Csak szerintem nem normális hogy így viselkedik?
1. Nem ez a megfelelő tanári magatartás.
2. Ennek ellenére, sok tanár megengedi magának ezt a fajta viselkedést, mert tudják, hogy úgyis van elég diákjuk, akik menni fognak hozzájuk, függetlenül attól, hogy hogyan viselkednek, mert a diákoknak szükségük van tanárra és hiába lennének bizonyos elvárások, manapság senkinek sincs ideje ilyesmibe belekötni ( mert ugye át kell beszélni az iskolai anyagot, meg kell oldani a házi feladatokat, kell készülni a vizsgákra, stb. , és ha egy diáknak nem tetszik a tanár modora, akkor tudja hol van az ajtó, de ezzel a diák veszít és nem a tanár ).
Nekem is volt anno gyerekkoromban egy zongoratanárnőm, akivel egész órán szórakoztunk. Én nem nagyon szerettem zongorázni, ő meg egy 100%-os művészlélek volt, aki az idő 80%-bán belefeledkezett, hogy órát tart, ezért mindkettőnk számára megfeleltek azok a “ zongoraórák “ , mert én látszólag tanultam és ő látszólag tanított.
Ennyi év után visszagondolok arra, hogy nekem nem volt okom panaszkodni erre a zongoratanárnőre, mert végül is nekem ideális volt, de maga a tény, hogy egy zongoratanárnő így állt hozzá a tanítványaihoz, nyilván azért volt, mert egyszerűen nem izgatta, hogy elveszít esetleg néhány diákot, hiszen úgyis annyi diákja van úgyis, hogy számára nincs veszítenivaló.
Ugyanezt tudom elmondani a te matektanárodra is, noha az ember elvárná, hogy egy reál beállítottságú tanár másképpen viselkedjen, de igazából ugyanez a helyzet van nálad is: ne gondold, hogy a tanárod nem veszi észre, hogy hogyan viselkedik, csak egyszerűen úgy van vele, hogyha neked szükséged van rá, akkor így kell elfogadjad, és ha úgy döntesz, hogy más tanárt keresel, akkor semmi gond, mert valószínűleg van neki elég diákja rajtad kívül is.
Ezt tudom mondani, mert van ( az említett példán kívül is ) elég tapasztalatom magántanárok terén.
Szerintem sem normális a viselkedése. Hány éves? Gondolom fiatal. Ha fizetek neki különóráért, én azért joggal elvárom tőle, hogy amíg velem foglalkozik addig ne buzerálja a telefonját, ne a körmét fesse, stb. Az belefér, hogy egyszer csörög a telefonja és felveszi, vagy mondjuk önt magának és nekem valami innivalót, de amit leírtál a viselkedésével kapcsolatban, az már túlmegy minden határon.
Középiskolás koromban jártam külön matekra, de a tanárnőnek normális hozzáállása volt, ilyeneket nem csinált.
Nem tudsz keresni egy másik angol tanárt? Ezt javasolnám neked! Minél előbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!