Kabátban miért van tiltva bemenni a legtöbb kulturális intézménybe, gondolok itt pl: koncerttermekre, némely színházra, kiállítóteremre?
Könyvtárban teljesen indokoltnak tartom a ruhatárat:
Persze ha nincs túl meleg és valaki sokáig ül egy könyv felett, mert mondjuk szakdogára jegyzetel, ott nyilván jól esne a vállra terített kabát... De azért az esetek többségében a könyvtárban az ember járkál a polcok között, több-kevesebb könyvvel a kezében, hol fel nyújtózik, hogy guggolva szenved, s ha meleg van, akkor gáz kézben cipelni a kabátot, mint egy meleg közértben bevásárolni...
De az ülős koncert és színház egész más szitu. Ott az embernek nincs dolga a kezével, simán bírja fogni a kabátját, ha épp meleg van. De ha hideg, akkor a vállára teheti, vagy a helyén betakarózhat vele...
Én azért szeretem a ruhatárba leadni. Mondjuk jó lenne, ha sehol nem kérnének érte külön pénzt, hanem a jegyárban lenne. Ugyanakkor fontosnak tartanám, hogy ott, ahol kötelező a ruhatár, ott megfelelő meleg legyen, és ne hűtsék a termet légkondival.
A legtöbb színházban mondjuk elég jó meleg van, de vannak azért kivételek...
Én legtöbbször moziban szoktam fázni, de ott legalább velem a kabát, lehet alá bújni... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!