Hogyan álltok hozzá a mai világhoz és hogyan reagáltok a következő helyzetekre?
1. mész az utcán, jönnek valami tizen-huszonévesek,bámulnak majd tesznek rossz megjegyzéseket rólad,esetleg be is szólnak neked(kinézet után itélnek -esetleg le vagy fogyva arcba,nem vagy menő kinézetü vagy egyszerüen azért mert fáradt vagy és stresszes és nem laza...), vagy igy általában mikor valami idegen már idegesitően sokat bámul(pl. mert pofátlan)
2. baráti körötökbe van egy nagyon kritikus személy, aki mindenkibe látja a hibát csak saját magában nem...
3. kárörvendő alakok utcán,röhögnek, ha valami rossz történik veled
4. irigy emberek mocskolnak téged mert jól megy neked és mikor nem megy jól,akkor meg azért
1. Nem szoktam foglalkozni vele! Mindenkinek lehet rossz napja, én igyekszem ember maradni, és nem megjegyzéseket tenni másokra fordított helyzetben, pláne nem akkor ha lerí róla, hogy enélkül is van éppen elég gondja! Ha emelt fővel elviseled, és tudod hogy a beszólásoknak nincs alapja, akkor el kell engedni a füled mellett és kész. Ha akad alapja, akkor sem szabad a szívedre venni, ők nem ismernek téged, csak külső alapján ítélnek! Szépen elsétálok mellettük, és rezzenéstelen arccal tűröm a megjegyzéseket, mintha meg sem hallottam volna!
2. A baráti körömbe nem szívesen veszek be olyat aki minden apróságba beleköt, de a saját hibáit képtelen beismerni. Engem az ilyen személyiségű emberek kifejezetten irritálnak! Úgy gondolom, hogy egy társaság, egy barátság, egy kapcsolat... mind mind olyan dolgok, amik egymáshoz való alkalmazkodást is igényelnek, és ha ez valakiben nincs meg, nem tud semmit elfogadni, amit más mindenki igen, akkor csak ideges leszek! Van hogy inkább csak nyelek kettőt és nem szólok, de ha túlzásba viszi, esetleg személyeskedni kezd, nagyon feltudom húzni magam!
3. Ugyanaz lenne a válaszom mint az elsőre! Nem érdekel!
4. Jelenleg még diák vagyok, a főiskolámon évfolyamelső. Ezerszer megkaptam, hogy biztos benyalok, tanárok kis kedvence vagyok, stb, de mivel tudom, hogy ezeknek a vádaknak nincs alapja, ezért nem veszem magamra, és csak mosolygok rajtuk! Amint kapok egy rosszabb jegyet, az irigyek, kárörvendők azonnal megjelennek és röhögnek a markukban... ez sem zavar, mert csak további erőt ad a tanuláshoz! :)
Az olyan emberek, akik a külsőd miatt ítélnek, vagy a jelenlegi állapotod miatt nem ismernek igazán, és szóra sem érdemesek! Legyen annyi önismerete, önérzete és egoja egy embernek, hogy kitudja szűrni a "káros" infókat, hogy azzal ne sodorja magát rosszkedvbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!