Mi a vélemyényed a pénzről?
Figyelt kérdés
2009. dec. 14. 18:26
1/11 anonim válasza:
Jó ha van, de csak mértékkel.
Nekem sajna elég szűkös mértékkel van:(
3/11 anonim válasza:
alapvetően jó dolog, csak az a baj hogy mi emberek rosszra is használjuk... De képzeld el milyen lenne, hogy ha akarnál venni valamit, és nem lenne pénz, akkor mondjuk egy darab csülökkel kéne fizetned érte...
4/11 anonim válasza:
Sz.ar dolog mikor nincs és látod hogy tornyosulnak a számlák és mindennap azon gondolkozol hogy mit rakjál a családodnak az asztalra.
5/11 anonim válasza:
NEM boldogít, de jó ha van.Tehát ha van sok pénzem, attól még nem leszek boldog, de a pénzel is tudunk örömet szerezni másoknak és magunknak is.Ha nincs pénzünk, attól még nem leszünk boldogtalanok, ha van annyi, hogy meg tudjunk élni belőle.A boldogság nem ezen múlik.
6/11 anonim válasza:
Boldogít, ha van, nekem sajna nincs:\
7/11 anonim válasza:
hmm... nem tudom röviden elmondani, de a lényeg az, hogy: jöjjön a venus project:)
8/11 anonim válasza:
az ördög műve. mondjuk nekem egy vasam sincs, és ezáltal boldogtalan vagyok, de nem azért, mert nekem van kényszerem arra, hogy pénzem legyen, hanem a társadalom kényszerít rá, hogy ne érezzem jól magam csórón.
9/11 anonim válasza:
Értékmérő. Dolgok, szolgáltatások értékének meghatározására szolgál.
Egy ilyen bonyolult világban ugyanis a cserekereskedelem igen-igen bonyolult lenne...
Ha valakinek sok van, akkor az azt jelenti, hogy valamivel rendelkezik, ami többet ér, mint amivel mások rendelkeznek és ezért neki több folyik be, mint másoknak.
Ez lehet nagy tudás vagy ritka készségek, minőségi munka, minőségi áru vagy szolgáltatás.
10/11 anonim válasza:
Itt a második hozzászólóval kell egyetértenem. Szükséges rossz. Szükséges hiszen szükség van egy ilyen dologra amellyel értekeket lehet cserélni és ha eltörölnék kitalálnánk helyette más hasonlót. Azért rossz mert manapság az embereknek más se jár az eszébe. A pénz az egyetlen motiváció és egyeseknél előrrébb van az értéke mint a szeretetnek, gondoskodásnak, segítségnek, lelki boldogságnak (amelyeknek igazán fontosnak kéne lenniük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!