Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kabátban miért van tiltva...

Kabátban miért van tiltva bemenni a legtöbb kulturális intézménybe, gondolok itt pl: koncerttermekre, némely színházra, kiállítóteremre?

Figyelt kérdés
Megtörtént esetek: átfázva, de sietve, izzadt háttal érkeztünk a rendezvényre, és nem akartam levenni a kabátomat, mert nem akartam vizes háttal ülni - a kabát ugye mégis melegít. Nem engedtek be, hiába mutattam, hogy tényleg a vizes hátam és a rajta lévő vékony vizes ruha a probléma. És egy másik: kosztümkabát alatt csak egy hamistop volt, ami olyan, mint egy melltartó, lényegében egy, csak a melltartót takaró vékony sztreccsszövet, ami a blézerrel együtt úgy néz ki, mintha egy felső lenne a kabát alatt. Képtelenek voltak megérteni, hogy nem ülhetek egy szál melltartóban a koncertteremben, tehát probléma lett belőle. Elképesztő ez az ellenséges és gyanúsítgató hozzáállás, indokolatlan és eltúlzott. Mit lopnánk el a kabát alatt, mondjuk egy széket?
2014. jan. 13. 00:01
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
81%
Ruhatár-maffia.
2014. jan. 13. 12:05
 12/23 anonim ***** válasza:
52%
Ruhatár pluszbevétele, más indok nincs rá. És ugye ,ha egynek engedik ,akkor a többi látja, és arra hivatkozna ,hogy akkor már neki is lehessen kabátba bemenni, mert milyen jogon kivételeznek veled...a ruhatár meg bezárhatna.
2014. jan. 13. 13:46
 13/23 anonim ***** válasza:
84%

Sztem olyan illemszabály nem létezik, hogy kulturális épületben nem veheted le a kabátod. Sztem csak és kizárólag a ruhatári bevétel miatt van, ha neadjisten nagyon kimelegedtél a sietségben, akkor inkább kapj tüdőgyulladást, csak nekik legyen 200 Ft pluszbevételük. Értem, hogy ez a bevétel nekik fontos, mert a béka segge alatt van a támogatás, de attól még nem jogos. Mert ennyi erővel akkor ha kabáttal nem akarnak beengedni, akkor ne engedjék be azt sem, aki képes beállítani a Vígszínházba pulcsiban meg farmerben, meg azt a nőt sem, aki képes p.csát alig takaró miniruhában bemenni. Mert azt sem illik. Érdekes, azokkal szemben nem szoktak pampogni a jegyszedők, pedig azok jóval kulturálatlanabb szokások, mint hogy vki kabáttal menjen be.

Levenni-felvenni meg a kardigánt, mellényt is lehet.

Az más kérdés, hogy értelmes ember melltartóban meg kabátban nem indul el otthonról :).

2014. jan. 13. 16:07
 14/23 anonim ***** válasza:
100%
Azért az is nonszensz, hogy plusz kardigánt, mellényt, vagy takarót kell az embernek magával cipelnie, hogy biztosan ne fázzon, ha nyomatják a légkondit...
2014. jan. 13. 17:33
 15/23 A kérdező kommentje:
#5: Az a nyomorult, méghozzá egy igen egyszerű kispályás kis csóró nyomorult, aki nem ismeri az üzleti etikett kiskapuit. Jobb helyeken nem "blúúúúúúz" van, ezt meghagyjuk neked és az öregnéniknek, hanem ha nagy a meleg, ezt a hamistop megoldást használjuk.
2014. jan. 13. 19:43
 16/23 A kérdező kommentje:

#6: Vannak ILLEMszabályok, te ezeket soroltad fel, az etika más fogalomkör, ne keverjük a kettőt.

Azonban ilyen illemszabály (pláne etikai :-D) nincs, hogy kulturális eseményeken tilos kabátban ülni.

Nem életszerű arra gondolni, hogy 30 fokban ahol kötelező a kosztümös megjelenés, le fogják vetetni a kabátomat...kicsit el vannak itt Magyarországon maradva, nyugaton már rég nem téma ez.

"Ha tudom hogy késni fogok" - honnan tudod hogy késni fogsz?

Az ülésben pedig mindenki mocorg, ne legyünk már ennyire életszerűtlenek, és egy cipzárlehúzást is meg lehet oldani nagyobb zavarás nélkül. Ha a felsőmet, amin van cipzár, le akarom venni, az is mozgással jár, ugyanolyannal, mint a kabátos.

Ezzel a "mi lenne ha mindenki ezt csinálná" dologgal kapcsolatban, gondolj bele, ez sem életszerű.

Köszönöm amúgy a részletes választ. :-)

2014. jan. 13. 19:55
 17/23 A kérdező kommentje:

Többieknek is mindenkinek köszi :-) hát igen, terrorfenyegetés, sapkalevétel, és hogy vinni kell cuccot pluszban, teljesen eszement dolgok.

Én is megmondom a véleményemet kulturáltan pár szóval mindig ezekről, mert teljesen unpraktikus dolgokat bírnak kitalálni. Éljen a kabátos színházlátogatás!

2014. jan. 13. 19:58
 18/23 anonim ***** válasza:

Én voltam már több helyen ahol a kabátot le kellett venni, de sehol nem volt fizetős. Csak be kellett adni, kaptál egy számot, és amikor távoztam, akkor a szám alapján megkaptam a kabátomat.

A Szabó Ervin könyvtárban is tilos kabátba bemenni, ott is van ruhatár, de az sem fizetős..

2014. jan. 13. 20:07
 19/23 A kérdező kommentje:
Az picit azért más, a könyvtár, ott még valahol érthető, és tényleg nincs díj, viszont a kulturális rendezvényhelyszíneken mindig van - nem is az, inkább az elv, hogy ha valakinek nyomós oka van rá (márpedig 500 embernek egyszerre nincs rá általában nyomós oka) akkor igenis magán tarthassa a kabátját.
2014. jan. 14. 00:55
 20/23 anonim ***** válasza:
"de mivel elég aprócska vagyok, és udvarias, nagyon vigyáznék, hogy ne zavarjak senkit" - és szerinted minden néző aprócska és udvarias?? Olyan bunkó is van aki chipset zabál színházban zörgős zacskóból... akkor a kabáton miért csodálkozunk?
2014. jan. 14. 07:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!