Romák ellen mi a teendő?
az, hogy a cigányok nem támadnak forgalmas helyen, az csak ábránd.. engem még jópár éve egy forgalmas utcán, ketten próbáltak leszedni a bringámról.. természetesen mindenki leszarta. Egy ismerősömet úgy megrugdalt 5-6 cigány, hogy fél szemére megvakult, mert szólni mert, hogy ne csesztessenek egy villamosmegállóban álló lányt, ezt is végignézte pár szemtanú. Ennyi, másoktól ne várj segítséget.. Annyit tehetsz, hogy az önbizalmadat növeled olyan szintre, hogy az kívülről is látszódjon. Általában a lúzerekre utaznak. Én bokszolni, majd thaibokszolni kezdtem (muay thai) és azóta jelentősen nőtt az önbizalmam. Sokszor nyolckeren keresztül megyek haza éjjel egyedül, s bár sokszor találkoztam szembe cigányokkal, valahogy békénhagytak. Ami fontos:
1) Ne sétálj walkmannel. Soha. Kész öngyilkosság.
2) Néha azért sandíts hátra, de ne nyilvánvalóan, csak periférikus látással.
3) Emelt fővel, határozottan lépdelj. Ha részeg vagy, igyekezz, hogy ne látszódjon :D
4) Barátnővel kihalt utcán ne menj. Inkább kerüljetek nagyobbat.
5) Paprikaspré nem árt, ha van nálad, használd arcra, ha úgy adódik és pucoljál(jatok) látótávolságon kívülre.
6) Ne mutogasd a telefonodat, főleg ha valami új modell. Nagyon harapnak rá.
7) "Főnök! Kéne még 20 forint a buszjegyre, annyid csak van." Nincs annyid. Nem hoztál pénzt, mert csak leugrottál találkozni valakivel. Ugyanígy nincs nálad telefon, úgyhogy nem tudja felhívni az anyját a kórházban.
Ha meg akarnak támadni, meg is fognak, 4-5 ember ellen még a bűvös krav magával sincs esélyed. Ha meg barátnővel vagy, nem is érdemes kockáztatni. El kell károlnod. Tehát inkább megelőzni kell, ha látod követnek, bemész egy boltba vagy plázába. Vagy kocsmába, akárhova, ahol legalább szemtanúk akadnak.
Ha viszont kérdés nélkül nekedesnek (és rosszabb esetben a barátnődnek is), mindenképp hasznos, ha tanultál technikákat. Gondolom nem akarod, hogy megöljenek vagy nem akarsz elfutni és otthagyni a barátnőd. Én azon lennék, hogy ő el tudjon futni, aztán persze én.
Köszönöm a válaszokat, nehéz helyzetben vagyunk én úgy érzem és ez már nem lesz jobb :( Esetleg konkrét eseteket tudtok mesélni amik veletek történtek és hogyan reagáltátok le , mindössze kíváncsiságból kérdezem? Van köztetek aki jár Krav-Magára és tud véleményt mondani arról hogy mennyire érzi hatásosnak ?
Köszönöm.
19:58: A 4. inkább bajt hoz a fejére, az 5. pedig MAGA A megoldás, csak nem biztos, hogy álláspont nélküli embereknek is...
20:10 Cső bringás tesó :) A paprika spray annyiba rossz, hogy tényleg pont a rendőrt zárja ki, ezt még részletezem, h miért fontos.
20:46 "Ennyi, másoktól ne várj segítséget.." - ez nem lesz mindig így, eddig is minden jót előbb kevesen kezdtek el, de elkezdték. Hajrá magyar szív :)
Konkrét esetek velem: sok-sok beugatás utcán, pofátlanul. Egyszer melóba menet egy "aggymá egy ötszázast" mikkamakka, megálltam és elmeséltem neki, hogy nem hordok magamnál pénzt, melóba megyek, oda elég a kaja. Kábé tíz éve ez elég volt, bár okoskodott kicsit, hogy "van bent egy üzletem" (cigánykocsma), meg ilyenek. Elköszönős. Volt olyan, hogy befenyegetett a cigány, hogy az utcájukba ne menjek többet (barátnőmék először oda költöztek, aztán amint lehetett el). Mondtam neki én is a magamét, kábé négy súlycsoporttal lejjebb mint ő, szállt be a kocsiba, látszott hogy siet valahova. Pedig csak tudattam vele, hogy nyugodtan lehet próbálkozni, esetleg a szóhasználatom volt színesebb és indulatmentesebb. Volt olyan, hogy kölkök random helyeken kérdezték, mennyi az idő, na ezt elmondhatná valaki, hogy hogy létezik ilyen a mobiltelefonok évezredében.
Általában ha odafigyelsz, és nagyon óvatosan nyitsz is a cigányság felé, és találsz akár csak egyet, akinek a családja is hamar befogad mint a fiuk egyik barátját, akkor eléggé beljebb leszel. Eleve ha szóba kerül, akkor ő jobban eligazít a helyiekkel kapcsolatban. Garantálom, hogy élő "Ki kicsoda?" mindegyikük :) Aztán ha azzal az egy, legendásan békés cigánygyerekkel mutatkozol, már tizedelődik a kötekedések száma. Ha még arra is hajlandó vagy rádöbbenni, hogy nincs mit támadni rajtad, vagy ha egy hibbant mégis megtenné, hamarabb megunná, mintsem komoly bajod esne, akkor olyan fellépésed lesz, amivel nagyon sok értelmetlen kakaskodás elkerülődik ismét. Ráadásul ha rájössz, hogy igazi félnivalód nincs, akkor a félelmeid se töltik ki az idődet, és csodával határos módon már csak ettől is nagyon-nagyon megritkulnak az "esetek". Ehhez nyilván az kell, hogy ne legyen nagy szád akkor se, amikor ti vagytok többen. Nem ilyen magyar stílus, hadd ne is ecseteljem a vadnyugat világából átvett szokások és a hanyatlóban levő, öröklött szokásaink közti különbségeket. Nem csatlakoznék a "mekkora beszari vagy" táborhoz, de ami nem félelmetes, attól tényleg ne. Ha pont baj van, akkor jobb is, ha nyolc napon túl gyógyulsz. És legtöbbször mese, hogy visszajönnek huszan. Van ilyen, sajnos jóval többször, mint magyar gyerekeknél, de a szájkarate sokkal keményebben megy ott is.
Akkor sztorizgassunk :)
Nem vagyok túlságosan kigyúrt srác, józan paraszti észből kiindulva nem szóltam vissza nekik, ha normálisan szóltak, normálisan válaszoltam. Egyik reggel egy mokka beugatott a vonaton, kb tele volt. Ültünk a barátaimmal az meg túráztatta a pofiját. Egyszercsak megragadta az ingem gallérját és "Gyere ki baz'meg, lerendezzük!" (megjegyzem a kocsinkban voltak 3an kint meg kb még 3.
Egyet löktem rajta mire kibukott a kocsiból a haverjával együtt. A kedves másik oldalon ülő meg becsukta az ajtót és kiszólt h ő hívja ki a rendőrséget ha nem takarodnak el. Ennyi... Tényleg elég pár hangos szó esetleg ha elküldöd a k*rva anyjába és lelépsz. Nyó'ckerbe' ne nagyon próbálkozz ilyesmivel, de legtöbbször még beválik. Kést meg olyan rajosan tartják hogy az első szél kiviszi a kezükből... Illetve egy acélbetétes bakancs is hasznos: 5 nél kevesebben nem kötnek beléd :D Csökkenő esély, növekvő rizikó.
Szia!
Szerintem a következőt kellene tenned.
Elmész gyúrni. Most nem akarok megbántani senkit azzal, hogy Krav Maga meg Kung Fu, de az utcán, ha már 100kg felett vagy, nem fognak beléd kötni.
Nem mersz ütni? Semmi gond! Hagyd, hogy a düh irányítson akkor. De ha ezek nem mennek, akkor csak üvölts! Hord le mindennek és meglátod, hogy visszavesz a hangjából... Ha nem megy, akkor nem tudok mit tanácsolni.
Figyu,én 15 vagyok.Minden nap bejárok a városba suliba (50 perc az út) szóval sok cigóval találkozom..először is..ha teheted spanolj le eggyel aki normálisnak tűnik.(szerencsére általánosban egy nagydarab és furcsán jófej és kedves cigóval haverkodtam össze...durva h van ilyen..) és azzal szoktam menni be busszal suliba úgy h senki nem mer belém kötni.
H
Nha jho...15 vagyok és mondok pár tippet.
Spanolj le egy jófej cigóval.(nekem sikerült egy nagy állattal akivel egy oszztályba jártam és senki nem köt belém ha ott van egy két méteres nagy..szal érted...)
Ha nincs jófej cigány a közeledben..akkor fiam...oldalra rakható táskában járj benne egy viperával...Jobb zsebedben gázspray amit ugye csak a szabadban használsz!!! és a kabátzsebben 2 boxer(arra vigyázz mert ha nem jól használod pá-pá ujjacskák) és ha nagyon sokan vannak akkor nézz rájuk úgy mintha tökre nem vágnád miről beszélnek aztán kapd ki a sprayt és...aztán kedvedre rúghatod a fejüket..a sprayt piacon rejtettebb helyeken megkapod olcsón! Rem segítettem! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!