Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Gyakran lehet hallani hogy...

Gyakran lehet hallani hogy szeretni kell. Hogy az ember szeressen. De hogyan is szeressen? Azt nem mondják el. Mi is a szeretet?

Figyelt kérdés
Jól gondolom hogy több fajtája van?
2014. febr. 12. 20:59
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Szavakkal és érintésekkel is lehet szeretni. Szavakkal is lehet simogatni, akár egy idegen embert. Két jó sót szólsz, és megszépíted a másik ember napját, akár egy nénikének,akivel a boltba találkozol, segitesz megemelni a kosarát, vagy bármit, és közben mondasz pár jó szót neki, akár ismerősödnek, akár ismeretlennek.
2014. febr. 12. 21:07
 2/7 anonim ***** válasza:
Olyan végtelenül hálásak tudnak lenni az emberek, hogy az csuda.
2014. febr. 12. 21:07
 3/7 netbakter ***** válasza:
Ha a "keresztényi szeretetre" gondolsz, nézz utána a történelmi könyvekben a térítés-, inkvizíció-, hódítás-, vallásháborúk- ... címszó alatt.
2014. febr. 12. 21:45
 4/7 anonim ***** válasza:

Jól gondolod. Van a birtokló szeretet, van baráti szeretet, van ragaszkodó és van az evangéliumi szeretet- görögül agapé (mindegyikre egész más szavuk van az evangéliumokban!)-

Agapé - ami nem tekint a tárgyának érdemeire, feltétlen, sugárzik, mint a napfény. Fényes és meleg, éltetadó.(Az sötét árnyék nem a napfénytől van, hanem a tárgy képezi)Ez nem duális, nem egészül ki gyűlölettel. Erre gondolt Jézus, a szelíd kegyes Krisztus, amikor azt mondta: Úgy szeressétek egymást, ahogy én szeretlek titeket!

2014. febr. 13. 00:59
 5/7 A kérdező kommentje:

"keresztényi szeretetre"

Ha már írtál akkor miért nem írtad leh hogy milyen az? Nem fogok vallási lexinokat olvasgatni. Az emberek meglátása érdekel és nem a könyvekben leírtak. Szóval nagyon benézted haver.

2014. febr. 13. 05:15
 6/7 kefa 2000 ***** válasza:

T.Kérdező! Látszólag egyszerű kérdésedre nem is olyan könnyű válaszolni pláne nem "keresztényi" szempontok alapján.Azért csak némi próbát teszek erre.Bár nem igazán szeretném ha bárki összekeverne a "keresztényi"-nek mondott felekezetekkel.

Úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött fiát adta neki,hogy aki hisz benne annak örök élete legyen.

Valahol abban rejlik talán, hogy valahonnan érdemek nélkül,mi kapunk valami kiérdemelhetetlen és felfoghatatlan ragaszkodást,törődést,szeretetet.Ez a szeretet nem mérlegel,nem vádol,nem önérdekű,nem válogat,stb. Valahogy ilyennek kéne lenni annak a szeretetnek is amit mi kisugárzunk magunkból.Természetesen a felsorolás közel sem teljes csak irány mutató.De mindenképp utal arra,hogy belülről jövő tiszta,és őszinte ami a másik lény iránt fejtünk ki,pláne ha az a másik lény is ember.Üdv.

2014. febr. 13. 18:30
 7/7 A kérdező kommentje:

Kaptam egy levelet!

"Erre gondoltál?"

Nem egészen. Legfőképp az emberek véleményére voltam/vagyok kíváncsi.

"Ezt szeretted volna tudni?"

Egyenlőre csak általános az érdeklődésem. Ha konkrétabb kérdésem lesz felteszem.

"Egyébként megkérdezhetem, hogy miért érdekel ez a téma?"

Igen! Érdekel hogy mit gondolnak az emberek erről. Ki hogyan éli meg? Legyen az t vallásos vagy ateista. A szeretet mind két "oldalon" a témák között van.

2014. febr. 13. 21:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!