Engem ki fog eltemetni?
Sose voltam még szerencsére temetésen.
A filmekben mindig azt látom hogy pap temet.
Ugye esküvőnél megvan az hogy a reformátust református pap adja össze, a katolikust katolikus pap, azok akik meg nem keresztények polgári esküvőn, a jegyző adja össze.
Temetésnél is van ilyen hogy jegyző, vagy bárki (na de ki?) temet el?
Vagy mindenképpen pap?Na de akkor én ha nem vagyok megkeresztelve milyen pap?

Az fog eltemetni, akit hívnak (az, aki szervezi).
Ha sem neked, sem a rokonaidnak egy behajtható fillérje sincs, akkor 2 temetői alkalmazott lesz az. De akkor hamvasztani fognak, azt' kiszórnak.

Köszönöm. Erre voltam kíváncsi, akkor ezek szerint nem muszáj az hogy pap legyen aki a beszédet mondja. Tényleg pontosabb így a megfogalmazás. :)
Szerencsére reményeim szerint az hogy engem kelljen messze van, és remélem nekem se kell egyhamar senki temetését intézni.
Csak mostanában tv-ben valahogy pont elkapom az olyan filmet, sorozatot ahol épp temetés zajlik, és mindig pap van ott.Ezért jutott eszembe.
Mellesleg annak örülnék a legjobban ha arra kerül a sor, ha egy működő képes vulkánba dobnának, de arra gyanítom nem túl sok esélyem van :( :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!