Elképzelt szituációt írok. Ti mit tennétek benne?
Természetesen megdicsérem. Továbbá megkérdezem, hogy mit szeret az illető, vagy mire van szüksége, és összecsomagolok neki ezt-azt.
Más élete másra tartozik, így bár nem helyeselném azt, ha egy másik szülő akadályoz egy ilyen önzetlen és proszociális kezdeményezést, a legtöbb, amit tehetek, az, hogy egy baráti beszélgetés keretében megpróbálom megtudni, hogy miért nem támogatja a szegény osztálytársat, és lehetőség szerint megpróbálnék segíteni neki megérteni és megfelelő nézőpontból szemlélni a helyzetet.
miért lehetne ezt rossznak tartani? és miért kellene akadályozni?
nem értem a kérdést.
Nem is értem hogy ezen miért kell felháborodni.Nos ha menza kaját dobtak neki össze, akkor gondolom mindenki adott egy-egy kanállal és így jött össze egy adagnyi.Nem értem ezzel mi a baj.Mondjuk én mint diák azt csináltam volna hogy kiosztjuk azokkal akik támogatni akarják, hogy minden nap más kér repetát és azt adjuk oda neki.
Ha a fiam mesélné hogy adnak az ebédjükből a szegény osztálytársuknak, ezt javasolnám.
Ha abból a kajából adnának neki egy-egy falatot amit itthonról visznek, és mesélné a fiam, biztos másnap eggyel több szendvicset csinlnék, és mondanám hogy ez a plusz 1 a szegény kisgyereké.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!