Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Romák ellen mi a teendő?

Romák ellen mi a teendő?

Figyelt kérdés
Sziasztok, neharagudjatok hogy ide teszem fel ezt a kérdést de sajnos egy topicot se találtam ahova írhatnám így ide írom , mível ezt olvassák a legtöbben és szükségem lenne a tanácsotokra, véleményetekre. A Helyzet a következő: Én egy 17éves srác vagyok teljesen átlagos öltözködéssel és vékony testel, egy faluban lakok 10-15percnyire a várostól , mindennap bekell mennem a városba az iskola miatt így elég sok romával találkozom.. és félek! Félek hogy mivan ha elém áll egy vagy több roma , és az értékeimet követelik... én még sosem verekedtem és nem is szeretnék de tudjuk nagyon jól hogy ők szemrebbenés nélkül képesek agyon verni akárkit már azért is ha nem tetszik nekik az illető... Szerencsére még nem történt ilyen velem de nagyon sok barátommal történt már hasonló eset, és volt rá példa hogy megszúrták csak mert nem adta oda az értékeit , volt aki hiába adta oda a telefonját nem érték be ennyivel még meg is verték... Álltalában a barátnőmmel töltöm az időm hisz ő is a városba jár iskolába. A minap bementünk a Mammutba befizetni egy számlát és láttam hogy követett 3 rossz arcú cigány kb 19-23 évesek lehettek , és még mí bementünk a márkba boltba ők kinn leültek és vártak minket és folyamatosan engem néztek , persze én nem mertem még csak rá nézni 1ikre sem , de a barátnőmnek nem szóltam nem akartam beszarinak tünni , hisz "az nem férfias" szerencsémre sokáig kellett várnunk a sorunkra így a 3 roma fiatalember feladta a várakozást és tovább állt. De mi lett volna ha nem állnak tovább , és elém állnak és követelik az értékeinket? Mit tehettem volna ? ha oda adom akkor beszarinak tűnők a barátnőm elött és szószerint megaláznak ezzel, ha nem akkor jobbik esetben megvernek és ezzel is megaláznak a barátnőm és mások elött , a roszabbik esetben a késelős változat... Gondolkodtam rajta hogy harcművészetet kéne tanulnom (box , muay thai , stb) vagy gyúrni , de sajnos akkor sem válltoznék én ilyen vagyok, nem bírom a fájdalmat és nem is szeretnék se senkinek fájdalmat okozni se fájdalmat érezni... Valahogy szeretném már végre legyőzni ezt az üldözési mániám , hisz már nem merek az utcára se menni és ezt már a barátnőm is észre vette... szószerint rosszul vagyok ha beakar menni mondjuk a mekibe vagy keresztűl akar menni a moszkván sötétedés után... Ti mit tennétek a helyembe? vagy ha ilyen szituációba keverednétek? Megkérlek titeket hogy az olyan válaszokat mellőzétek hogy " én kettéharapnám mind a 4et mert ilyen és ilyen jó vagyok" , "mekkora beszari vagy (ezzel tisztában vagyok de ezen nemtudok változtatni) ) , Köszönöm ha elolvastátok és még válaszoltok is! Ui: Nem vagyok rasszista, nem képviselek semmiféle stílust.
2009. nov. 26. 19:44
1 2 3 4
 1/33 anonim válasza:
100%

Szia!

Ugyan nem ide való, de... válaszolok neked.

Sajnos, mindenhol előfordul ilyen. Én ugyan csak egy 60 ezer fős városba járok be reggelente busszal, de ez is áthalad egy településen, ahol zömében romák és egyéb lezüllött emberek laknak. Velük mindig vigyázni kell, mert sohasem lehet tudni... Én a helyedben elmennék valami harcművészetet tanulni. Nem karaté meg ilyen vinnyogós vacakok, hanem valami, ami igazán keményen megedz. Box akármelyik fajtája nagyon jó, de Thai Box, Muay Thai vagy az MMA a legtökéletesebb. Ott megtanulod elviselni a fájdalmat. Ha ütnek, akkor neked is ütnöd kell, ezt jobb megtanulni, mert a Szemet szemért, fogat fogért szólás nagyon is bejön az életben. Tedd meg magadért, tedd meg a barátnődért. Fiatal vagy, előtted az élet. Szükséged van arra amúgy is, hogy valamivel a szellemedet neveld, és erőnlétet csinálj. Semmiképpen se a gyúrást válaszd, attól nem lesz jobb.

Szorítok neked!

2009. nov. 26. 19:52
 2/33 anonim válasza:
51%
ne vedd őket észre, gyurjál és vegyél legalább 1 viperát az elég hasznos, vagy sokkolót..
2009. nov. 26. 19:52
 3/33 anonim válasza:
97%

1. Én a Krav-magát ajánlom neked akkor. Az ne félj,megtanítana az önvédelemre. Izraeli harcstílus,lényege az hogy bánj el több támadóval egyszerre is.

2. Nem romák HANEM CIGÁNYOK. Mokkák,retkek,cigányok,nem ROMÁK.

2009. nov. 26. 19:53
 4/33 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Hát sajnos nem hiszem, hogy tudsz mit tenni, ezeknek elég ha elmész mellettük, már pofáznak, rosszabb esetben ütnek vagy késelnek. :( Én is így voltam, falun laktam és nagyon féltem. :( De talán segítene ha tanulnál vmi harcművészetet vagy lenne nálad vmi amivel védekezni tudsz, ha ennyire tartassz tőlük. Bár lassan ki nem tart.... -.-

2009. nov. 26. 19:53
 5/33 anonim válasza:
77%
hagyd a sok verekdős baromságot, ha félsz akkor vegyél egy sokkolót, de ne emd rendszerűt hanem kézit, az kevésbé feltünő, 18 voltosat próbálj beszerezni oda nyomod és esik a földre, míg "le karatézod" az nevetséges és rizikós.
2009. nov. 26. 19:55
 6/33 anonim ***** válasza:
76%
Hát ne haragudj de tényleg nem vagy férfias. Én a helyedbe valami küzdősportot elkezdenék.
2009. nov. 26. 19:55
 7/33 anonim ***** válasza:
90%
muay thai, krav maga...
2009. nov. 26. 19:56
 8/33 anonim ***** válasza:
100%

1: Telefon a fülnél, beszélgetésimitálás. Ha közel vannak akkor egy: "- Fél perc és itt vagytok fiúk?" szöveg jó hangosan.

2: Paprikaspray - kegyetlen szerszám, zárt térben tilos használni

3: Húzd ki magad, próbálj minél nagyobbnak látszani.

4: Pillangókés pörgetése a kihaltnak látszó utcán - van visszatartó ereje.

5: Dumáld ki magad - Pl: Te hiszel abban, hogy a kisebbségek megpróbálnak beilleszkedni, de ez a kép összetörne benned, ha egy elkorcsosult mocsok g.ci megpróbálna kirabolni.

2009. nov. 26. 19:58
 9/33 anonim válasza:
56%

Ti nagyon okosak vagytok!

Muxa Thay-t meg eféle Boxokat ne ajánjatok már neki!

Eltilthatják!

Wing Thsun Kung-Fu (kimondott önvédelmi!) !

2009. nov. 26. 19:59
 10/33 anonim ***** válasza:
95%

Azért hülyeségre ne buzdítsuk szegény kérdezőt.

Ahoz, hogy 2-3, adott esetben késsel felfegyverzett bokszoxtól megvédd magad több éves harci edzés kéne, ami jelen esetben szerintem túl sok idő, pláne, ha elzárkózik a dologtól.

Amit javasoni tudok, hogy:

1., Ha megoldható soha ne mászkálj egyedül. Ha már ketten vagytok akkor ahhoz legalább 5 cigány kell, hogy neked merjenek menni.

2., Programot szerveztek akkor azt tegyétek forgalmas helyen. Tömegben nem mernek támadni.

3., Sötétedés után minimalizáld az utcán bóklászást.

4., Kerüld a feltűnést olyan szituációban, mikor a mokkák esélyesek (pl. ha egyedül mész hazafele). Ne legyen a füled sose bedugva fülhallgatóval az utcán. Ne telefonálj, némítsd le a telefont, ne csöngjön.

ha pedig így követnek a cigányok ne várd meg, míg szép lassan beérnek. Hátranézel, látod 2-3 követ és ha van a közelbe bármi forgalmas hely vagy otthon akkor futás. Annyival nem lehetnek nálad gyorsabbak, hogy pl. 50 métert behozzanak. Szégyen a futás de hasznos alapon.

Aztán ha megnősz irtsd őket, ahol tudod. Mi is ezt tesszük.

2009. nov. 26. 20:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!