Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mit lehetne csinálni? Segítség...

Mit lehetne csinálni? Segítség kellene.

Figyelt kérdés

Lehet, hogy hosszú lesz picit, de kérlek ne haragudj. Van egy 3 gyermekes család (barátnőm a legidősebb), tavaly nyáron költöztek el a nagyszüőktől, Pesttől 50 kmre vettek egy kertes házat hitelre, nagyjából jól ment minden közel egy évig, anyja talált új munkahelyet is, de idén nyár elején egy balesetben összetört a kocsijuk (hitelre volt az is), és a roncsért kapott pénzért (+ a rokonoktól kapott pénzért) egy 20 éves autót sikerült venniük. A totálkáros autó törlesztőrészletei a pénzügyi helyzet miatt a háromszorosára emelkedtek (a ház részletei nem emelkedtek), egyre több tartozás lett a közművekkel. A gázt a szolgáltató nyáron kikapcsolta, és most hét elején a villanyt is, és a vizet is ki akarják kapcsolni jövő héten, ha nem lesz befizetve. (TV, telefon, stb már kikapcsoltak mindent a szolgáltatók a tartozások miatt.) Újabb hiteleket nem nagyon tudnak felvenni, rengeteg felé tartoznak kisebb nagyobb összegekkel, én is szoktam nekik adni, mert 2 éve járok a lánnyal, és próbálok nekik segíteni, amennyit tudok. (A szülők fizetése nagyon kevés, a törlesztőrészletek jóval több, mint a fizetésük.) Most gáz, és villany nélkül vannak, csak egy pici kis kölcsön kapott kályhával tudnak fűteni, ami a konyhában van, a szobákban nagyon hideg van. Még egy kályhára lenne szükség, vagy valami megoldásra. Tudnátok segíteni valahogy? Minden segítség jól jönne.

Köszönöm, hogy elolvastad. (18/f)

2009. nov. 11. 19:21
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
A helyi családsegítő tud segiteni.Közüzemi számlák részletfizetésében stb.
2009. nov. 13. 17:00
 12/16 anonim ***** válasza:
én tudnék adni egy sparheltet és egy palackos gáztűzhelyt,de szállítani nem tudom sajnos.Csorna.
2009. nov. 30. 13:10
 13/16 A kérdező kommentje:

Hello!

Köszönöm a felajánlásodat, rendes tőled, de sajnos nagyon messze van. Pest megyén belül még meg tudnánk oldani a szállítást...

2009. dec. 1. 05:27
 14/16 anonim válasza:
Szia! Nagyon jó ember lehetsz! És, hogy ennyire szereted a lányt és így próbálsz/próbáltál segíteni! Nagyon szép tőled!!! Csak érdeklődöm, mivel már eltelt néhány év.. Sikerült némileg megoldani a család helyzetét? Hogy vannak/vagytok most?
2013. ápr. 4. 18:42
 15/16 A kérdező kommentje:

szia! nem tudom, hogy vissza fogsz-e nézni ide, de ha igen, akkor neked válaszolok. :)

A helyzetük nem sokat változott, már 4 gyerekes család lettek, fél éve született megint egy kislányuk, az a régi kocsi sincs meg már, az apuka dolgozik, vonattal jár, anyuka meg otthon van (gyes stb), legnagyobb fiuk idén fogja kijárni a szaksulit, utána kérdéses, hogy lesz e munkája, a középső lányuk most végezte el a 8.-ot, Pestre vették fel középsuliba, szeptembertől neki is lesz vonatköltsége, ha tudják neki fizetni... A fiú barátnője is le akár hozzájuk költözni, de neki érettségije, és szakmája sincs, abbahagyta a sulit, így nehezen találna állást. Villany néha van náluk, kaptak feltöltős villanyórát, de a szomszédjuktól kapják a villanyt többnyire hosszabbítón, gáz még nincs, azóta vettem még 1 kalyhát nekik, meg elég sok mindent (bár már nem adok pénzt, mert nem tudják beosztani úgy látom, meg így is fél m ftot adtam kb), ugyanazok a tartozásaik megvannak mint anno, talán még több minden is, mert újabb hiteleket sikerúlt felvenniúk (sajnos adtak nekik), és az a pénz elúszott. A házuk még megvan, úgy ahogy fizetgetik, még 2043ig kell havi 110000 ftot fizetni a hosszabbítás miatt, az rengeteg pénz, meg lassan kidől az egyik fala, mert megrepedt az alap, megjavítani nincs pénz.

A lány aki anno 16 volt, már 19, tavaly érettségizett, én 21 vagyok, pont 5 éve a barátnőm a lány. Érettségi után született meg a kislányunk, pont karácsonykor. (Nekem van saját pesti szoba konyhás lakásom,azt még a szüleim segítségével sikerült megvenni, 1 éve lakunk ott, nincs hitelem, nem mondanám, hogy rosszul keresek, mert 1 év alatt össze tudtam rakni egy házra a pénzt úgy, hogy a páromat is meg a kislányom is én tartom el (gyes és családi havi 40000 ft sem).) Most a hónapban költözünk a lakásból, egy kertes házat tudtam venni Pest mellett 10 percre, segítség nélkül, a pesti lakást meg kiadom albérletbe, majd megkaphatja a kislányom, ha arra kerül a sor. Kb. havonta-kéthavonta szoktunk menni a lány szüleihez, mindig viszünk rengeteg kaját, tüzelőt, ruhákat, stb. (Kicsi autóm van, még mielőtt megszületett a gyerek, akkor vettem, ha lesz pénzem majd lecserélem egy nagyobbra, de ilyenre nem akarok hitelt felvenni, meg a munkahelyemre is inkább vonatozni fogok, azt úgyis fizetik, és kb ahogy számoltam ugyanannyi idő alatt beérek, mint a pesti lakásból. (Egyébként én a jelenlegi helyemen 3 éve dolgozok, de előtte 1 évet dolgoztam máshol, viszonylag korán kezdtem... Munka mellett tettem le szakmákat is majd csak jó lesz egyszer alapon.)

2013. ápr. 5. 13:44
 16/16 anonim válasza:

A 14. válaszoló vagyok ismét.

Hát annak nagyon örülök ha oldódnak a problémák! A kislányhoz és a házhoz gratulálok! További sok sikert nektek! :)

15/L

2013. ápr. 5. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!