Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért utálnak minket a szlovákok?

Miért utálnak minket a szlovákok?

Figyelt kérdés
Voltunk kint Pozsonyban osztállyal (részemről én életemben először) és úgy néztek ránk, mint a véres sz.rra. De mi bajuk velünk? hisz ők loptak tőlünk területet, így nem értem az egészet.
2013. nov. 11. 21:59
1 2
 11/16 Andizsuzsi ***** válasza:
Olvass utána a Prágai tavasznak.
2013. nov. 12. 11:57
 12/16 A kérdező kommentje:
akit zavar, az ne válaszoljon, köszi. Amúgy tényleg, ahogy néztem, sokkal fejlettebbek, mint mi, új buszaik vannak, nem rohadnék széjjel, kevésbé rohadnak az utak is...
2013. nov. 12. 13:44
 13/16 anonim válasza:

Én két szezont dolgoztam Szlovákiában síoktatóként,velem mindig kedvesek voltak.Sose köptek le,nem közösítettek ki a társaságukból.Magyarul már kevesen beszélnek Jasnán,ezért nem is erőltettem,aki tudott az mindig magyarul beszélt velem.A terület vita kit érdekel??Akkor megyek oda amikor akarok,még azt se tudom mikor lépem át a határt,nem úgy mint rég.

Azért sokan ki is követelik maguknak a szlovákok barátságtalan viselkedését.Pl:a Sípálya melletti büfésoron fennhagon szidják a kaját,hogy "olyan szar most is,mint tavaly,látszik,hogy Szlovákiába vagyunk"...hát ha tavaly szar volt talán nem kellett volna ide jönni idén is,aztán az ilyen beszólástoktól még én éreztem magam kellemetlenül..szerencse,hogy nem értette vagy nem akarta érteni senki.

2013. nov. 12. 21:45
 14/16 anonim ***** válasza:
Szerintem nem a történelem a legfőbb ok, hanem a magyarok tahó viselkedése külföldön. Hiába van kiírva (vagy inkább lerajzolva) és el is mondva, igaz csak szlovákul, hogy adott helyen nem lehet fényképezni. Kit érdekel, előveszi és fényképez. Amikor meg rászól valaki, akkor még neki áll feljebb. Hiába teszi ki az pénztáros nő a szalagra, hogy több vevőt nem szolgál ki (szlovák + angol), ő csakazért is elkezdi kipakolni a kosarát. És amikor rászól a hölgy szlovákul, még neki áll feljebb, hogy miért nem tud érthető nyelven beszélni. Arról nem is beszélve, hogy meggyőződésük, hogy senki nem érti őket, ezért ömlik belőlük az ocsmányság. És ez csak néhány példa, de nagyon sok ilyen van. Többször szégyeltem már én is magam miattuk.
2013. nov. 13. 01:15
 15/16 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=oFHB3RZZYXM

Magyarok részéről is vannak szélsőségesek...

2013. nov. 14. 19:02
 16/16 anonim válasza:
2. Teljesen egyetértek valóban meghamistítják a történelmet, és azt mondják, hogy még Magyaroroszág előtt létezett egy,,nagy-Morvaország'' ami szerintem igaz, hogy létezett, de ezek azt hazudják, hogy a nagy-Morvaország szlovák volt. Biztos, hogy nem igaz, mert benne is van a nevében, hogy Morvaország, és morvák a mai napig élnek Csehországban ötszáz-ezres létszámban. Tehát valószínűleg tényleg létezett Morvaország, de ők behazudják, hogy az Szlovák volt, pedig nem. Ráadásul ők ezt úgy tanulják, hogy mi itt elnyomtuk őket 1000 évig, ez sem igaz, hiszen csak annyi volt, hogy a magyar tanulás asszem, hogy az utolsó évtizedekben már kötelező volt, de ez nem elnyomás. Nálunk kb. Az emberek 15%-a utálja őket, de azok közül akik nem utálják az egész nemzetet, azok közül van olyan, aki csak azokat a szlovákokat utálja, akik utálják a magyarokat. Náluk ez pont fordítva van, náluk az emberek 85%-a utál minket, erre is vannak nevelve, és nagyjából az emberek 10%-a csak azokat a magyarokat utálja, akik utálják a szlovákokat, és a maradék 5%-a pedig egyátalán nem utál minket.
2022. febr. 4. 18:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!