Ilyen élethelyzetben mit tennétek?
Valakivel nagyon rossz a kapcsolatod, és amikor konfliktusba kerültök, mindig rajtad csattan az ostor. De egyszer csak normálisan kezdene nyitni feléd. Elfogadnád a "közeledését"?
A másik szemszögből: ha te lennél az, rosszindulatúskodik, mi kellene ahhoz hogy bocsánatot kérj, amiért bunkó voltál?

Lehet,hogy megköveznek érte, de tapasztalatból mondom-nem fogadnám el a közeledését...-már annyiszor túl vagyok ezen a dolgon, és mindíg ott folytatódott,ahol abbahagyta...-szemétkedik tovább-csak neki most az lenne a kényelmes,hogy jóba legyetek-majd meglátod,hogy igazam van ...-sajnos.
Én is mindíg megbocsájtó voltam,ha megbántottak engem,még azzal is,akiről konkrétan tudtam,hogy a hátam mögöt rámbeszél...-azóta senkivel nem barátkozom már őszintén,befelé fordulóbb lettem sajnos-ez egy védekezés-de így legalább nem tudnak bántani...

Az egyik leghasznosabb tulajdonság az, hogy valaki tudjon alkalmazkodni.
Ez alatt nem az értendő, hogy rendeld alá magad másoknak vagy adott helyzeteknek , hanem keresd mindig azt a megoldást, ami számodra célszerű.
A büszkeséget, gőgöt, sértettséget, stb.-t sokszor félre kell tudni tenni, mert az úgyis csak ellened dolgozik.
Sokan azt hiszik, hogy a büszkeségről lemondani egyenlő a megalázkodással, pedig a két dolog nem ugyanaz: ha valaki elengedi a büszkeségét és képes közös nevezőre jutni a másikkal, az mindig csak nyereséget jelent mindkét fél számára. Nincs benne semmi megalázkodás, semmi jellemtelenség. Sőt, erős jellemre van szükség ahhoz, hogy valaki túltudjon lépni a büszkeségén ahhoz, hogy esélyt adjon a változásra.
Te attól nem leszel kevesebb, ha nyitsz mások felé és attól sem leszel több, ha elzárkózol másoktól.
Én személyes tapasztalatból sokszor láttam már olyan személyeket, akiknek lehetőségük lett volna valamit véghezvinni/ valakivel egy jobb kapcsolatot kialakítani/ adott nyereséghez jutni némi kompromisszum által, stb. , de sosem éltek ezekkel a lehetőségekkel, mert számukra fontosabb volt a “ büszkeség “ , ez a sokak által merőben félreértelmezett fogalom, ami miatt sok pofont osztogat az élet.
Persze, attól mert valaki elnéző, még nem kell naiv is legyen.
“ Bocsáss meg az ellenségeidnek, de ne felejtsd el, amit tettek “. Ezenkívül nyilván ne számíts arra, hogy nincs valamilyen érdek vagy egyéb szándék a közeledés hátterében. De ettől még nem kell meghátrálnod, mindenkinek az életében vannak kapcsolatok, amelyek érdekre alapozódnak, és ez az érdek kölcsönös is lehet, nem csak egyoldalú.
Tehát többet ésszel, mint gőggel.

Legyél vele kedves, előzékeny de azért ne válaszd barátodnak, párodnak ha direktben kiszúrt veled. más kategória a bunkóság, figyelmetlenség és más a rosszindulat.
A bunkóság lehet csak a nehéz élethelyzet tünete. Tehetetlennek, bizonytalannak érzi magát, és az aggodalom sokszor kicsiségeken jön ki, könnyebben felkapja a vizet. Ilyen esetben igyekeznék normális mederbe terelni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!