Mit szólnál, ha hirtelen visszakerülnél 1969-be és ott kellene folytatnod az életedet?
Szerintem bejönne:) Mindig is imádtam a régi időket (szocializmus ide vagy oda). Kíváncsi lennék hogy a '69-ben élő 15 évesekkel hogy tudnék kijönni:D
15/L
1969-ben 15 éves voltam. A kérdésed, egy "nosztalgia lavinát" indított el bennem. Nincs kedvem részletezni, mert beleolvastam az előző válaszokba, és elment a kedvem... de egyébként, még a velemkorúaknak is igencsak szelektív a memóriája... valószínű nekem is.
Egy szó, mint száz, mégis szívesen "újrajátszanám" 15-től mostanig, még az általam már (többé-kevésbé) ismert oddszokkal is, az életem játékát. (resume game)
Más. Az élet az általad felsorolt dolgok nélkül sem volt "nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb. A nagyvárosok sokkal füstössebbek voltek, mint most, a viszonylag kisebb forgalom ellenére is. De ez a legkevesebb... igen, mindenkinek (szinte) volt munkája... normálisan megélni?...hááát nem is tudom, hogyan lehetne ezt elmagyarázni... Tudod, annyira be volt sulykolva a rendszer biztossága, örökkévalósága, hogy totál kilátátalannak tünt a változás, ez viszont számomra nyomasztóan hatott (finoman fogalmazva). A félig-meddig proli lét...hát tudod... na jó azért voltak vagyon, státusz, stb. szerinti különbségek, de nem volt illő nagyon hangoztatni...(offból ennyi)
Ami most van, (jó példákat hoztál, nem ismétlem) valóban csüggesztő. De mégis szívesen újra végigjátszanám, ha másért nem is, de azért kb. egy-másfél év eufóriáért a "redszerváltás" alatt. Most lehet engem kiröhögni...
Visszamennék, tetszik az akkori zene, divat, és az életfelfogás. Akár Mo-on is maradnék, de csak úgy, ha ki lehetne menni külföldre is :)
Egyébként úgy lenne érdemes visszamenni, hogy emlékeznék a mostani korra is, mert akkor tudnám, h mibe érdemes befektetni, mit érdemes csinálni (pl. informatika), és simán meggazdagodhatnék :)
Ha a Jótündér felkínálná nekem ezt a lehetőséget, azt hiszem én is visszamennék. Ha meg valaki Nyugatra vágyna, akkor is ki lehetett menni, háromévente lehetett turistaútra nyugati országba menni. Sokan befizettek egy Ibusz-társasútra, aztán odakint leléptek. Akkor még Nyugat-Európa is más volt, nem volt ennyire elárasztva ázsiai meg afrikai bevándorlókkal, őszintén szólva a mai Nyugat-Európa engem már nemigen vonz.
Nyugaton akkor is volt bő áruválaszték, nálunk nem annyira, de ami volt, az sokkal jobb minőségű és tartósabb volt általában, mint ma, amikor már szinte minden Kínában meg Vietnamban készül.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!