Amszterdam és Hollandia - milyen nyelv?
Helló!
Úgy hallottam, hogy Amszterdam nagy része megérti az angolt. Valaki kérem világosítson fel:
- A Hollandiában születettek / felnevelkedettek egyaránt tanulnak hollandul és angolul is?
- Amszterdamban születettek / felnevelkedettek egyaránt tanulnak hollandul és angolul is?
- A filmeket / rajzfilmeket nem fordítják át holland nyelvre?
- Melyik nyelvet beszélik többen a fővárosban?
- Csupán angol nyelvtudással ki lehet fejezni magunkat, esetleg munkát végezni?
- Hogy is van? Általában a hollandok tudnak angolul is?
- Szívesebben beszélnek egymás közt ( baráti társaságban, munkahelyen stb. ) angolul, vagy hollandul?
Előre elnézést ha valamit félre / rosszul értelmeztem, és a sok kérdését. Köszönöm!
Hollandiában óvodától kezdve tanulnak angolul, kvázi kétnyelvűek a legtöbben - főleg a fiatalok.
Ettől függetlenül az anyanyelvük természetesen a holland. (Ami szintén nem egységes amúgy.)
Értem, köszönöm, mindenki válasza hasznos volt, többet tudok most.
Viszont mit értünk az alatt, hogy nem egységes a holland nyelv? pl. flamand? Belgium?
Igen, pontosan ezt értem az alatt, hogy nem egységes. A belga holland teljesen más.
Pont, mint ahogy az angolban, németben, spanyolban, franciában, stb. is nagy különbségek vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!