Számítógépes játékokat miért tartják sokan tabunak (lehet hogy nem jó szavat használtam)?
Én is ezen gondolkodom, hogy a videojátékokat miért tartják kevesebbre, mint a filmeket. Én speciel az előbbieket jobban kedvelem, pont az interaktivitásuk miatt; hogy nem csak látom a dolgokat, hanem át is élem a történeteket. Aki szerint meg egy videojátéknak nem lehet jó története és karakterei: Bioshock Infinite, Witcher, Mass Effect, csak hogy párat említsek :) (Last of Us-t és Beyondot direkt nem írtam le, mivel nincs konzolom)
Az első válaszoló szavaiban is van igazság, Koreában és Kínában konkrét munka az, hogy e-bajnokságokon vesznek részt, és tisztelik őket ezért. Az átlag ember a videojáték hallatán rögtön arra gondol, hogy jaigen, ez az, ami tönkreteszi a gyerekeit, miközben erőszakosabbnál erőszakosabb műsor megy a TV-ben nappal is.
Nem egyszer nézték már le, hogy lány létemre nagyon is szeretem a videojátékokat, és hogy nőjek már fel végre, éljek a való világban... inkább választom ezeket, mint a sorozatokat, és köszönöm, tökéletesen megvagyok :D Az előítéletek ellen sokat nem tudsz tenni, de úgy látom, egyre művészibbek, értékesebbek lesznek a játékok, mintha a fejükhöz kaptak volna, hogy nem csak a standard lövöldét lehet csinálni. Remélem ez ahhoz fog vezetni, hogy az emberek kicsit kinyitják a szemüket, és nem csak a könyveket ill. filmeket fogják művészetnek tekinteni.
Mert nem érdekelnek. Egy jó könyvről vagy filmről hosszan tudok beszélni, arról, hogy mi az üzenete, miért tetszett, hogyan képzelem stb., de a számítógépes játékok engem nem érdekelnek. Ismerek párat, de nem igazán szoktam játszani. Tudom, hogy némelyiknek elég komoly története van stb., de akkor sem tudnak lekötni, ez van.
A filmsorozatokért sem vagyok oda egyébként. Nálam a könyvek az elsők, a filmek a másodikak, a sorozatok nem annyira érdekelnek, de azért akad egy-kettő, amit néha szívesen megnézek, a számítógépes játékok viszont hidegen hagynak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!