Cigánynak vallom magam?
egyszer má kiraktam ezt a kérdést de letrölték lehet hogy azé mer nem ítam jól a helyesírást.
azt akarom kérdezni hogyha a népszámlálási kérdőívnél az állampolgárságnál melyik részhez írjam azt hogy "cigány"?
az önkormányzatnál is meg a szavazásnál is kérdezik a származást.
"mivel az 1992-es adatvédelmi törvény alapján az etnikai hovatartozást az érintett írásos beleegyezése nélkül nem lehet nyilvántartani."
ezért meglehet csinálni. melyik részhez kell írni hogy cigány meg az önkormányzatnál hogy tudom?
jó bocsi csak ragad a billentyűzet
na de válaszólj má légyszi
Kevered az állampolgárságot és a nemzetiséget. Ha Magyarországon születtél, akkor az állampolgárságod automatikusan magyar lett. Ez csak akkor változik, ha hivatalosan lemondasz róla, vagy ha valamilyen okból törvényesen megfosztanak ettől.
Magyarországon több nemzetiség is él, az hogy melyikhez tartozol az már valóban a te nyilatkozatodtól függ.
barátnőm félig magyar félig cigány. igaz a szülei is dolgoznak és ők nem olyanok mint a gettósok de neki is az van a személyijén hogy magyar.
akkor a egyik legjobb gettós haveromnak ő teljes mértékben ekte roma és neki is az van a személyijén hogy magyar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!