Ön mit tud Báthory Erzsébetről?
Figyelt kérdés
Megnyílt egy csodaszép panoptikum ami feleleveníti a személye körüli legendákat:2009. nov. 29. 22:09
3/14 A kérdező kommentje:
Arra voltam kíváncsi Ön mit tud :) Nem a google.
Nem reklám.
2009. nov. 29. 22:26
4/14 anonim válasza:
Amit hallottam róla :kegyetlen nő volt,ha jól emlékszem kivégezték.De Ő nem Nyírbátorban élt,hanem Erdélyben.Csak rokonságban állhatttt a többi Báthory családdal.
5/14 anonim válasza:
olyat halottam róla hogy "szűz lányok vérébe fürdött" de azt is hogy ez nemigaz.
6/14 anonim válasza:
Egy sorozatgyilkosokról szóló honlapon olvastam róla, hogy több száz fiatal lányt/asszonyt ölt meg, sokuk vérében fürdött, ettől várta az örök fiatalságot. Elfogták, segítőit kivégezték, őt magát pedig bezárták egy várba, ahol elborult elmével halt meg. Érdekelt a sztori, ezért olvasgattam még róla, és találtam olyan cikket is, ami szerint politikai okai voltak Báthory Erzsébet elfogásának, és nem tett semmi ilyesmit. Ennyit tudok, az igazság viszont érdekelne.
7/14 anonim válasza:
http://www.youtube.com/watch?v=1cDi2MyMXBA
kiváncsi lennék a fordításra. állitólag róla szól.
8/14 anonim válasza:
én nyírbátori vagyok, itt született ez a hölgyemény, tényleg szűz lányok vérében fürdött, azt gondolta megállítja vele az öregedését.
9/14 anonim válasza:
annyi biztos, hogy egy kőgazdag szorozatgyilkos volt. aztán hogy ivott-e vért, fürdött-e benne, beszélik ezt is, azt is. :)
10/14 anonim válasza:
17. században élt, erdélyi grófnő volt, a Felvidéken is voltak birtokai ha jól tudom. Állítólag kegyetlen gyilkosságokat hajtott végre a cselédein, de azt is hallottam, hogy ez csak rágalom volt, hogy a birtokait elkobozhassák.
Ja és róla neveztek el egy norvég black metal zenekart (Bathory) ami sajnos már nincs :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!