Nevet szeretnék változtatni. Lehet angol nevem?
Csatlakozom az előttem íróhoz.
Vagy egy barátnőm, aki nevet változtatott... de minek? Mindenki az eredeti nevén szólítja. Vagyis majdnem. Aki az új nevén beszél róla, annak meg kell magyarázni, hogy kiről is beszél, ha be akarja azonosítani.
Ez érdekes tesómat is Katának hívják, de neki inkább azzal volt problémája hogy még a naplóban is Katalinnak volt beírva.
A Lilith meg az én kedvenc nevem, (egyébként Lilla), ezzel akartam regisztrálni egy oldalon, de nem engedte (nem tudom miért,talán már volt), így lettem mindenhol Liliet ez is aranyos.Szóval lehetnek magyarosítani, és úgy kérni a bejegyeztetését, bár nekem tetszik a neved, jól egybecseng a vezetékneveddel.
Ha ezt akarod akkor csináld, de egyébként remélem tudod hogy akik eddig így hívtak(csúfneveden) azok ezután is így fognak. Na mindegy, azt viszont már tényleg nem vágom, és ha bemutatkoznál nekem valahol azonnal ellenszenves lennél, hogy annyi más sok szép magyar név létezik, és te lilit... egyébként nincs olyan név amit ne lehetne csúfolni. Ezt például: bilit. nehéz feladat előtt: sok lesz ez neked lilit... kérsz inkább egy bilit?(vagy kérsz előtte bilit?)
Vagy akik miatt nevet változtatsz mondhatják majd: Eddig kaka volt most meg őt kakálják tele...
Aztán ezek miatt mondhatják azt is hogy jogosan hívtak dinkának.
Bocs ha esetlegesen elvettem volna a kedvedet, de a kata szép név, és ha te ezt csak azok miatt a valamennyi iskolai hülyegyerek miatt akarod leváltani, akkor jobban átkellene ezt gondolnod, így hogy hupsz veszel új nevet nem megoldás.
Szerintem felesleges győzködni. Nem szereti a nevét. Nem hívják ezen a néven. Ha itt győzköditek, sem fogja a véleményét megváltoztatni. Szerintem ha ez tége dmegnyugtat, boldog leszel tőle, akkor változtass nevet.
Lilith nem lehetsz, mert angol név, és ráadásul van magyar megfelelője, neked meg nincs angol felmenőd.
De lehetsz Lili, Liliána, Lilla.
És a Lili-t nyugodtan mondhatod Lilith-nek.
Az én teljes nevem Bettina, én sem szeretem, nem is hív így senki sem, sokan nem is tudják, hogy ez a teljes nevem. Mindenki Betty-ként ismer. Így írok alá, papírokra, bárhova így írom a nevem. Pusztán a személyimben van a teljes nevem, meg ha valami nagyon hivatalos dologhoz kell, oda kiírom. De egyébként ennyi. Neked is ezt tudom javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!