Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Amszterdam és Hollandia -...

Amszterdam és Hollandia - milyen nyelv?

Figyelt kérdés

Helló!

Úgy hallottam, hogy Amszterdam nagy része megérti az angolt. Valaki kérem világosítson fel:

- A Hollandiában születettek / felnevelkedettek egyaránt tanulnak hollandul és angolul is?

- Amszterdamban születettek / felnevelkedettek egyaránt tanulnak hollandul és angolul is?

- A filmeket / rajzfilmeket nem fordítják át holland nyelvre?

- Melyik nyelvet beszélik többen a fővárosban?

- Csupán angol nyelvtudással ki lehet fejezni magunkat, esetleg munkát végezni?

- Hogy is van? Általában a hollandok tudnak angolul is?

- Szívesebben beszélnek egymás közt ( baráti társaságban, munkahelyen stb. ) angolul, vagy hollandul?

Előre elnézést ha valamit félre / rosszul értelmeztem, és a sok kérdését. Köszönöm!

2014. febr. 16. 20:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A hollandok hollandul beszélnek egymással/egymás közt. A holland az anyanyelvük, angolt iskolában tanulnak. És egyébként van olyan holland, aki nem tud angolul.
2014. febr. 16. 20:22
 2/5 anonim ***** válasza:
61%

Hollandiában óvodától kezdve tanulnak angolul, kvázi kétnyelvűek a legtöbben - főleg a fiatalok.

Ettől függetlenül az anyanyelvük természetesen a holland. (Ami szintén nem egységes amúgy.)

2014. febr. 16. 20:28
 3/5 anonim ***** válasza:
Igen, a fiatalok. Viszont nem egy, nem két olyan felnőtt van (inkább idősebbek), akik meg nem is beszélnek angolul, úgyhogy azt kifejezetten nem jelenthetjük ki, hogy "a hollandok kétnyelvűek, és angolul is úgy beszélnek, mint hollandul".
2014. febr. 16. 20:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Értem, köszönöm, mindenki válasza hasznos volt, többet tudok most.

Viszont mit értünk az alatt, hogy nem egységes a holland nyelv? pl. flamand? Belgium?

2014. febr. 16. 20:45
 5/5 anonim ***** válasza:
51%

Igen, pontosan ezt értem az alatt, hogy nem egységes. A belga holland teljesen más.

Pont, mint ahogy az angolban, németben, spanyolban, franciában, stb. is nagy különbségek vannak.

2014. febr. 16. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!