Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Milyen Szerbiában élni?

Milyen Szerbiában élni?

Figyelt kérdés
Jövőre Belgrádba kell költöznünk apukám munkája miatt.Milyen ott élni?Könnyű beilleszkedni?Már több,mint egy éve Zágrábban élek,de itt nincsenek barátaim :( .Továbbá mit lehet csinálni Belgrádban?Élnek ott magyarok? Az értelmes válaszokat előre is köszönöm!13/L

2013. nov. 12. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
75%

Először is, én semmiképp sem nevezném szép városnak, főleg ha Pesthez hasonlítjuk (Zágrábban még nem voltam, azt nem tudom). Magyar szót legfeljebb otthon és a nagykövetségen hallhatsz. Sok a huligán, a bűnöző, és a hasonlók. Viszont a vár szép és még 1-2 szép hely van.

És hát szerintem ha Zágrábban nincsenek barátaid, akkor Belgrádban még annyi sem lesz (ne vedd ezt rossz néven)!

2013. nov. 14. 17:16
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.Igen ,ettől tartottam.Bár a szüleim szerint a szerbek barátkozóbbak (ők Szerbiában nőttek fel).Amúgy német suliba járok,és ott is olyanba fogok.Van pár tippetek,hogy hogyan legyen ott több barátom?
2013. nov. 14. 17:40
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem akarlak elkeseríteni, de egyes szomszéd népek tagjainak egy része magyargyűlölő. Főleg a románok. De beszélgettem már élőben néhány vajdasági magyarral is. Nagyjából úgy álltak hozzájuk a szerb gyerekek, mint a világban általában a cigányokhoz. :(

Mindenesetre, remélem, jó sorod lesz. De azért légy résen. Tudtommal a horvátok elfogadóbban a magyarokkal szemben, mint a szerbek.

2013. dec. 9. 21:56
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2013. dec. 10. 17:59
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez azért elég szomorú:(
2013. dec. 10. 18:52
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Ne keseredj el nagyon.Igaz én Szabadkai szerbekkel jártam egy osztályba,velük nem volt gond pár barmot leszámitva de az mindenhol van.Arra számits hogy nagyon hangosak,tehát ordibálva beszélnek ami mondjuk engem iszonyu irritál de ez van ők ilyenek.Magyar nyelvről ne nagyon álmodj Beorgrádban.A nyelv hasonlit nagyon a horvátra ha azt beszéled vagy érted valamennyire az azért számit valamit.
2014. jan. 10. 22:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2014. jan. 12. 16:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!