Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Nevet szeretnék változtatni....

Nevet szeretnék változtatni. Lehet angol nevem?

Figyelt kérdés
Nem is tudom hogy angol e. Lilith szeretnék lenni, nem a jelentése vagy története miatt csupán tetszik ez a név a sajátomat meg olymértékbe gyűlölöm hogy aki úgy szólit arra nagyon nagyon haragszom! :D
2009. nov. 19. 05:01
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
84%
Természetesen nem.
2009. nov. 19. 06:36
 2/20 anonim ***** válasza:
34%
természetesen igen. de a névváltoztatás nem olcsó mulatság.
2009. nov. 19. 06:57
 3/20 anonim ***** válasza:
91%

Nem

Anyakönyvezhető nevek [link]

2009. nov. 19. 07:58
 4/20 anonim ***** válasza:
75%
Természetesen LEHET, csak tudod az örök szabály: bármilyen nevet felvehetsz te -angolt is-, csak az az egy szabály van, hogy magyarul kell leírni, na most ez így meg elég nevetséges sztem, pl. Dzsenifer ... és társai, de vannak olyanok, amelyeken nem sok változtatás történik, vagy akár semmi, és egész jók. Egyik ismerősöm kisgyereke Brendon lett, sztem ez pl. nagyon aranyos.
2009. nov. 19. 08:47
 5/20 anonim ***** válasza:
89%
Sajnos nem lehet angolos nevet bejegyeztetni, én próbáltam és nem engedték (pedig én külföldön lakom). 20 ezer Ft-om bánta. Lehet, hogy nagyon nehezen sikerülne neked, de az hosszú-hosszú idő, mert az MTA engedélyét kérnék, és valószínűleg elutasítanák, mert van egy olyan hülye törvény, hogy magyar állampolgárnak csak magyar írásmód szerinti neve lehet. A Dzsenifer az teljesen oké nekik...
2009. nov. 19. 08:51
 6/20 anonim ***** válasza:
84%

8:47-es

Tévedsz, meg van szabva milyen neveket lehet anyakönyvezni

Olvass utána a neten :)

2009. nov. 19. 08:52
 7/20 anonim ***** válasza:
59%

Van egy rakat gyönyörű, magyar nyelvben is használatos név, amivel nem kell nyűglődni és külföldön is simán használhatóak:

Viktória, Emília, Katalin, Xénia, Éva, Evelin, Kitty, Andrea, Szilvia, Eugénia, stb...

Jó, hogy nem japán neveken agyaltok!

Aki meg gyűlöli a saját nevét, az gyűlöli saját magát is. Inkább békülj ki magaddal, te is jobban jársz és a pénztárcád is.

2009. nov. 19. 09:05
 8/20 anonim ***** válasza:
88%
Miért, mi az a gyűlöletes név amivel szüleid megáldottak?:)
2009. nov. 19. 09:19
 9/20 anonim ***** válasza:
88%

Elutasitanak.Keress értelmes bejegyezhetö nevet.

Pl:Lili.De az ismerösöknek az maradsz aki eddig.

2009. nov. 19. 09:57
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha angol nyelvterületen vagy állampolgár, ha van angol nyelvterületről származó közvetlen felmenőd (pl. szülő, nagyszülő), akkor felveheted magyarosítás nélkül is.

Apám apai nagyapja német származású, ő magyaríttatta a család vezetéknevét, de ha nem akarta volna, nem kötelezték volna rá, maradhatott volna német hangzású, mert onnan származik.

2009. nov. 19. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!