Kabátban miért van tiltva bemenni a legtöbb kulturális intézménybe, gondolok itt pl: koncerttermekre, némely színházra, kiállítóteremre?
Sztem olyan illemszabály nem létezik, hogy kulturális épületben nem veheted le a kabátod. Sztem csak és kizárólag a ruhatári bevétel miatt van, ha neadjisten nagyon kimelegedtél a sietségben, akkor inkább kapj tüdőgyulladást, csak nekik legyen 200 Ft pluszbevételük. Értem, hogy ez a bevétel nekik fontos, mert a béka segge alatt van a támogatás, de attól még nem jogos. Mert ennyi erővel akkor ha kabáttal nem akarnak beengedni, akkor ne engedjék be azt sem, aki képes beállítani a Vígszínházba pulcsiban meg farmerben, meg azt a nőt sem, aki képes p.csát alig takaró miniruhában bemenni. Mert azt sem illik. Érdekes, azokkal szemben nem szoktak pampogni a jegyszedők, pedig azok jóval kulturálatlanabb szokások, mint hogy vki kabáttal menjen be.
Levenni-felvenni meg a kardigánt, mellényt is lehet.
Az más kérdés, hogy értelmes ember melltartóban meg kabátban nem indul el otthonról :).
#6: Vannak ILLEMszabályok, te ezeket soroltad fel, az etika más fogalomkör, ne keverjük a kettőt.
Azonban ilyen illemszabály (pláne etikai :-D) nincs, hogy kulturális eseményeken tilos kabátban ülni.
Nem életszerű arra gondolni, hogy 30 fokban ahol kötelező a kosztümös megjelenés, le fogják vetetni a kabátomat...kicsit el vannak itt Magyarországon maradva, nyugaton már rég nem téma ez.
"Ha tudom hogy késni fogok" - honnan tudod hogy késni fogsz?
Az ülésben pedig mindenki mocorg, ne legyünk már ennyire életszerűtlenek, és egy cipzárlehúzást is meg lehet oldani nagyobb zavarás nélkül. Ha a felsőmet, amin van cipzár, le akarom venni, az is mozgással jár, ugyanolyannal, mint a kabátos.
Ezzel a "mi lenne ha mindenki ezt csinálná" dologgal kapcsolatban, gondolj bele, ez sem életszerű.
Köszönöm amúgy a részletes választ. :-)
Többieknek is mindenkinek köszi :-) hát igen, terrorfenyegetés, sapkalevétel, és hogy vinni kell cuccot pluszban, teljesen eszement dolgok.
Én is megmondom a véleményemet kulturáltan pár szóval mindig ezekről, mert teljesen unpraktikus dolgokat bírnak kitalálni. Éljen a kabátos színházlátogatás!
Én voltam már több helyen ahol a kabátot le kellett venni, de sehol nem volt fizetős. Csak be kellett adni, kaptál egy számot, és amikor távoztam, akkor a szám alapján megkaptam a kabátomat.
A Szabó Ervin könyvtárban is tilos kabátba bemenni, ott is van ruhatár, de az sem fizetős..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!