki húz egy nevet, és akit húzott, annak KELL ajándékot vennie. Mivel mindenki különböző, vannak akik utálják egymást. Ha olyat húz az ember, akit nem szeret, nem szívesen vesz neki valamit, pláne 1500-2000 ft-ért. Ha elcseréled, akkor te leszel a "bunkó". Az osztályfőnökök erőltetik ezt a gyerekekre, vagy a gyerekek tényleg akarják? Pl. egy 25 fős osztályból mindenki akarja? Vagy ha 5-6 ember nem akar ilyenben részt venni (mondjuk nem engedheti meg, hogy ilyen összegért vegyen valakinek vmit), akkor ő rögtön "antiszociális"? Akkor ő(ke)t kiközösítik a többiek?! A legtöbb ilyen "buli" arról szól, hogy a fiúk isznak, a lányok 3-4 csoportra oszlanak, és beszélgetnek. A süti, üdítő persze elfogy, sokan hamar elhúznak, és 3-4 ember meg takaríthat a többi ember után.
2009. dec. 16. 16:17
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
Van egy lány osztálytársam. Majdnem kitűnő, hihetetlen nyelvérzéke van. Azért nem megy nyelvvizsgázni, mert nincs rá pénzük. Ha álmából felébresztenék, akkor is simán levizsgázna.
2009. dec. 16. 17:05
 12/20 anonim ***** válasza:

Ha igazán jó nyelvekből, a suli kifizeti a nyelvvizsga felét. Nálunk is így volt.

De az o.fő csak tudja, hogy vannak akik rossz anyagi helyzetben vannak az osztályba, és akkor nem kellett volna 2000ft értékbe ajándékozni. Ez tényleg gáz. :S

De ha ez az utolsó évetek, csak kibírjátok valahogy...

2009. dec. 16. 17:19
 13/20 A kérdező kommentje:
A mi iskolánk szegény, nem fizet ki semmit. Évente majdnem 400 tanuló befizet 1000 ft dsk pénzt, és nem vesz az iskola semmit. Se új labdák, háló vagy valami.
2009. dec. 16. 17:21
 14/20 anonim ***** válasza:
mondjuk utolsó évben nem kellene ilyenre pénzt költeni, így is van elég kiadása az utolsó éveseknek, ballagási ruhától kezdve...
2009. dec. 16. 17:26
 15/20 anonim ***** válasza:
51%
Tudod, a karácsony (elvileg) a SZERETET ünnepe. Egy kis pénzt költeni arra, akit húztál, még ha nem is a szíved csücske, szép gesztus, ha már napi 6-7 órákat együtt töltesz ezekkel az emberekkel évek óta. Az ajándékot nem is muszáj venni, készítheted is, vagy kiírsz neki CD-re egy zeneiválogatást vagy DVD-re pár filmet. Lényeg, hogy így olyan osztálytársadat is kicsit jobban meg tudod ismerni, akivel annyira nem vagy jóba, mert nyilván utána érdeklődsz valamelyik haverjánál, hogy mi az, amit szeret. Osztálydélutánra meg nem tudom, mit kell annyit költeni. Van, aki kaját visz, van aki üdítőt, olyat, amit szeret. Ásványvizet, narancslevet, valaki süt sütit, valaki hoz chipset. Mutogatjuk az ajándékokat, beszélgetünk, aztán visszarendezzük a termet, és mindenki megy a maga dolgára. Nem tudom, miért kell ebből akkora ügyet csinálni, vagy mi olyan nagy fájdalom ebben a max 2 órában. Akár egy emberrel is beszélhetsz végig, attól még hogy valakit megajándékozol, nem kell rögtön szeretned, de lehetőséget ad rá, hogy esetleg megismerd kicsit jobban, ha partner vagy rá. De nekem kell ilyen szkeptikusan hozzáállni, hogy más örömét elrontsd.
2009. dec. 16. 17:34
 16/20 A kérdező kommentje:

Azt hiszem akit a 4 év alatt meg akartam ismerni, azt megismertem. Van akit épp azért nem kedvelek, mert ismerem. És lehet, hogy önző vagyok, de sajnálom azt a 2-3 órát az életemből olyanokkal tölteni, akiket nem kedvelek/utálok, és olyan helyen ahol unatkozom.

Valószínű, hogy akiket szeretek, azokat megajándékozom.

Nem én vagyok az egyetlen aki szerint ez az egész hülyeség.

Igen, nem is beszélve a költségekről, amik vannak. (ballagási ruha, a tanárok vacsija, tánctanár, meghívók stb.)

2009. dec. 16. 18:24
 17/20 anonim ***** válasza:
szerintem is hülyeség..és nincs semmi értelme, csak kitalálták páran, hogy húdejó móka ez, közben szinte mindenki utálja. csak az papol itt a szeretetről, akinek nem volt osztálykarácsonya.
2009. dec. 16. 22:25
 18/20 A kérdező kommentje:
Az osztálykarácsony is addig jó, amíg az ofő kibontja az ajándékát. És utána már nincs meg az az igazi hangulat.
2009. dec. 17. 10:31
 19/20 anonim ***** válasza:
Szerintem ott van elrontva az egész, hogy kötelezővé teszik, és véletlenszerű a megajándékozott személye. Inkább önkéntessé kellene tenni, hogy aki szeretne, az ajándékozzon meg azt/azokat, akit/akiket akar. Lehet nyugodtan cserélni is, de még így se biztos hogy nem lesznek olyanok, akik senkit se lepnének meg szívesen. Az osztály meg vegyen egy közös ajándékot az ofőnek, bár aki kihúzza, az úgyis azt veszi meg, amit a legtöbben helyesnek látnak, nyilván nem egyedül dönti el.
2012. dec. 4. 00:37
 20/20 anonim ***** válasza:
Eszembe jutott, hogy egyszer milyen megalázó ajándékot kaptam osztálykarácsonykor, de hogy mit, ezt ide nem írnám le. Az ajándékozómnak talán nem volt konkrétan ez a célja, de elég rosszul sült el, az osztály is megmosolygott, aztán évekkel később anyám elpletykálta a jelenlétemben valakinek, én meg el tudtam volna süllyedni a föld alá...
2012. dec. 5. 12:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!