Van még olyan, aki látogatóba menve lehúzza a cipőjét?
Én megkérdem, mindig. Ha babás házhoz megyek akkor mindig leveszem, ha szólnak "maradhat" akkor is. Nálam kötelező levenni, de mindig van odakészítve néhány papucs és mamusz.
33\F
Mikori az az illemtankönyv? A legtöbbet, amivel én összefutok, 30-50 éve írták.
Szerintem udvariasságból soha nem árt, ha nem kell levenni az illető úgyis szólni fog. Egyébként ez az egész kérdés már a belépéskor elintézhető; ha megkérdezed hogy hova teheted le, vagy odamész a cipőtartóhoz, már rögtön lereagálják és mondják a házszabályt.
Nagyobb házban sokszor van vendégfogadó helyiség, ahol csak sima parketta vagy hasonló van, a cipőben érkező, épp csak gyorsan beugró vendéget sokszor ide vezetik be.
De kisebb lakásban a szoba sokszor az illető élettere is.
A legnagyobb bunkóság ide bemasírozni cipőben szó nélkül. Még ha az illető (udvariasságból vagy zavarból) azt is mondja, hogy "persze, gyertek be", sokszor jó néven veszik, ha ennek ellenére megtiszteled őket a cipőlevétellel.
(Vállalhatatlan állapotú zoknikkal vagy retkes mezítlábbal remélem senki nem próbálkozik, evidens hogy ezeknél a cipő is jobb.)
Egyébként jobb házaknál sokszor tartanak papucsot, ha mondjuk ázottan érkezik valaki és nincs egy váltás tiszta zokni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!