Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Csak én érzem, hogy a facebook...

Csak én érzem, hogy a facebook arra való, hogy dicsekedjünk? Nem csak fiatalok körében!

Figyelt kérdés
Lassan 3 éve regisztráltam én is, nincs túl sok ismerősöm, alig 300. Nincs rólam sok kép sem, kb. 5-6, de azok sem mellkidobósak, vagy hogy bármit is mutogatni akarnék az életemről. Egyre inkább azt látom, hogy az emberek viszont nem kapcsolat tartásra használják, hanem felvágni, az új cipővel, a nyaralással, az új pasival, autóval, egy bulival, vagy éppen a szépséggel. Egy fürdőszobás-tükrös kép a profilkép, amit be lájkolnak vagy 130-an. Most komolyan, ennek mi értelme? Egy normális képre meg rá se néznek. Másik kedvencem, amikor valaki gőzerővel hirdeti, mennyire szerelmes (kb. 18 évesen) és hogy ez örökké fog tartani. Vagy amikor valakinek megszületik a babája, és szegény gyerekről meztelen képeket tesznek föl, kukisat stb. Ez milyen már? Azt látom, az emberek nyalnak egymásnak, de csak ezen a virtuális hálón! Jól látom? Mi a véleményetek? 26/N

2013. dec. 25. 09:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
58%

Más személyiség mutatkozik a facen mint a valóságban.

Van aki csak megfigyel(depisek)....van aki befolyásol.....van aki észre sem veszi,hogy már túl sok amit mutat magából,aztán ráfázik....van aki ottan él(depisek)...

Én meg egy év után untam meg.

2013. dec. 25. 10:17
 12/16 anonim ***** válasza:
38%

Van ami jó és van ami nem tetszik a fecebookon. Pl. a chat és a pm rendszer az jó és sokat segít, a csoportok is hasznosak.

De a közös fal az nem a legjobb, mert alig van olyan információ, amit mind a 300 ismerőssel megosztanál szívesen. Jó, azt mondod nem tartozik rá, és átugorja majd, ha nem érdekli, de akkor a fal kb. 50%-a vagy több az haszontalan információ.

Például vannak a lájkolások, megtetszik egy oldal, aztán lájkolod. Kb 3 mp alatt megcsinálod ezt, aztán mással törődsz. De más üzenőfalán lehet előjön a lájkolt oldal, ami őt egyáltalán nem érdekli, de ő is kb 3 mp-et eltölt vele.

Meg vannak a reklámozások, lehet, hogy valakinek csak egy kattintás, de más üzenőfalán megjelenik, elveszi a kedvet az egész facebooktól.

Persze erre a facebook is rájött és próbálja mindenféle heurisztikus képlettel szűrni, hogy mi az ami érdekel téged.. Ezzel meg az a baj, hogy ha pl. régen láttam egy ismerőst és megnézem a tevékenységeit, akkor a prioritása felmegy és folyton őt mutatja... Így igazából a facebook mondja meg, hogy mit nézzek.

2013. dec. 25. 10:33
 13/16 anonim válasza:
87%
Nincs sok ismerősöd, alig 300? Jaj, de irigylem a problémád. :)
2013. dec. 25. 12:59
 14/16 anonim ***** válasza:
52%
Nekem is pont ez jutott eszembe 5 perce :)
2013. dec. 25. 13:05
 15/16 Mirk ***** válasza:
87%

Ha tényleg zavar, zárd be a böngészőt.

Ha már elkövetted azt a hibát, hogy regisztráltál, még mindig megteheted, hogy hetente csak egyszer nézel fel. Vagy nem olvasol el semmit, csak megnézed jött-e üzenet.

Vagy foglalkozol valami értelmesebb dologgal.

Vagy leszarod az egészet és nem kreálsz magadnak problémákat.

2013. dec. 25. 14:31
 16/16 anonim ***** válasza:
24%

a facebook atomxar ha lekapcsolnák az lenne a legjobb! :)

Ja és nem vagyok fenn ezen a szutykon, számomra létezik a posta, telefon, vagy meglátogatás.

2014. jan. 5. 08:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!