Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ön mit tud Báthory Erzsébetről?

Ön mit tud Báthory Erzsébetről?

Figyelt kérdés
Megnyílt egy csodaszép panoptikum ami feleleveníti a személye körüli legendákat:
2009. nov. 29. 22:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én is olvastam, szűz jobbágy lányok vérében fürdött, több százat megölt, de többszáz kilóméterről hozatta őket a sajátjait nem bántotta. Majd amikor rábizonyították bűnösségét bezárták a szobájába befalazták az ajtót és egy kis lyukon adtak neki enni-inni. Ath iszem 4 évet bírt így mert megbolondult és meghalt.
2010. jan. 2. 14:38
 12/14 anonim ***** válasza:

Régi kérdés de leírom amit én gondolok róla.

Szerintem jó ember volt, csak egy politikai összeesküvés volt az egész. Vele akarták bemocskolni a Báthory család nevét. Mára már több történész is azt állítja, hogy nem embereket öltek, épp ellenkezőleg gyógyítottak. Csak hát az akkori gyógymódok azért mégis mások voltak mint a mostaniak, ezért tűnhetnek ma már ezek kínzásnak. És az is lehet hogy kutatott a szépség után kitudja, de szinte minden emberben a nőkben pedig főleg benne van egy minimális kis hiúság.

2010. okt. 4. 21:14
 13/14 anonim ***** válasza:

Jó régi kérdés, de:

Ez most hülyén fog hangozni, de én mindaddig azt hittem, hogy talán végre van egy legenda, ami igaz, amíg nem láttam a Bathory c. filmet. Addig talán meg sem fordult a fejemben, hogy ez a legenda ugyanolyan mendemonda, mint a legendák 99%-a. A film nyitotta fel a szememet, hogy talán nem is az történt, amit kitaláltak. És ahogy végigvezette a film ezt az összeesküvés-elméletet és árulást, nekem nagyon úgy tűnt, hogy ennek sokkal nagyobb a valószínűsége, mint annak, hogy a grófnő "vámpír volt". Való igaz, a legendák nem születnének meg, ha nem lenne bármilyen alapjuk. Annyit elhiszek belőle, hogy a grófnő kereste a fiatalság kulcsát, és talán egy javasasszony vagy boszorkány fiatal lányok vérét "ajánlotta" neki, és ő kipróbálta. De azt már nem hiszem el, hogy direkt ezért mészárolt/mészároltatott le több száz szűzlányt.

22/L

2011. máj. 23. 09:51
 14/14 anonim válasza:
A svéd Bathory zenekart is inspirálta. Én előbb hallgattam Bathoryt, mint tudtam volna a családról és a grófnőről...hehe.
2011. jún. 18. 23:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!