Sok magyar miért vannak utálattal a magyar rovásírás iránt?
Sok fórumon olvasom, hogy a magyarok bizonyos hányada tűzzel-vassal a magyar rovásírás ellen van. Komplett gyűlöletbeszédeket írnak a magyar rovásírás ellen.
A magyarok eme hányadának mi bajuk lehet a magyar rovásírással? Pedig senki sem erőlteti rájuk, nem is kötelező megtanulni. Értetlenül állok azelőtt, hogy ezeknek az embereknek mi bajuk van.
Például engem sem zavar, hogy sokan művelik a régi magyar írást.
Akinek ez a hobbija, az használhatja felölem, de az, hogy a faluk/városok helységnévtábláján is ez van, igencsak zavaró, mert a legtöbben el sem tudják képzelni, hogy mik azok a kriksz-krakszok rajta. Föként a külföldieket megzavarja, hogy ez valami információ, gyerekek firkálmánya vagy mi a csoda.
Elolvasni jóformán senki sem tudja (mivel nincs is egyértelnü olvasata), és rengeteg fölösleges pénzkidobással jár.
Egyetértek az előttem szólókkal.
Meg aztán isten bizony nem cikizni akarlak, de ha elolvasod a saját kérdésedet, még az egyszerű magyar fogalmazással is vannak problémáid, miért akarod még egy újabb írásrendszerrel is terhelni az agyadat? :-)
És te még csak egy pici magyartalanságot vétettél, de bizony vannak szép számmal olyanok is, akiknek komoly problémái vannak a betűvetéssel. Őket valóban nem kellene egy újabb, a gyakorlati életben nem használatos (tehát használhatatlan) írásrendszerrel összezavarni.
Elképzelni nem tudom, miért utálják. Bár én is csak dekorációként tudnám inkább használni.
A legtöbb helyen ma már a vulgár rovást használják, tehát kiírnak mindent.
Nem tudom, hogy az embereknek mi a bajuk a rovásírással, mert ahogy írtad egyáltalán nem kötelező megtanulni.
Ahhoz pedig senkinek semmi köze, hogy az egyetemisták milyen betűkkel jegyzetelnek, az az ő dolguk, bár úgy egy kicsit nehezebb.
Szerintem minden városnál és falunál be kéne vezetni, hogy rovásírással írják ki a nevüket, de alá kéne írni rendes betűkkel is de NEM a külföldiek miatt, ha nem tetszik nekik ne jöjjenek ide.
Ha valaki pedig nagyképesűségből tanulja meg, illetve alkalmazza, arra szintén csak annyit tudok mondani, hogy az ő dolga, döntése.
Az emberek többsége azért szidja, mert szeretik tönkre tenni a magyar nyelv szépségeit, hagyományait.
"sok magyar miért vannak"
Ez nagyon jó! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!