Hogy álltok a régi barátaitokkal?
Figyelt kérdés
Legfőképpen régi iskolatársakra, gyerekkori barátokra gondolok. Én már 30-as vagyok és van pár régi barát akivel tartom a kapcsolatot, és jó is, de ezek vannak kevesebben. A legtöbb régi baráttól eltávolodtam (mondjuk el is költöztem közben) Van aki ott világít zölden a skype-omon, és mégsem írunk egymásnak, pedig gyermekkorunkban nagyon jó barátok voltunk. Ennyire megváltoztunk volna? És az eltelt idő? Ha pedig beszélek valakivel, akkor látszólag kedves, de kis idegenkedést érzek gyakran. Olyan butaság ez nem? Mennyivel több barátunk lehetne ha jobban ápolnánk a régi kapcsolatokat nem? Mit gondoltok erről?2009. nov. 22. 23:23
1/4 anonim válasza:
Hát én most elsőéves egyetemista vagyok,a gimis barátaimmal jóban vagyok.Az áltsuli vége felé akivel barátkoztam,azzal ritkán ugyan,de össze tudunk járni.Volt egy másik,de őt utálom.Akkor is utáltuk egymást,mikor barátok voltunk:DNa mind1.Áltsuli elején akivel barátkoztam,ha az utcán meglátnám rosszul lennék félelmemben,h most ugyan mi a fenét köszönjek neki,h ne nézzen hülyének,de mindenképp égés lenne belőle.Az ovis barátom meg egy menő hülyegyerek lett,vele azér nem barátkozok.A bölcsis barátnőmből meg egy kis p*csa lett,ráadásul sztem ő nem is emléxik rám,úgyh ennyi:)Több barátom nem volt.
2/4 anonim válasza:
Távol.
A gyerekkori barátságok nem egyenlők a felnőttkori barátság fogalmával. Könnyen lehet, hogy azóta a nézetek sokkal több pontban eltérnek. Továbbá felnőtté válva megtanulja az ember, hogy vagy másoknak, vagy neki (sem) jut elég ideje, hogy minden szálat megtartson.
Személy szerint örömmel venném a baráti közeledésüket /viszonoznám/, de megvagyok nélkülük is, ill. nem feltétlen vágyom elfogadtatni mai önmagam senkivel, főleg azon az áron nem, hogy az esetleges értetlenséget és megütközést hosszas, kimerítő érveléssel támasszam alá, holott közvetlen környezetemről tudom, hogy a nyitott gondolkodás csak viszonylag keveseknek adatott meg.
3/4 anonim válasza:
Ez az élet természetes rendje. Mindenki eltávolodik gyerekkori barátai többségétől. Azt nem tudom, hogy ez jó-e, vagy sem, de így van. Ennek szerintem az lehet az oka, hogy megváltozik az ember életvitele, ahogy dolgozni kezd, ott a család, és ezek mellett már nem marad annyi ideje a régi barátokra, így azok közül csak a legjobbakat tartja meg. Én még csak 23 éves vagyok, de én is észrevettem, hogy a gimis barátaimmal szinte már nem is találkozok.
4/4 anonim válasza:
Én 22 éves vagyok. Nekem úgy igazán három barátnőm maradt meg a gimiből. A többiekkel nem is beszélek, mondjuk nem is volt köztünk olyan szoros barátság. De annak a három illetőnek nagyon örülök, hogy megmaradtak. Már lassan négy éve elballagtunk, tudom ez még nem olyan sok, de azért mégis. Aztán volt még egy barátnőm születésemtől fogva, de történt valami, ami elszakított minket, azóta nem is beszélünk. Azt kicsit sajnálom, mert 18 évig elválaszthatatlanok voltunk, mindent együtt csináltunk, együtt nőttünk fel, aztán tessék ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!