Van még olyan, aki látogatóba menve lehúzza a cipőjét?
Nem tudom felétek mi a szokás, de nálunk a vendégek zoknit, harisnyát húznak a lábukra, így nem izzadnak bele a papucsba.
Szeretnék egyszer vendég lenni nálatok és cipőben végig mászkálni a lakásban :)
Kérdező! Azon még nem gondolkodtál el, hogy vidd magaddal kedvenc papucsod, hogy kényes ízlésed - és lábad - ne sérüljön?
Némi képzelőerővel sok más lehetőség is adódik ám.
Száz szónak is egy a vége: van aki igényli, van aki nem.
Nekem valahogy nem kerül sokba másodpercek alatt félvállról lejelezni a házigazdával, hogy ő mit szeretne. Nálunk soha nem volt probléma, hogy izzadt zoknival lép be valaki. A parketta tiszta, a papucsok is is rendszeresen mosva vannak.
De el tudom képzelni hogy valaki nem ilyen közegben mozog, tehát azokat nyugodtan oldd meg diplomatikusan ahogy tudod, és ha nincs más megoldás madardj tőlem cipőben.
Nem azért mert az illemtankönyv feljogosít rá, hanem mert ha mondjuk a vendéglátó nem képes rá hogy feltakarítsa a padlóról a hatnapos dzsuvát hogy ne a koszban kelljen mezítláb járkálnod, akkor te se vagy hajlandó cipő nélkül bemenni. Ezt (udvariasan) meg is mondhatod neki.
Ez pl. olyan álláspont amit méltányolni tudok.
Még valami: akik üzleti dologban járnak azoknak sokszor elnéznek olyat is amit rokonnak, ismerősnek nem.
Persze, az asszony sokszor ilyenkor is veri a fejét a falba, hogy négy melós sáros bakanccsal megy rá a friss porszívózásra, de ha hivatalos dologban jársz, akkor sok mindent megbocsájtanak neked, mivel aztán úgyse látnak többet.
De ha valakivel rendszeresen találkozol, akkor azért érdemes az ő igényeit tiszteletben tartani. Ilyen apróságokkal is kiállítasz magadról egy bizonyítványt, ami alapján megítélnek, és ilyesmi miatt is lehet, hogy legközelebb nem küldenek neked meghívót a szülinapi partira vagy másnak adják a megbízást.
És ezt nem csak viccből mondom; fel nem tudom sorolni, hogy mondjuk az én szüleim szájából hányszor hallottam, hogy "Te, én nem bírom ezt a Janit, mindig sáros lábbal jön le és a szőnyeg fölött cigizik, ne hívjuk ide többet."
Rosszul van feltéve a kérdés.
Így a helyes:
Van még olyan ,aki látogatóba menve NEM húzza le a cipőjét?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!