Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ez tényleg megéri egy szállodá...

Ez tényleg megéri egy szállodának?

Figyelt kérdés

Hotelben dolgozom felszolgálóként. Átlagosan napi 12-14 óra a munkaidő, de attól függ, épp mit mondanak, van, hogy betesznek 10 órás műszakba, aztán aznap derül ki, hogy áttettek 16 órásba. Heti 1 nap szabad, ezt is a vezetőség szabja meg, volt már olyan, hogy hétfőn voltam szabad, aztán 11-12 napot végigdolgoztam a következő hét végéig. Magánélet nulla, se időm, se energiám nincs eljárni sehova. Ha épp szabadnapos vagyok (ahogy ma is), egész nap takarítok, közben 1-2 órát döglök a gép előtt, máshoz nincs erőm. Az összes kollégám ugyanígy van ezzel, kb. egy rakás zombi vagyunk.

A főnök rendszeresen leolt minket, mert a vendégek állandóan panaszkodnak, hogy a felszolgálók nem mosolyognak eleget, nem elég gyorsak, be vannak savanyodva stb. Én személy szerint igyekszem, de amikor zsinórban a 10. napon van 12-14 órás műszakom, nem olyan egyszerű mosolyogni meg kedvesnek lenni, és ezzel a többiek is így vannak. A kérdésem, hogy ez így tényleg megéri a szállodának? Hogy így robotoltatja az alkalmazottakat, és még csak nem is elégedettek a vendégek? Nem kellene inkább arra törekedni, hogy az alkalmazottak ne legyenek zombik, és így a vendégek szívesen jöjjenek ide, és ajánlják másoknak is a hotelt?

2014. febr. 14. 14:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
26%
Nem dolgozhatsz hivatalosan ennyit.
2014. febr. 14. 14:58
 2/14 A kérdező kommentje:
Na ne mondd. A szerződésemben heti 40 óra szerepel, de mit csináljak? Örülhetek, hogy egyáltalán van munkahelyem.
2014. febr. 14. 15:01
 3/14 anonim ***** válasza:

Akkor mi a kérdés?

Szállodának persze hogy megéri,mert éhbérért dolgozol neki.

2014. febr. 14. 15:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Nem dolgozhatna, ha nem vezetne a szálloda kettős jelenléti ívet. Az egyiket ugye a hivatalos ellenőrzésre. Szinte mindenhol ez megy MO-n, 10 évet húztam le vendéglátásban otthon. Én volt eset hogy 19 órát dolgoztam egyik nap, másnap meg mentem nyitni megint és akkor mosolyogj a bunkó tajparasztoknak.

Egyébként van otthon is hely ahol ezt megfizetik, általában nem szállodákban hanem jó nevű, vagy újonnan nyíló éttermekben. Én mielőtt külföldre jöttem nyári szezonban megkerestem otthon a nettó 300-at, igaz havi 280-300 órával, nulla életem volt mellette, meg 6 órás bejelentés, fizetetlen szabival. Elegem lett.

Most napi 4-6, ritkán 8 órát dolgozom, heti 5 napban, a kp jatt csak az enyém, a kártyás jattnak a 65%-a is, így az átlag felett keresek. Soha többet MO-n vendéglátás. Az egyedüli ami itt nincs meg az a jó csapat ami otthon megvolt, a sok tré összekovácsolta a brigádot, nálunk nem voltak ilyenek hogy egymást felnyomtuk, egymás alá tettünk, sőt inkább ott falaztunk a másiknak ahol tudtunk ha volt valami gigszer. Itt külföldön ez nincs mindig így.

2014. febr. 14. 15:18
 5/14 A kérdező kommentje:

Az túlzás, hogy éhbérért, a fizetésemnek több mint a felét félre tudom tenni.

A kérdés az, hogy a szállodának nem baj az, hogy a vendégek folyton reklamálnak? Nem ad a vezetőségnek semmiféle visszajelzést, hogy esetleg rosszul csinálnak valamit, ha ennyi a panasz?

2014. febr. 14. 15:25
 6/14 A kérdező kommentje:
Utolsó válaszoló, én nem Magyarországon élek.
2014. febr. 14. 15:29
 7/14 anonim ***** válasza:
Merre vagy? Nem ismerem a szállodaipart annyira, párszor dolgoztam kisegítőként a helyi hotelban, meg gyakorlaton anno. Bár még azt is el tudom képzelni hogy egy Tiroli Hotelben is ez megy a téli szezonban, ott elég sok hely küzd személyzet gondokkal, rengeteg a hotel és ehhez képest kevés a jelentkező, ezért csavarják ki az embert szezon meló alatt.
2014. febr. 14. 15:38
 8/14 A kérdező kommentje:
Angliában vagyok. De ezt sose értettem, hogy valahol nincs elég ember. Elvileg mindenhol munkanélküliség van, nem? Nálunk is 1-2 havonta mondanak fel az emberek, mert nem bírják, de mindig pár napon belül jönnek a helyükre újak.
2014. febr. 14. 15:41
 9/14 anonim ***** válasza:
Én is angliában vagyok. Van néhány cég ahol megfizetnek és érdemes dolgozni, a szállodákat nem ismerem. Melyik városban vagy?
2014. febr. 14. 15:54
 10/14 anonim ***** válasza:
46%
Tessék, egyből jöttek a Magyarországot fikázó válaszok, erre meg kiderül, hogy ez Angliában van. Én meg persze hiába hangoztatom mindenkinek, hogy külföldön sem fogják jobban megfizetni, illetve meg fogják, csak azért kidolgoztatják a belét. Az ismerőseim, akik diploma nélkül mentek ki dolgozni Németországba, azok mind ugyan ezt mesélik, hogy hentesként napi 16 órát dolgozik, Audi (vagy Merci, már nem tudom) gyárban 12 óra, festőként is fél nap dolgozik, látástól vakulásig. Aztán közben ha belegondolsz, itthon is bőven meg lehet élni a hentes fizuból, ha 16 órát dolgoznál.
2014. febr. 14. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!