Ha felköszöntök ismerőst sms-ben vagy iwiw-en miért nem mond rá annyit sem, hogy kösz? Utál, szarba sem vesz?
iwiw es üzit elolvasta?
smst megkapta?
Szülinap és névnapkor velem is előfordul, hogy nem egyből válaszolok az iwiwes, és email üzenetekre, egyszerűen nem nézem minden nap.
Hívd fel, így hamar tisztázható a helyzet, és szóban is felköszöntheted! Ha nem fogadja megfelelően, akkor meg nem szabad vele foglalkozni.
Durva válaszom: Talán mert egy bunkó? Lazulnak az illemszabályok, ma már sokan nem érzik kötelezőnek, hogy az ilyen jellegű köszöntésekre egyáltalán reagáljanak. Mondjuk nem nehéz kitalálni magunktól, hogy ilyenkor egy "kösz" is elég, de sokaknak ez is megterhelő.
Kedves válaszom: biztos lemerült a telefonja v. nincs pénz a kártyáján.
Személyes véleményem, hogy ha valakit csak annyiba tartunk, hogy SMS-ben/IWIW-en köszöntünk fel, de mondjuk már egy telefonbeszélgetést sem érdemel, nemhogy személyes találkozót (ajándékról szó sincs, nagyon sok ismerősömmel tartom így a kapcsolatot), akkor nem tudom, miért várjuk el, hogy a másik fél többe tartson annál, hogy elolvassa, magában elmond egy "kösz"-t, és letudja.
Amúgy én azt az elvet vallom, hogy ha én valamit megteszek a másikért (jelen esetben pl. felköszöntöm), de a másik ezt nem viszonozza, akkor a következő felköszöntést ugyan várhatja.
Irj neki egy másik köszöntöt is. Itt ülök a gép előtt és topogva várom válaszod amiben meg köszönted a köszöntésemet mert tudom te illemtudó ember vagy.
Szerető barátod
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!