Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Szerintetek is kezd elbutulni,...

Szerintetek is kezd elbutulni, visszafejlődni a civilizált ember?

Figyelt kérdés

Gondolok itt azokra a dolgokra, melyeket ma már a technikai kütyük segítségével végzünk. Régen ha pl. túrázni vagy kirándulni indultunk megterveztük az utat térképen. Ma már GPS-t használunk, semmit nem oldunk meg önállóan. Ha elromlik a GPS, akkor azt sem tudjuk mit kezdjünk.

Egy másik példa:

Régen mikor még nem létezett az internet az emberek leültek beszélgetni. A férfiak jelezték a nők felé, hogy akarnak tőlük valamit és fordítva. Ma már az interneten keresnek társat az emberek egy része. Vegyük például a Föld többi élőlényét. Egyes állatfajoknál a hím hangokkal jelez a nősténynek, hogy kész a párzásra más fajoknál színekkel, stb. De mi emberek lassan már technikai eszközök igénybevételével tudunk csak ismerkedni. Valóban elbutít a technika?

2013. okt. 27. 23:51
1 2 3 4
 11/31 anonim válasza:

hát figyelj, kisvárosban élek, ha elromlik a Gps akkor kérdezősködöm a járókelőktől vagy aki ott van.

Amikor még nem létezett internet akkor nem ismertem meg ilyen fantasztikus embereket, mint most. A férfiak eddig sem kezdeményeztek. Életmódból kifolyólag nincs esély az életben ismerkedni. Szégyen, de így van. Nem a technika butít el, hanem az, hogy pénzből élnek az emberek, arra padig időt kell fordítani, hogy megszerezzék, tanulni kell, dolgozni.

Semmi kivetnivalót nem látok abban, hogy valaki a neten találjon párt a távolságon kívül, de ezen is lehet segíteni...

többi már külön pszichológiai tanulmány, hogy mennyire beszariak vagyunk, mi emberek kezdeményezni ha igazán vonz a másik. Van aki észre sem veszi ha iszonyatosan vonzódnak hozzá, ez is baj.

22N

2013. okt. 28. 00:01
 12/31 anonim ***** válasza:

"Gondolok itt azokra a dolgokra, melyeket ma már a technikai kütyük segítségével végzünk. Régen ha pl. túrázni vagy kirándulni indultunk megterveztük az utat térképen. Ma már GPS-t használunk, semmit nem oldunk meg önállóan. Ha elromlik a GPS, akkor azt sem tudjuk mit kezdjünk."

hidd el nekem aki túrázni megy az erdőbe nem fog gps-el rohangálni, manapság meg van internet és goolge maps..ha meg dolgozol akkor mért ne használnál gps-t ha lehetőséged van rá ahelyett hogy 10-20 percig az útvonalat tervezgeted.

"Régen mikor még nem létezett az internet az emberek leültek beszélgetni. A férfiak jelezték a nők felé, hogy akarnak tőlük valamit és fordítva. Ma már az interneten keresnek társat az emberek egy része. Vegyük például a Föld többi élőlényét. Egyes állatfajoknál a hím hangokkal jelez a nősténynek, hogy kész a párzásra más fajoknál színekkel, stb. De mi emberek lassan már technikai eszközök igénybevételével tudunk csak ismerkedni. Valóban elbutít a technika?"

Ember mondok neked valamit.. nem vagyunk állatok..

Még mindig jobb interneten ismerkedni "csajozni" mint amit te írtál példának.. vagy hogy gondoltad ezt ? odalépsz egy neked tetsző lányhoz és kiteszed az álló farkadat ezzel imponálva neki ?

"Egyes állatfajoknál a hím hangokkal jelez a nősténynek"

erre a mondatodra gondoltam.

2013. okt. 28. 00:05
 13/31 anonim ***** válasza:
45%
jaj, nagypapa, az isten ba­ssza meg
2013. okt. 28. 00:05
 14/31 A kérdező kommentje:

12-es:

Nem, arra gondoltam, hogy a Facebookon lájkolgasd azt, aki tetszik de, ha személyesen kellene vele beszélned, akkor magad alá csinálsz. Nyilván nem nálad, de sok kérdezőnél így van és elég szomorú.

A civilizált ember önbizalom hiányos, nem saját maga érdekli, hanem a többiek és azok véleménye. A férfiak nyuszikká válnak.:(

2013. okt. 28. 00:12
 15/31 anonim ***** válasza:

"Nem, arra gondoltam, hogy a Facebookon lájkolgasd azt, aki tetszik de, ha személyesen kellene vele beszélned, akkor magad alá csinálsz. Nyilván nem nálad, de sok kérdezőnél így van és elég szomorú. "

Oké.. az már az adott személy idiótasága és nem egy egész társadalomé.. tény sok ember így van vele és rá van függve a facebookra de én bízok benne hogy a túlnyomó többség nem a neki tetsző csaj lájkolgatásával akarja bizonyítani hogy teszik neki hanem odamegy személyesen.

"A civilizált ember önbizalom hiányos"

Legtöbbször az önbizalom hiányos akinek van oka rá vagy mások elérték nála..

" nem saját maga érdekli, hanem a többiek és azok véleménye"

csak a buta embert érdekel jobban más ember véleménye mint saját magáé, jó persze van amit meg lehet fogadni.

2013. okt. 28. 00:17
 16/31 A kérdező kommentje:

"Legtöbbször az önbizalom hiányos akinek van oka rá vagy mások elérték nála.."

Mások elérték? Nem. Azért, mert az a marhaság terjed, hogy akit visszautasít egy lány az egy nagy nulla. Nem mások érték el nála, hanem ő maga azzal, hogy hallgat arra a sok baromságra amit a média sugall felé. Persze könnyebb másokra hárítani a felelősséget...

2013. okt. 28. 00:21
 17/31 anonim ***** válasza:

"Mások elérték? Nem. Azért, mert az a marhaság terjed, hogy akit visszautasít egy lány az egy nagy nulla. Nem mások érték el nála, hanem ő maga azzal, hogy hallgat arra a sok baromságra amit a média sugall felé. Persze könnyebb másokra hárítani a felelősséget..."

nem pont erre gondoltam hogy elutasít egy lány.. vagy lány esetébe egy férfi. De ne mond már nekem hogy annak akit a világ életébe sose becsültek a szülei szemét módon viselkedtek vele, éveken át.. annak az embernek van önbizalma. én konkrétan erre gondoltam.

Tudod ha valamit nagyon sokáig mondanak neked elhiszed még akkor is ha nem igaz.

2013. okt. 28. 00:24
 18/31 anonim ***** válasza:

Hogy foghatod a médiára, hogy szomorú az ember, ha elutasítja a lány, akit szeret? :D Örülni kellene?

Én például (szinte) nem is nézek tévét. :D

2013. okt. 28. 00:25
 19/31 A kérdező kommentje:

"Én például (szinte) nem is nézek tévét. :D"

Nem, de viszont netezel.:) Úgy foghatom arra, hogy ez terjed a filmekben.

I am Alive:

Nem a rossz családi környezetben felnőtt emberekre gondoltam, az más.

2013. okt. 28. 00:29
 20/31 anonim válasza:

Igen, kezd!

"de viszont"

Nincs olyan, hogy "de viszont", vagy de, vagy viszont!

2013. okt. 28. 00:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!