Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért kell ennyi halálról...

Miért kell ennyi halálról szóló cikket kitenni a facebook-ra?

Figyelt kérdés

Tudom,ez nem a fb,de komolyan nem értem mi értelme azoknak a cikkeknek,videóknak,amik arról szólnak,hogy 10 napig élt a baba,vagy a 19.héten született és apuka lefotózta...

Tudom,hogy nincs erre szabályozás,de aki kiteszi vajon nem gondolja végig,hogy ez másnak túlságosan megrázó?

2014. febr. 7. 22:03
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
39%
Jézus, hát az tuti nem épelméjü aki ilyet kitesz. Szerencsére én még egyet sem láttam, de az biztos, hogy azt a személyt kiiktatnám az ismerõseim közül aki ilyeneket megoszt. A lelõtt, felakasztott kutyák képei is ki szoktak akasztani, azokat csak letiltom, de egy ilyen az már mindennek a teteje.
2014. febr. 7. 22:27
 2/12 A kérdező kommentje:

ugye???nem is értem,komolyan...engem még a cím elolvasása is kiakaszt,nem is tudom ki képes végignézni az ilyen videót!

és nem értem,hogy aki kiteszi az hogy nem gondolja végig,hogy ez valakit bánt!!!

2014. febr. 7. 22:31
 3/12 anonim ***** válasza:
19%
Nem vagyok FB-on, így engem nem ráz meg.
2014. febr. 7. 22:41
 4/12 anonim válasza:
64%

Olyan simán végignéz ilyet, aki átment hasonlón... A 10 napig élt babát én is láttam. Az én babám 152 napig élt, és számomra semmi megrázó nem volt abban, hogy végignéztem a 10 napig élt baba rövidke életét. Lehet lepontozni, nem normálisnak tartani, de azt gondolom, hogy ezek a sorsok, történetek, bármennyire megrázók is, ugyanannyira az élet részei, mint bármi más. Csak sok ember nem akar róluk tudomást venni, és nem is igazán tud mit kezdeni vele. Mint ahogyan az ilyen tragédián átment szülők gyászát sem tartják az emberek igazán elfogadhatónak, hiszen "csak egy beteg babáról van szó, aki jobb is, hogy meghalt". Nagyjából ez a vélekedés... Szóval kellenek ezek a videók, nem elrettentésnek, meg nem azért, hogy elrontsák az estédet. Hanem azért, hogy tudd, ilyen is van. Próbáld inkább nem annyira megrázónak felfogni, lásd meg a szépséget, ami mögötte van. Megnézted a 10 napig élt baba videóját? Azt láttad, hogy szenvedett a család? Nem hiszem.

Még valami: én a jobbnál jobb idézetek, "életbölcsességek" kirakásától megyek falnak a fb-on. Főleg, mert azt érzem, hogy kirakják ugyan ezeket az emberek, de marhára nem ezek szerint élnek. Elolvassák, de fel nem fogják... Én inkább ezeknek a kirakását szüntetném meg, vagy ha valaki ilyet kirak, akkor kényszeríteném, hogy fogja is fel a jelentését, és éljen aszerint...

Bocsi, hosszú lett, azért remélem, érthető a lényeg.

Még egy apró megjegyzés: 19. hétre született babát biztosan nem fotóz le egy apuka sem. :( Ugyanis egy 19. hétre született baba sajnos életképtelen, és az esetek túlnyomó többségében már túl sem éli a születését, de ha túl is éli szegény, akkor sem küzdenek az életéért nagy valószínűség szerint. Amire te gondolsz, azok a nagyon koraszülött, 24. hétre született babák lehetnek, de ilyen képeket sem nagyon láttam még a fb-on (a valóságban viszont láttam egy ilyen babát, és semmi elrettentő nem volt benne - a sok-sok csövet leszámítva).

2014. febr. 7. 22:48
 5/12 anonim ***** válasza:

Ezek engem is nagyon felzaklatnak. Ugyanígy a sok szörnyűség, amit állatokról postolnak. Nehéz, mert értem, hogy nem igazodhat mindenki az én lelkivilághoz, de ugyanakkor nagyon rossz mikor kéretlenül az ember arcába tolják ezeket a képeket.

Én nem néztem meg azt a videót, mert tudom, hogy nagyon felzaklatna. Nem a látvány, hanem a tudat, hogy az pici baba csak ennyit élhetett.

2014. febr. 7. 23:00
 6/12 anonim ***** válasza:

Engem az zaklat fel, hogy sokan szabályozni akarják a Facebook használatát. Miért tesznek fel ennyi képet, miért tesznek fel olyan képet....

Azért, mert a te saját profilodon belül azzal foglalkozol, amivel akarsz. Mindenkinek más az értékrendje, és a gondolkodásmódja. Mi ezzel a baj? Nem muszáj megnyitni azt, ami nem érdekel.

2014. febr. 8. 07:46
 7/12 anonim ***** válasza:
De azért nehogy idegbajt kapj itt korán reggel éhgyomorra :D!
2014. febr. 8. 08:41
 8/12 anonim válasza:
Beteg egy világ ez! Az se normális aki a saját gyerekéről ilyet feltesz, de az sem aki jódolgában a más nyomorát nézegeti, és azon borzong, mint valami horror filmen.
2014. febr. 8. 10:50
 9/12 A kérdező kommentje:

Kedves 4-es,egyáltalán nem erről van szó!!!!

Azt írod :"Mint ahogyan az ilyen tragédián átment szülők gyászát sem tartják az emberek igazán elfogadhatónak, hiszen "csak egy beteg babáról van szó, aki jobb is, hogy meghalt". "Ezzel egyáltalán nem értek egyet!!!Én nem ezért nem szeretem ezeket a videókat és nem azért nem nézem meg,mert nem tartom az élet részének a halált,hanem mert egyszerűen nem tudom feldolgozni!Én nem legyintek,hogy "úgyis beteg volt",hanem napokig nem hagy nyugodni,hogy miért kellett ennek megtörténnie!!!És őszintén csodálom azokat a szülőket,akik ilyenen átmentek és ép ésszel képesek tovább élni!!Komolyan!!!

Pusztán az zavar,hogy ezt a "képembe nyomják"(ahogy más valaki írta).Nem nem vagyok rá kíváncsi,csak nem tudom feldolgozni....

Persze nem kötelező fent lenni a fb-on,tudom,de én mondjuk nem tudnék kitenni egy olyan postot,ami engem megráz!

amúgy direkt neked megkerestem:

[link]

2014. febr. 8. 14:33
 10/12 anonim válasza:

4-es vagyok. Így már értem. Nézd, akkor egy dolgot tudsz tenni, valahogy átsiklasz ezek fölött a dolgok fölött.

Amiért kitehetnek ilyet szülők, az az, hogy egy beteg baba, illetve a baba elvesztése akkora trauma, hogy valahogyan segíti őket az egésznek a feldolgozásában, ha "közhírré teszik". A másik pedig, hogy ha ilyesmit kap az ember a sorstól, és túl tud lendülni a fájdalmon, akkor nagyon büszke arra a kis hősre, aki egy kis ideig nála vendégeskedett. És a büszkeség bizony azt eredményezi, hogy valamilyen formában a nyilvánosság elé tárja a baba életét.

Én a kisfiam halálakor, és azóta sem gondoltam úgy, hogy olyan képet bárhol is közzétegyek, ahol szenvedett. Pedig van olyan fényképünk, de nem sokkolnék ezzel senkit. Viszont a facebook oldalamon vannak képek a kisfiamról. Méghozzá olyanok, amikről senki meg nem mondaná, hogy egy beteg babáról van szó.

Ha megnézted ezt a videót, és megnézted a belinkelt cikkhez tartozó fotókat is, két babát látsz. Számodra megrázó mindkettő, nehezen tudod feldolgozni, hogy ilyet láttál. A 19. hétre született babát és a szüleit nagyon sajnálom. A 10 napig élt baba videója viszont átmelengette a szívemet. Igen, megrázó, hogy ilyenek történnek, sokszor felfoghatatlan, főleg a miért? felfoghatatlan, az meg pláne, hogy soha nem kapsz rá választ. Ha sokkol, ha megráz, ne nézd, tényleg csak ennyit tudok mondani. :( Sajnos azt kell mondanom, hogy ezeknek a szülőknek "jár" annyi, hogy közzétehessék a fájdalmukat vagy éppen a büszkeségüket.

Annak pedig örülök, hogy Te nem úgy gondolkodsz, hogy úgyis mindegy a beteg babáknak, jobb ha meghalnak, de hidd el, nagyon kevesen gondolkodnak hasonlóan. Engem a kisfiam halála után nagyon-nagyon sok "bántás" ért, sokan rezzenéstelen arccal mondták ezt a szemembe, méghozzá úgy, hogy bele sem gondoltak, hogy mit is mondtak valójában. És el kellett viselnem, mert nem világosíthattam fel minden embert arról, hogy mekkora taplóság is így gondolkozni... Nekem ez volt megrázó, és a világon senkit nem érdekelt. Elvárták, hogy ne emlegessem a kisfiam, és éljem tovább az életem, mintha mi sem történt volna. Emlegetem, még ma is, és nem érdekel, ki mit gondol. És igen, tovább élem az életem, de nem úgy, mintha semmi nem történt volna. Rengeteget kaptunk ettől a beteg testbe zárt, kivételes lélektől. Vétek lenne ezt elfelejteni...

Ne haragudj, nagyon elkanyarodtam az eredeti kérdésedtől, de talán a válaszom elejében válaszoltam is, hogy miért is teszik ki ezek a szülők a videókat, képeket.

2014. febr. 8. 23:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!