Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Jól érzem hogy hanyatlik a...

Jól érzem hogy hanyatlik a magyar kultúra?

Figyelt kérdés

Mindig is "világi" ember voltam, értem ezt úgy, hogy nyitott voltam a világra, mindenhonnan kimazsoláztam ami tetszett. Most konkrétan a kultúrára gondolok, tehát zene, irodalom, képzőművészet és még a divat is.

Viszont mostanában van egy ilyen érzésem, hogy kezdenek eltűnni a magyar dolgok, és nagyon kell keresni, hogy jót találjon az ember. És ez eléggé zavar. Annyira, hogy ez a világi viselkedésem teljesen megváltozott, és hiába tetszik valami ami külföldi, már nem úgy tetszik, nem fenntartások nélkül. Ez elég fura nekem is, mert sose gondoltam, hogy ilyen leszek. De nehezíti az életet is. Úgy érzem, magyarnak kell lennem. Lehet hülyén hangzik, de valami ilyesmi. Arra gondolok néha, lehet aki idegen országban él, és nyitott a világ iránt, lehet neki ez teljesen más, mert ő neki van kulturális háttere, ami MELLÉ nyitott. De én kezdem úgy érezni, hogy nekem nincs, vagyis eléggé hanyatlik, és így létrejött bennem egy olyan dolog, hogy inkább itthon kalandozzak kultúra téren, és ezt támogassam, terjesszem. Ilyen gondolatok gyökereztek meg bennem, hogy nem is szeretek már idegen nyelvű könyveket sem olvasni, mert nem magyarul íródott. És az a durva, hogy tudom, hogy ez már hátrány, mert ez már bezárkózás, de mégis eszembe jut, hogy már minden idegen, és zavar. Nem tudom, nem is nagyon tudom ezt kifejezni, csak zavar.

2013. nov. 1. 22:05
 1/1 anonim ***** válasza:
Persze hogy hanyatlik... ez a mai modern kor piszoksága, mely olyan értékrendet ad az embereknek, hogy az igazi értékeket (hitbeli, erkölcsi, nemzeti, emberi értékek), ezeket "ciki"-nek tekintsék. Tipikus példa: amerikai zászlós pólót bárki felvesz, senki nem szól meg érte senkit, de ha egy magyar zászlós pólót felvennél, vagy kinevetnének a "magyarok", vagy valami jobbikos-gárdista-neonácinak tartanának. A csodálatos magyar népművészetünk, a magyar népdalaink, ezek már mind ciki, öregasszonyos dolognak számítanak. A legtöbb "magyar"-nek nem jelent semmit, hogy ő magyar, tiszta szégyen....
2013. nov. 1. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!