Ha nem erzem magamat magyarnak az baj?
Nem értem, hogy miért baj. Tele van bunkó tirpákokkal az ország, nem csoda, hogy rosszul érezted magad és elmenekültél innen. Érezd jól magad, legyél boldog! :)
Melyik országban vagy?
Nincs ezzel semmi gond szerintem. Akik itt vannak, azok közül is sokan mennének, csak nincs lehetőségük rá. Ezeknek csípi a szemét, hogy neked sikerült, ezért pocskondiáznak.
Tipikusan magyar hozzáállás ez a "dögöljön meg a szomszéd tehene is". Ha én nem lehetek boldog, akkor nehogy már te az legyél :P
Persze olyan is van, aki valóban itt akar élni, mert szereti a hazáját (vagy mert utálja az összes többi országot).
Abban is van igazság, hogy ha mindenki külföldre megy, akkor nem fog itt javulni a helyzet. De valljuk be, sok embernek nincs türelme (nekem sincs) megvárni, mire itt a szarból várat építenek.
Ha magyarként nem érzed magad magyarnak, azt úgy hívják, hogy identitászavar.
Hogy ez mennyire baj, vagy nem baj, ezt neked kellene látnod és eldöntened. Én furcsának tartom, mert ez által kifejezed az őseid iránti elutasítást. Nekem pl. számít, hogy honnan származom. Élnek a szüleid? Mit szólnak hozzá?
Más szempontból viszont, ha megtaláltad a helyed , az jó. Nem beszélsz akcentussal? Az új hazádban nem is sejtik, hogy nem onnan származol? Ezt nehéz elhinni. Ha mégis így van, akkor légy boldog így!
Angliaba koltoztem, demielott jonnek a joindulatu megjegyzesek, nem a mosogatoi karriert futottam be, hanem a diplomamnak megfelelo minakt vegzek.
Az itteni barataim (joreszt angolok) es elfogandnak, bar tudjak nem itt szulettem, de teljesen befogadnak es nem szamit nekik honnan jottem, mert be akarok illeszkedni. Errol mar tobbszor beszelgettem veluk es "kozuluk valonak" tekintenek. Az oseimet nem felejtettem el, a szuleim meg elfogadjak es orulnek, hogy boldog vagyok. Tudjak mennyi munka van abban, hogy most hol tartok! Dere ez a kirekesztes nagyon nem volt jo, amit tapasztaltam abban a par hetben. Amikor angolul beszelek van akcentusom, de mulik az idovel, mellesleg figyelek a lekuzdesere. A baratnom magyar, de mar regota egyutt vagyunk es elfogad o is, neki ez a legutolso kerdes.
en 40 eve elek kulfodon, ha megkerdezik midig buszken magyarnak vallom magamat. Accentemet soha nem fogom elvesziteni, de az senkit nem zavar.
Sajnalom azokat a gyokertelen szemelyeket akik a rovid kulfoldi tartozkodasuk utan "en mar kicsit beszelni magyar" szoveget nyomjak. Legtobb ilyen ember sohasem volt magyar, csak ott szuletett
Ha nem erzem magamat magyarnak az baj?
Nem nem baj, te egy turista vagy. A parlamentben is tele van turistakkal.
"A parlamentben is tele van turistakkal."
Mekkora öngól :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!