A Székelyek felsőbbrendűnek tartják magukat?
Ma hallottam, hogy van egy híres mondásuk, ami így szól: "Székely szarta a magyart"
Én nem gondolom, hogy bármelyik nép/népcsoport felsőrendűbb lenne a másiknál, és ezt eléggé bántónak érzem.
Eddig fogalmam sem volt róla, hogy így beszélnek rólunk, de most csalódtam bennük.
Székely vagyok és csak annyit mondhatok,hogy "akinek nem inge ne vegye magára"
Az a szólás azoknak volt kitalálva akik le románcigányoznak,le oláhhoznak vagy legjobb esetben csak egyszerűen románok vagyunk számukra. És mivel a székelyben nem alszik a "góbé" :) ezért kitalálta a csattanót és hát ez lett a vége. Ezért mondtam,hogy akinek nem inge ne vegye magára,a többi meg hadd rágja magát egy góbéságon.
Én minden magyart féltestvérnek tekintek,de nem tudom ha engem minden magyar csupán magyarnak fogad el.
Ez a különbség közöttünk, atyafiak. :)
Isten áldjon!
"a szólás azoknak volt kitalálva akik le románcigányoznak,le oláhhoznak" -
oké, ez borzasztó valóban, de nem mennék ilyen méltatlan vitába velük és a bosszú sem vezet semmi jóra.
Simán azt jelenti, aki ezt mondja a lerománozónak, lerántotta az alacsony szintjére. És nagyon hamar vissza is üt az ilyen: mondjuk szerelmes lesz egy magyarba
és máris a saját ürülékét öleli. Az újkeletű mondás egyébként nem "híres", hírhedt lehetne, de egy szerencsétlen sötét és ostoba méltatlan mondás.
Jaaaaj, gyűlöletes, mikor valaki ilyen szinten általánosít! Most mondjam magunkról magyarokról (holott a székelyek is ugyan olyan magyarok, mint mi...) hogy s*ggf*j, b*nk* az összes, mikor én például nem vagyok?
Sokszor járunk Erdélyben, egy barátom is székely volt és náluk csodálatosabb és őszintébb embereket ritkán látni! Bátrak, szenvedélyesek és talpraesettek! Persze, hogy jobban őrzik a magyarságukat, hisz nekik ott muszáj naponta ,,védeni" a románok miatt, míg nekünk erre Mo-n nincs szükségünk erre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!