Pink Floyd Another Brick in the wall című dala hogyan él ma tovább, illetve hogyan vonatkoztatható mai tanár-diák kapcsolatra?
Van abban valami,amit mondasz sajnos. Azt gondolná az ember, hogy valamilyen szinten lázadást vélnek felfedezni benne, ami életkori sajátságukból adódóan megfelelne nekik. Persze a rap, az acid techno és egyéb idiótaságok jöhetnek. Én megértem, hogy a kortárs csoport és a média nagy úr és egyszerűen nem akarnak mások lenni, mint a többi vagy nem mernek. Megindul egy azonosulási folyamat. Tarts a tömeggel, nehogy mást merj mondani. Én viszont azt mondom, hogy tartózkodjunk a közízléstől és merjünk szembemenni azzal, ami van.
Nem vitatkozni akarok, ez is csupán csak egy vélemény. Ám sajnos azt azért szomorúan tényként kell leszögeznem, hogy az emberek szocializációján ma sokat ront a sztárvilág, a média.
Kicsit úgy érzem, mintha ez alól kivételt képeznének az elit iskolák és az egyházi gimnáziumok. Itt kell megemlítenem azt ami elterjedt a közfelfogásban, miszerint az egyházi iskolák a rockzenét sátánistának tartják, miközben ott sokkal több diák hallgatja ezeket vagy olvas beat irodalmat.

Lázadnak ők, de ez a zene nem az ő lázadásukról szól, hanem a szüleikéről. Így valahol érthető, hogy szembe mennek vele.
És persze a csordaszellemmel kapcsolatban is igazad van. A legtöbben nem akarnak elütni, kilógni a közösségükből. Nem mernek, vagy nem akarnak mást hallgatni, mint ami jelenleg populáris.
Az egyházi és elit gimikről nincs sok információm, sosem jártam egyikbe sem. De a középiskolában, ahova jártam (műszaki szakközép volt) elég népszerűségnek örvendett a rock és annak legtöbb vállfaja. Becslésem szerint a diákoknak majdnem a fele hallgatott rockot. Sok volt a megjelenésében is rocker. Sőt, az iskolában többször föl is lépett egy amatőr banda, aminek a tagjai oda jártak.
Nem volt egy elit hely, de nem is afféle legalja. Egy középerős szakközép volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!