Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Cigánynak vallom magam?

Cigánynak vallom magam?

Figyelt kérdés

egyszer má kiraktam ezt a kérdést de letrölték lehet hogy azé mer nem ítam jól a helyesírást.

azt akarom kérdezni hogyha a népszámlálási kérdőívnél az állampolgárságnál melyik részhez írjam azt hogy "cigány"?

az önkormányzatnál is meg a szavazásnál is kérdezik a származást.

"mivel az 1992-es adatvédelmi törvény alapján az etnikai hovatartozást az érintett írásos beleegyezése nélkül nem lehet nyilvántartani."

ezért meglehet csinálni. melyik részhez kell írni hogy cigány meg az önkormányzatnál hogy tudom?

2013. nov. 16. 13:57
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Most se lett jobb a helyesírásod. Komolyan mondom, a szavazást az "ember" intelligenciaszintjéhez kéne kötni.
2013. nov. 16. 14:10
 2/12 A kérdező kommentje:

jó bocsi csak ragad a billentyűzet

na de válaszólj má légyszi

2013. nov. 16. 14:11
 3/12 anonim ***** válasza:
csak a "má"-nál ragad? :-) A személyidben is az szerepel, hogy cigány állampolgár?
2013. nov. 16. 14:37
 4/12 A kérdező kommentje:
a személyiben nem. de ha jól tudom nem is lehet ott az csak az hogy magyar. amúgy meg én szüleim is magyarok csak nem ismerem öket mert elhagytak aszt romákkal nöttem fel és aszt írja hogy népszámlálásnál meg ezeknél az belehet írni hogy cigány ha annak vallod magad
2013. nov. 16. 14:50
 5/12 anonim ***** válasza:

Kevered az állampolgárságot és a nemzetiséget. Ha Magyarországon születtél, akkor az állampolgárságod automatikusan magyar lett. Ez csak akkor változik, ha hivatalosan lemondasz róla, vagy ha valamilyen okból törvényesen megfosztanak ettől.

Magyarországon több nemzetiség is él, az hogy melyikhez tartozol az már valóban a te nyilatkozatodtól függ.

2013. nov. 16. 15:26
 6/12 A kérdező kommentje:
de a cigány az nem nemzetiség mert nincs saját országa. legalábbis még a suliba veszett ösze a haverom a tanárral és a tanár mondta hogy attól még hogy cigány atól még magyar van rajta a születésikönyvén meg a személyijén
2013. nov. 16. 15:30
 7/12 anonim ***** válasza:
2013. nov. 16. 15:35
 8/12 A kérdező kommentje:

barátnőm félig magyar félig cigány. igaz a szülei is dolgoznak és ők nem olyanok mint a gettósok de neki is az van a személyijén hogy magyar.

akkor a egyik legjobb gettós haveromnak ő teljes mértékben ekte roma és neki is az van a személyijén hogy magyar

2013. nov. 16. 15:40
 9/12 anonim ***** válasza:
igen a népszámlálásban be lehet írni milyen állampolgár vagy de nem akarlak elkeseríteni, hogy ez 10 évente van az utolsó pedig 2011-ben volt azt hiszem :)
2013. nov. 16. 16:31
 10/12 A kérdező kommentje:
nembaj az. ott van még a önkormányzat meg a szavazás ami most lesz.
2013. nov. 16. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!