Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi értelme az osztálykarácsony...

Mi értelme az osztálykarácsonynak?

Figyelt kérdés
Mindenki húz egy nevet, és akit húzott, annak KELL ajándékot vennie. Mivel mindenki különböző, vannak akik utálják egymást. Ha olyat húz az ember, akit nem szeret, nem szívesen vesz neki valamit, pláne 1500-2000 ft-ért. Ha elcseréled, akkor te leszel a "bunkó". Az osztályfőnökök erőltetik ezt a gyerekekre, vagy a gyerekek tényleg akarják? Pl. egy 25 fős osztályból mindenki akarja? Vagy ha 5-6 ember nem akar ilyenben részt venni (mondjuk nem engedheti meg, hogy ilyen összegért vegyen valakinek vmit), akkor ő rögtön "antiszociális"? Akkor ő(ke)t kiközösítik a többiek?! A legtöbb ilyen "buli" arról szól, hogy a fiúk isznak, a lányok 3-4 csoportra oszlanak, és beszélgetnek. A süti, üdítő persze elfogy, sokan hamar elhúznak, és 3-4 ember meg takaríthat a többi ember után.
2009. dec. 16. 16:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
hála istennek,nekünk ilyen sose volt.Én biztos kiszálltam volna a buliból,engem hagyjanak békén ilyenekkel,amúgyse szerettem az o-társaimat,meg ők se engem.
2009. dec. 16. 16:26
 2/20 A kérdező kommentje:

Ugyanígy vagyok. Van pl. egy o.társam. Cukorbeteg, semmilyen sütit meg cukros üdítőt nem ehet, de ő azért vigyen kólát vagy valami édességet.

Nálunk van, mert "milyen jó dolog". Persze aki azt meri mondani, hogy az ő nevét ne dobják a sapkába, örökre elásta magát ofő előtt. És a többiek is még jobban fogják utálni.

2009. dec. 16. 16:30
 3/20 anonim ***** válasza:
50%

Ilyen alapon mi értelme az osztálykirándulásnak? Vagy a Ki Mit Tud-nak? Vagy az iskola névadójának az ünnepélyének? Vagy hogy az ofő előírja, hogy menjetek színházba? Vagy hogy tesiórán röplabdáztok?

Az volna az értelme, hogy megtanulja az ember gyereke, hogy bizony sok helyzetben még az ellenséggel is együtt kell működni, dolgozni, alkotni, gondolkodni és érezni.

2009. dec. 16. 16:34
 4/20 A kérdező kommentje:
De ha egy osztály nem tart össze, nem kedvelik egymást, nem segítik egymást, akkor minek erőltetni? Nincs "osztályközösség". Lehet vitázni, hogy ez az ofő hibája vagy az osztályé. Egyszerűen ha az osztály nem akar valamit, az ofő miért erőlteti? Plusz pénzt kap ezért?
2009. dec. 16. 16:37
 5/20 A kérdező kommentje:
Más egy tesióra, egy színházlátogatás mint egy osztálydélután. A színházban nem kell beszélgetni, jópofizni a többiekkel.
2009. dec. 16. 16:38
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem azért csinálják, vagyis az lenne az értelme, hogy összehozza még jobban a társaságot.

Ez lenne az értelme az osztálykirándulásnak is. Ott jobban megismeritek egymást.

Egyébként meg egy osztályfőnök sokszor nem látja vagy nem akarja látni, hogy milyen az osztályközösség. Lehet azt hiszi, hogy jó kis társaság ez,holott mindenki cseréli a kihúzott neveket, akár az övét is.

Engem is elcseréltek egyszer :( Nálunk mikuláscsomag húzás volt.

Mondjuk mikor én jártam suliba, párszáz ft-ot kellett rászánni a csomagra, és még a mai árakhoz viszonyítva is 1500-2000ft szerintem sok.

Most képzeljetek el egy családot,ahol nagyon kevés pénz van.Mondjuk az anyuka vesz a gyerekének egy 500-1000ft-os valamit, de még ezt is ki kellett spórolnia és akkor a gyereke vegyen 2000ft értékben ajándékot egy olyan valakinek akivel nincs is jóban,nem szereti, sőt talán még utálják is egymást, és a cédulát nem tudja elcserélni. Durva. És van,ahol tényleg nincs pénz erre.

2009. dec. 16. 16:43
 7/20 anonim ***** válasza:
88%

Mi ezt úgy szoktuk, hogy az utolsó o.fői órán adjuk át az ajándékot, nincs külön össznépi ünnepély. A mi osztályunkban is van egy csomó ellentét, de ilyen alkalmakkor mindenki kitesz magáért. Én is egy olyan lányt húztam, akit nem kedvelek, és mégis szuper ajándékot vettem neki, mert belegondoltam, hogy nekem is jól esne egy jó ajándék. És jót is kaptam.

Az o.főtök csak jót akar, hogy jobban megszeressétek egymást. És ha már kötelező ez az egész, akkor legalább adjunk jó ajándékot, ne sajnáljuk rá azt az 1500 ft-ot. :)

2009. dec. 16. 16:50
 8/20 anonim ***** válasza:

Az lenne az értelme, hogy a többi osztály ne legyen olyan, mint a tietek. Normális esetben az első 1-2ilyen rendezvény összehozza a társaságot, és nem lesz nyűg a 8 v 4 év.

Ha a saját osztályodra kérdezed, akkor passz. Ofőd tudja rá a választ, ő szervezi.

2009. dec. 16. 16:57
 9/20 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó évünk. Ha 4 év alatt nem hozott össze minket semmi, akkor az 5.ben sem fog. Tudja az ofő is, mi az ábra. Nem érdekli. Ha azt mondom, nem érek rá, lekiabálja a fejem.
2009. dec. 16. 16:59
 10/20 anonim ***** válasza:
54%

szerintem az ég világon semmi.

én atótl elvonatkoztatok hogy kit húzok,

kihúzok egy x embert veszek neki valami szuper ajándékot én meg kapok valami gagyit, szar érzés mert én fost kaptam és jót vettem

másik alternativa veszek valami gyengébbet én meg kapok valamim jó ajándékot itt meg ég a pofámról a bőr

az okés hogy fiúk vesznek lányoknak 1 csokit és ez fordítva vagy délután valaki beöltözik télapónak hülyültök sütiztek stb..az jó de ajándékozásnak nincs.

11ikes fiú vagyok

2009. dec. 16. 17:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!