Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Kabátban miért van tiltva...

Kabátban miért van tiltva bemenni a legtöbb kulturális intézménybe, gondolok itt pl: koncerttermekre, némely színházra, kiállítóteremre?

Figyelt kérdés
Megtörtént esetek: átfázva, de sietve, izzadt háttal érkeztünk a rendezvényre, és nem akartam levenni a kabátomat, mert nem akartam vizes háttal ülni - a kabát ugye mégis melegít. Nem engedtek be, hiába mutattam, hogy tényleg a vizes hátam és a rajta lévő vékony vizes ruha a probléma. És egy másik: kosztümkabát alatt csak egy hamistop volt, ami olyan, mint egy melltartó, lényegében egy, csak a melltartót takaró vékony sztreccsszövet, ami a blézerrel együtt úgy néz ki, mintha egy felső lenne a kabát alatt. Képtelenek voltak megérteni, hogy nem ülhetek egy szál melltartóban a koncertteremben, tehát probléma lett belőle. Elképesztő ez az ellenséges és gyanúsítgató hozzáállás, indokolatlan és eltúlzott. Mit lopnánk el a kabát alatt, mondjuk egy széket?
2014. jan. 13. 00:01
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészt nem hiszik el, hogy nem fogod levetni a helyeden, ha pedig leveted, akkor zavarhatja a melletted ülőt, ha nem vigyázol eléggé, hisz elég kicsik az ülések sok helyen.

Másrészt pedig így kénytelen vagy beadni a ruhatárba és ott azért díjat fizetni! A legtöbb helyen a ruhatár díja nincs a jegyben, szóval plusz bevétel nekik az is. (De ha ez a szitu, akkor legközelebb kérj nyugtát vagy számlát a ruhatár díjról, s majd leszoknak a vetkőztetésről!)

Egyébként én is utálom a kötelező kabátletevést... (kisebb kabátok esetén ősszel/tavasszal...)

2014. jan. 13. 00:18
 2/23 anonim ***** válasza:
54%
Senki se érezné magát komfortosan egy színházi előadás közben, ha az emberek különböző időpontokban elkezdenének vetkőzni, öltözni, zavarná a mellette ülőt, plusz hová rakod? Kicsi a hely, átlógna a szomszédod lábára, stb.
2014. jan. 13. 00:44
 3/23 anonim ***** válasza:
33%
moziba is bevisszuk, megse zavar senkit...
2014. jan. 13. 00:55
 4/23 A kérdező kommentje:

Amiket írtok, részükről puszta feltételezések, emellett ellenségesek is, hogyha alapból nem hisznek nekünk.

1.Miért vetném le, ha egyszer megmondom, hogy a vizes hátamat kell hogy védje, illetőleg hogy nem akarok melltartóban tetszelegni.

2. Az ilyen indokok azért sem helytállóak, mert egy zakót is le lehet vetni, egy mellényt is le lehet vetni, de mivel elég aprócska vagyok, és udvarias, nagyon vigyáznék, hogy ne zavarjak senkit - mellesleg eltúlzott dolog volna, ha meg se lehetne moccanni egymás mellett, aki annyira aszociális, hogy egy pár másodperces esemény megzavarja, ne menjen ilyen helyre.

A kabátos ember pedig, ha bemegy és esetleg levetné, az ölébe teheti a kabátját, az semmivel nem kényelmetlenebb mint egy nagyobb táska, nem lóg át sehová, ha normálisan össze van hajtva.

Amit írtál #1 a ruhatári díjról, az nagyon is logikus, köszi :-) erre eddig nem gondoltam, valóban, ez ok lehet, és tényleg illene nyugtát adniuk a ruhatárazásról.

2014. jan. 13. 00:58
 5/23 anonim ***** válasza:
79%

Vannak etikai szabályok amik valamikor valamiért kialakultak, és megmaradtak

Ilyen például ezek:

- operába tilos farmerba menni

- Templomokba, Bazilikába tilos sortba vagy minibe menni

- moziba, színházba, egyéb kulturális helyeken a mobilt ki kell kapcsolni.

- Standon, fürdőkbe tilos szexelni

- kulturális eseményeken tilos kabátban ülni..

2014. jan. 13. 01:58
 6/23 anonim ***** válasza:
77%

ma 01:58 vagyok

ledobott, folytatom.

Szóval vannak szabályok, párat fel is soroltam. Ezeknek biztos van okuk amiért be kell tartani, és mivel mindenki tudja hogy vannak szabályok, így úgy oldják meg a dolgaikat, hogy ne érje őket kellemetlenség.

Ha tudom,hogy koncertnél kabátot le kell venni, akkor nem megyek melltartóféle topban, hanem normálisan öltözködöm, hogy akár a kabátot is le tudjam venni. Ha tudom, hogy fázós vagyok, késni fogok, és a sietség miatt vizes lesz a hátam akkor viszek magammal kardigánt vagy a ruhámhoz illő felsőt.

Nem tartom jogosnak a felháborodásodat, mert mindenki ismeri az illemszabályokat, és nem csak arra kell gondolni, hogy te kicsi vagy, mi az a fél perc míg leveszed előadás közben a kabátot.. Rajtad kívül több százan vannak akik hasonlóképpen mondhatják ugyanazt. Képzeld el ha nem kéne a kabátot levenni, és mindenki előadás közben állna fel, húzná le a cipzárt, mocorogna az ülésben..

2014. jan. 13. 02:05
 7/23 anonim ***** válasza:
14%
Ez nyilván ettől a terror-fenyegetettség miatti pánikkeltő hangulat miatt van, amit az őrző-védők kiválóan meglovagolnak saját hasznukra. Ne rejthessen el senki robbanószert vagy egyéb tárgyat a ruházata alatt.
2014. jan. 13. 08:29
 8/23 anonim ***** válasza:
14%
en azt nem ertem,hogy a sapkaval mi a bajuk.a jo multkor bementem egy bankba baseball sapkaban,erre az egyik ott dolgozo nö,hogy vegyem le,mert nem illik igy bejönni,en leoltottam annyival,hogy nem azert ülsz itt,hogy illemorakat tarts,hanem vegezd a munkad,azota sem szoltak.megertettem volna,ha a kamera miatt mondja,hogy ne takarja az arcom,dehogy nem illik...pffff
2014. jan. 13. 09:36
 9/23 Andizsuzsi ***** válasza:
61%
Az a helyzet, hogy némely intézményeknek vannak feltételeik arra vonatkozóan, hogy milyen módon lehet bemenni, viselkedni stb. Te pedig szabadon eldöntheted, hogy ilyen feltételekkel kívánod-e igénybe venni az adott intézmény szolgáltatását. Kosztümkabátot - ahogy öltönyzakót sem vetetnek le kulturális intézményben.
2014. jan. 13. 09:48
 10/23 anonim ***** válasza:
66%

Én speciel színházban többször megmondtam már, hogy nagyon fázós vagyok, nem bízom a légkondijukat, úgyhogy igenis kabátban akarok maradni.

Pl. Londonban és New Yorkban is szó szerint meg lehet fagyni a színházakban (legalábbis számomra, mert én nagyon fázós vagyok), de ott mondjuk nem is szólnak a kabátért. Még nyáron is vinni kell az embernek magával valami jó meleg cuccot...

De itthon is volt már olyan, hogy az Operettben szünetben kivettem a kabátomat, mert pont a légkondi mellett ültem, és majd' megfagytam. Ha nem engedték volna, inkább végigállom az előadást, de nem bírtam volna még egy órát, az tuti.

Nem értem, miért nem engedik, szerintem senkinek semmi köze hozzá, hogy én kabátban vagyok-e, vagy sem...

2014. jan. 13. 10:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!