Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nők! A fizetésetekhez képest...

Nők! A fizetésetekhez képest mennyit költötök magatokra? Kb 100 e ft körüli fizetésből mennyit nem sajnálsz magadra költeni?

Figyelt kérdés

Arra volnék kíváncsi, hogy mennyit nem sajnálsz 100 ezer ft körüli fizetésből magadra költeni? Milyenek az igényeid? Fodrász,szolárium, kozmetikus, ruhák terén? Fontosabbnak tartod a spórolást és csak egy nagyon minimálisat költesz magadra? pl 5000 ft-ot, vagy azért spórolsz is, de magadra sem sajnálod a pénzt? Jelen esetben itt kb 20 ezer ft-ra gondolok.

Mivel én is napi 10 órát dolgozok, ezért nagyon jól esik egy szombat délelőtti kikapcsolódás a kozmetikusnál alkalmanként átlagosan 1300 ft-ot hagyok ott, plusz van egy korlátlan havi 7000 ft-os kondi bérletem, heti 3x munka után eljárok tornázni kb 40 percet. Ha kötök magamra jobban érzem magam a bőrömben, magabiztosabb vagyok ha idegen emberekkel kell kommunikálni, jobban bírom a stresszt és a hétvégéi rengeteg házimunkát. Ugyanakkora ruhára is elköltök havi 10-12 ezret biztosan. Szóval én a fizetésem 20%-át magamra költöm. Így marad még 100 e ft-om másra. Ennek a felét, néha több mint a felét félreteszem.

2013. dec. 28. 15:56
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Én rengeteget költök sajnos, és nem is csak magamra. Az újévi fogadalmam a spórolás...

Minden hónap úgy kezdődik nálunk, hogy nem kell semmi, van minden. Nekem a lakkozás a hobbim, úh. arra 10 ezer tuti elmegy havonta :( De már igyekszem leszokni, 4 embernek elegendő lakkom van egy életre. Úh. egyelőre most az a terv, hogy tavaszig nem veszek többet.

Ruhára, cipőre nem költök, azon felül, amire sok elmegy, az az hogy clinique arcápoló termékeket használok, ez 3 havonta elvisz egy 10-est. A kutya kajája is 2 havonta elvisz egy 10-est, az oltásai éves szinten szintén elvisznek egy 10 ezret biztosan, a bolha-kullancs elleni nyakörve 8000 Ft. Ezeken felül rengeteget költünk kajára, 70 ezret, pedig csak ketten vagyunk, igaz csirkemell, meg laktózmentes tej, meg friss gyümölcs, meg lazac, meg amit csak megkívánunk az benne van. ezen felül heti 1x eszünk házon kívül is. Kínait, mekit, pizzát, ilyesmit. Szóval nálunk erre megy el a sok pénz, meg az agyatlan körömlakk halmozásomra. De ünnepélyesen megfogadom, leállok, és minden hónapban félreteszek minimum 20.000 ft-ot. :/ :D

2013. dec. 28. 17:18
 12/13 anonim válasza:

Kb. a fizum 10-15%-át költöm magamra.

Géllakk havi 3000 Ft,

Kozmetikus havi 1000 Ft,

Fodrász havi 3000 Ft,

Szoli havi 2000 Ft de csak télen járok,

Kondibérlet havi 5000 Ft,

Kozmetikumok kb. havi 2000 Ft,

Ruhát, cipőt igény szerint veszek kb. havi 5-10e Ft-ért.

Szerintem a 10% teljesen belefér, ha nincs miatta nyomorgás.

Ha viszont emiatt nem tudnék mindent megadni a gyerekeimnek vagy nem tudnánk fizetni a lakhatási költségeket (albérlet, hitel, rezsi stb), akkor nyilván sok még a 10% is.

2013. dec. 28. 18:40
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Ketten élünk csak a férjemmel.

A kaja hetente 10-15 ezer, mivel mind a ketten nagyon hízékonyak vagyunk odafigyelünk arra hogy mit eszünk (nem az Update termékek és társaik...)

A kondi bérlet kettőnknek 20 ezer (de ebbe már benne van a férjem box edzése is).

Körmös havonta 6 ezer, kozmetikus 4 ezer (arctisztítás, szemöldök szedés és festés és szempilla festés). Fodrász havonta 6 ezer (festés, vágás).

Ruha havonta kb. 10-15 ezer (de erre a munkahelyemről kapok támogatást). Cipő havonta szintén 10 ezer körül.

Sminkelni nagyon minimálisan szoktam, csak tus és szájfény ez kb. 2 ezer havonta, meg nagyon ritkán valami szemhéj festék de az évi szinten nem éri el a 10 ezret.

Így visszanézve 40 ezer körül van (ruhát ugye a cég fizeti, így nem is számolom bele).

Én így érzem magam jól, bár ha kevesebb lenne a fizetésünk biztos, hogy alább adnánk, de hála Istennek mindketten nagyon jól keresünk.

(Egy életmód tanácsadó tréningen azt mondták hogy a fizetésünk 20%-át magunkra kell költeni)

2013. dec. 28. 20:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!