Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez tényleg megéri egy szállodá...

Ez tényleg megéri egy szállodának?

Figyelt kérdés

Hotelben dolgozom felszolgálóként. Átlagosan napi 12-14 óra a munkaidő, de attól függ, épp mit mondanak, van, hogy betesznek 10 órás műszakba, aztán aznap derül ki, hogy áttettek 16 órásba. Heti 1 nap szabad, ezt is a vezetőség szabja meg, volt már olyan, hogy hétfőn voltam szabad, aztán 11-12 napot végigdolgoztam a következő hét végéig. Magánélet nulla, se időm, se energiám nincs eljárni sehova. Ha épp szabadnapos vagyok (ahogy ma is), egész nap takarítok, közben 1-2 órát döglök a gép előtt, máshoz nincs erőm. Az összes kollégám ugyanígy van ezzel, kb. egy rakás zombi vagyunk.

A főnök rendszeresen leolt minket, mert a vendégek állandóan panaszkodnak, hogy a felszolgálók nem mosolyognak eleget, nem elég gyorsak, be vannak savanyodva stb. Én személy szerint igyekszem, de amikor zsinórban a 10. napon van 12-14 órás műszakom, nem olyan egyszerű mosolyogni meg kedvesnek lenni, és ezzel a többiek is így vannak. A kérdésem, hogy ez így tényleg megéri a szállodának? Hogy így robotoltatja az alkalmazottakat, és még csak nem is elégedettek a vendégek? Nem kellene inkább arra törekedni, hogy az alkalmazottak ne legyenek zombik, és így a vendégek szívesen jöjjenek ide, és ajánlják másoknak is a hotelt?

2014. febr. 14. 14:41
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Csakhogy mint a kérdező írja félre tudja tenni a fél fizetését. Itthon kb a megélhetésre lenne elég amit keresne. Nem mindegy.
2014. febr. 14. 16:00
 12/14 anonim ***** válasza:
Ez egy baromság, nem lehet minden céget egy kalap alá venni. Nálunk pl mi felszolgálók jobban keresünk mint a közép vezetőink, kis főnökeink, de korábbi munkahelyemen meg Head Bartenderként annyit kerestem ami nem sokkal volt több mint a minimálbér. Pedig az órabérem ott több volt, de a jattot 20 felé osztottuk, kapott a mosogatótól a séfig mindenki. Minden az adott cég fizetési struktúráján múlik, itt nem a mi jattunkból akarják betömködni a többiek fizetésén lévő lyukakat.
2014. febr. 14. 16:06
 13/14 A kérdező kommentje:
Londonban vagyok. És az egyik válaszra reagálva, nem mindegy, hogy az ember mikor tud munkába állni. Én egyik nap elhatároztam, hogy dolgozni fogok, másnap elmentem munkaközvetítőbe, harmadik nap már dolgoztam. Otthon nincs ilyen...
2014. febr. 14. 16:34
 14/14 anonim ***** válasza:
Jelentkezz máshová. Van tapasztalatod, beszéled a nyelvet, kint vagy Londonban, minden megvan ahhoz hogy ne dolgozz heti 6 napokat 14 órában. Privátban elküldöm hogy én hol dolgoztam eddig ami bevált és hol dolgozok most. Jelentkezz ezekre a helyekre.
2014. febr. 14. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!