Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ti mit tennétek, ha a települé...

Ti mit tennétek, ha a településen ahol éltek az utcán járkálna egy "volt" gyilkos? Félnétek tőle?

Figyelt kérdés
2013. dec. 31. 19:19
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha nem baleset vagy önvédelem, akkor az gyilkosság. Akárki akármit mond. Mi az, hogy jár a második esély? Akkor is ilyen bőkezűen osztogatnátok az esélyeket, ha azt az embert ölik meg, akit ti szerettek? Azt hiszi mindenki, a melegek meg a facebook miatt sz@r a világ, hát b@$zki, azért mert a "gyilkosok is emberek". Hát nem. A gyilkos abban a pillanatban roh@dt szemét tetű féreg lett, amikor gyilkolt. Nem ember.
2013. dec. 31. 21:20
 32/38 anonim ***** válasza:
77%

ma 21:20-es

Ha valaki éveken át verne és folyamatosan megerőszakolna, te megölnéd, (nem önvédelem, mert nem az életed veszélyezteti) akkor te is "abban a pillanatban roh@dt szemét tetű féreg" lennél és nem ember?

Magadról is ezt gondolnád, vagy ez csak másoknak "jár"?

2013. dec. 31. 21:36
 33/38 anonim ***** válasza:
Amit leírsz, az önvédelem.
2013. dec. 31. 21:48
 34/38 anonim ***** válasza:
0%
Ha hirtelen felindulásból megölnék valakit, remélem, megölnek.
2013. dec. 31. 21:49
 35/38 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy a legrosszabb példát hoztad fel. Nyilván nem valami vigilante igazságosztóról van szó.

Aki erőszakot követ el akárki ellen, az alapból egy rohadt tetű féreg lett. Az ilyet a társadalomnak együtt kell elítélnie. Vagy te nem akarnál fájdalmat okozni annak, aki megerőszakol? (Nem tudom, férfi vagy nő vagy-e, de férfiakat is meg lehet erőszakolni.) Vagy hagynád, hogy minden nap elverjen és seggbeb@$szon, mert ő is csak egy ember?

2013. dec. 31. 21:58
 36/38 anonim ***** válasza:
81%

Jog szerint nem önvédelem. Főleg nem akkor, ha nem a bántalmazáskor történik az emberölés.

"Az ilyet a társadalomnak együtt kell elítélnie"

Elítéli? Megvédi az áldozatot?

Hallottál már családon belüli erőszakról? És arról, hogy hogyan "védik meg" az ilyen embereket a bántalmazóiktól?

Vagy ha állatnál is rosszabb körülmények között, "szolgaként" tartana, és megölnéd (ez sem önvédelem), akkor sem lennél ember?

Szerinted az öreg Szoboszlai Barna bácsi (aki áramot vezetett a kerítésén belül a veteményese köré) gyilkos?

Ő sem ember?

Vagy az, aki az anyja védelmében megölte az apját?

Ő sem ember? Mert elítélték gyilkosságért.

"Az a baj, hogy a legrosszabb példát hoztad fel."

Nem. Az a baj, hogy sokak nem bírják felfogni, hogy a világ nem csak fehér és fekete, nemcsak jó, igazságos, és rossz, igazságtalan dolgok vannak.

Ezek a példák nem a "legrosszabbak", hanem sajnos létező dolgok.

2013. dec. 31. 22:20
 37/38 anonim ***** válasza:
igen, én köszönnék neki. szerintem épp annyira kell töle tartani, mint a többi embertöl..
2014. jan. 1. 13:07
 38/38 anonim ***** válasza:
Nem csak a nem köszönésről van szó,mert akit írtam,hogy kinyiffantott egy baleset során 2 embert,mert együtt voltak csehóba,de az a kettő haza akart menni,de a busz előbb jött,így az ittas sofőrt,aki 300m-re lakik a házától megkérték,hogy előzze be a buszt és felszállnak rá....hát nem jött össze!Azóta 2 keresztet cipel a hátán élete végéig,iszonyatosan lezüllött.Igenis szoktam vele beszélgetni,de nagyon magába van fordulva már 15 éve!A másik fajta aki a szomszéd utcában lakott az lecsapta a villanyórát és egy vasrúddal várta az anyját és halálra verte,de még a két öccse közül az egyiket is,a legkisebb túlélte.Indok:Kirámolta a saját házát,tévét,videót ilyeneket!!!10 évet kapott a csillagban,azért ez se mindegy ám!Egyszer mentünk szembe a járdán én se köszöntem neki,pedig együtt nőttünk fel,de nem is én álltam félre!Jut eszembe,pont azoknak a házát vette meg a haver,akit öngyilkosságba kergette az élettársa,mert kijelentette,hogy tartja a kapcsolatot az ex.-jével és újra összebútoroznak,ebbe gondoljatok bele!Pedig nagyon normális ember volt!De ez így nem emberölés jogilag,igaz?
2014. jan. 1. 15:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!