Vannak még olyan fiatalok akik nem külföldön szeretnének élni és dolgozni?
Eddig kettőről tudok, pedig 17 évesen sok fiatal ismerősöm van. És mind külföldre akar menni. Az egy dolog, hogy nagy részük nem fog, de saját akaratukból nagyon kevesen akarnak itt maradni, csak sokaknak nem jön össze a kimenetel.
Én nem akarok, egyrészt mert ezt az egy nyelvet beszélem anyanyelvi szinten. Persze, kint nyilván megtanulnék perfektül bármilyen nyelven, de szerintem az nem ugyanaz, mint az anyanyelv, amin a legkönnyebben fejezi ki magát az ember. Másrészt itt az életem. A családom, a barátaim(bár minden barátom ki akar menni, szóval a végén még haverok nélkül maradok a saját országomban). Ismerem a terepet, tudom mi merre, hány méter. Megvannak a helyeim, a programjaim.
Egy picit sajnálom egyébként, hogy ilyen "kötődős" típus vagyok, hogy soha nem lennék képes elhúzni, mert tuti máshol könnyebben boldogulnék, meg lehetőségem is lenne kipróbálni magam külföldön. De ez van. Valamilyen szinten ez azt jelenti, hogy boldog vagyok a jelenlegi életemmel.
"Elárulja a hazát"
Hagyjuk már ezt! :D Mégis miylen hazát? Lehet hazának nevezni egy olyan országot ahol szarnak a fejedre, és senkit nem érdekel, hogy éhen halsz vagy ha nem tudod eltartani a gyerekeidet? Rohadtul nem!
Én inkább azt kérdezném meg hogy ki az a hülye aki itt akar jövőt? Külföldön a létminimumból is tök jól megélsz! Ott biztos nem fogsz éhen halni.
Én 21 vagyok (lány), jövőre végzek a szakmámmal és amilyen gyorsan csak lehet, eltakarodok innen, a sok hűséges hazafi majom meg nyugodtan maradjon tovább szenvedni. :)
https://www.youtube.com/watch?v=vZahwczrTCY
Bocsánat a zenében szereplő trágárságokért, de ennél lényegretörőbben és választékosabban nem is lehetne jellemezni az országot... Ez az oka annak, hogy midenki elmegy. Csak ennyit tudok mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!