Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A szomszéd unokája 2 éve nem...

A szomszéd unokája 2 éve nem "talál" munkát, szerintem nem akar dolgozni, ti is így látjátok?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok, jól látom e.

A szomszédban lakik egy idős nénike, aranyos kedves jószívű. Egy pár éve vele lakik a lánya(ő is már nyugdíjas azt hiszem, bár szerintem vagy rokkant nyugdíjas vagy valamiért korábban vonulhatott vissza vagy nmtom, olyan 45-50év körül lehet) Velük lakik a fia is, olyan 27év körül lehet. A srác kicsit b.zis, apám azt mondta, hogy hallotta már beszélni ajtók mögül, azt mondja idegesítő flegma, vagy valami ilyesmi.

A srácnak van valami közgáz diplomája. Állítólag próbált melót keresni, annó még 2 éve mesélte a nénike a nagyanyja, hogy visszaküldték mindenhonnan, hogy túl kvalifikált, meg, hogy nincs tapasztalata. Engem kért, hogy valahova tuszkoljam már be. Hát én 2 éve még tanultam, másfél éve dolgozom(1 éve váltottam melót), én csak alkalmazott vagyok, meg más témában dolgozom (programozás), így nem tudok ebben segíteni.

Noh mind1, a 2 év alatt többször is volt ez beszédtéma amikor összefutottam a nénivel, mesélte azt, hogy a srác anyja nem akarta akármilyen munkába engedni a fiát, gondolom túl nagyra tartotta vagy ilyesmi, elkényeztetett anyucipici fia lehet.

Legutóbb amikor beszélgettem vele(a nénivel még mindig), akkor ő már azt mondta, hogy már bármilyen munka jó lenne, csak termelje meg a kiadásait legalább. Gondolom, hogy nem élnek fényűző életet, 2 nyugdíjból 3man. A srácot alig látom. Van amikor az anyjával látom jönni valahonnan, de amúgy egyedül soha, lehet otthon ül egész nap vagy nemtom. Anyja is a legtöbbször cigizni jár ki a folyosóra és annyi. Kíváncsi lennék mit csinálnak. Múltkor amikor jöttem be 2 pizzával kintről, vhol éreztem az irigységet, hogy mi megtehetjük. Pedig mi sem voltunk sohasem gazdagok, csak amióta dolgozom, azóta egész jól megélünk. Megdolgozom azért a pénzért, nah mind1.

Én azon gondolkodom, hogy a srác nem akar dolgozni, a 30 felé közeledik és így áll, nem normális ez, hogy egy munkaképes fiatal nem csinál semmit. Ti is így látjátok az egészet ahogy én?

Amúgy semmi közöm hozzájuk, csak a nénit sajnálom kicsit, meg a kérdés foglalkoztat egy ideje.

2009. nov. 9. 22:07
1 2 3 4
 31/31 anonim válasza:
Semmi baj, béke veled!! :))))
2009. nov. 25. 20:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!