Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ön mit tud Báthory Erzsébetről?

Ön mit tud Báthory Erzsébetről?

Figyelt kérdés
Megnyílt egy csodaszép panoptikum ami feleleveníti a személye körüli legendákat:
2009. nov. 29. 22:09
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
39%
Ne reklámozzunk.
2009. nov. 29. 22:19
 2/14 anonim ***** válasza:
5%
Egyébként meg: [link]
2009. nov. 29. 22:19
 3/14 A kérdező kommentje:

Arra voltam kíváncsi Ön mit tud :) Nem a google.

Nem reklám.

2009. nov. 29. 22:26
 4/14 anonim ***** válasza:
Amit hallottam róla :kegyetlen nő volt,ha jól emlékszem kivégezték.De Ő nem Nyírbátorban élt,hanem Erdélyben.Csak rokonságban állhatttt a többi Báthory családdal.
2009. nov. 29. 22:30
 5/14 anonim ***** válasza:
olyat halottam róla hogy "szűz lányok vérébe fürdött" de azt is hogy ez nemigaz.
2009. nov. 29. 22:36
 6/14 anonim ***** válasza:
Egy sorozatgyilkosokról szóló honlapon olvastam róla, hogy több száz fiatal lányt/asszonyt ölt meg, sokuk vérében fürdött, ettől várta az örök fiatalságot. Elfogták, segítőit kivégezték, őt magát pedig bezárták egy várba, ahol elborult elmével halt meg. Érdekelt a sztori, ezért olvasgattam még róla, és találtam olyan cikket is, ami szerint politikai okai voltak Báthory Erzsébet elfogásának, és nem tett semmi ilyesmit. Ennyit tudok, az igazság viszont érdekelne.
2009. nov. 29. 22:38
 7/14 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=1cDi2MyMXBA

kiváncsi lennék a fordításra. állitólag róla szól.

2009. nov. 29. 22:43
 8/14 anonim ***** válasza:
én nyírbátori vagyok, itt született ez a hölgyemény, tényleg szűz lányok vérében fürdött, azt gondolta megállítja vele az öregedését.
2009. nov. 29. 23:19
 9/14 anonim ***** válasza:
annyi biztos, hogy egy kőgazdag szorozatgyilkos volt. aztán hogy ivott-e vért, fürdött-e benne, beszélik ezt is, azt is. :)
2009. nov. 30. 00:10
 10/14 anonim ***** válasza:

17. században élt, erdélyi grófnő volt, a Felvidéken is voltak birtokai ha jól tudom. Állítólag kegyetlen gyilkosságokat hajtott végre a cselédein, de azt is hallottam, hogy ez csak rágalom volt, hogy a birtokait elkobozhassák.

Ja és róla neveztek el egy norvég black metal zenekart (Bathory) ami sajnos már nincs :(

2009. nov. 30. 17:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!