Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » A szomszéd unokája 2 éve nem...

A szomszéd unokája 2 éve nem "talál" munkát, szerintem nem akar dolgozni, ti is így látjátok?

Figyelt kérdés

Csak kíváncsi vagyok, jól látom e.

A szomszédban lakik egy idős nénike, aranyos kedves jószívű. Egy pár éve vele lakik a lánya(ő is már nyugdíjas azt hiszem, bár szerintem vagy rokkant nyugdíjas vagy valamiért korábban vonulhatott vissza vagy nmtom, olyan 45-50év körül lehet) Velük lakik a fia is, olyan 27év körül lehet. A srác kicsit b.zis, apám azt mondta, hogy hallotta már beszélni ajtók mögül, azt mondja idegesítő flegma, vagy valami ilyesmi.

A srácnak van valami közgáz diplomája. Állítólag próbált melót keresni, annó még 2 éve mesélte a nénike a nagyanyja, hogy visszaküldték mindenhonnan, hogy túl kvalifikált, meg, hogy nincs tapasztalata. Engem kért, hogy valahova tuszkoljam már be. Hát én 2 éve még tanultam, másfél éve dolgozom(1 éve váltottam melót), én csak alkalmazott vagyok, meg más témában dolgozom (programozás), így nem tudok ebben segíteni.

Noh mind1, a 2 év alatt többször is volt ez beszédtéma amikor összefutottam a nénivel, mesélte azt, hogy a srác anyja nem akarta akármilyen munkába engedni a fiát, gondolom túl nagyra tartotta vagy ilyesmi, elkényeztetett anyucipici fia lehet.

Legutóbb amikor beszélgettem vele(a nénivel még mindig), akkor ő már azt mondta, hogy már bármilyen munka jó lenne, csak termelje meg a kiadásait legalább. Gondolom, hogy nem élnek fényűző életet, 2 nyugdíjból 3man. A srácot alig látom. Van amikor az anyjával látom jönni valahonnan, de amúgy egyedül soha, lehet otthon ül egész nap vagy nemtom. Anyja is a legtöbbször cigizni jár ki a folyosóra és annyi. Kíváncsi lennék mit csinálnak. Múltkor amikor jöttem be 2 pizzával kintről, vhol éreztem az irigységet, hogy mi megtehetjük. Pedig mi sem voltunk sohasem gazdagok, csak amióta dolgozom, azóta egész jól megélünk. Megdolgozom azért a pénzért, nah mind1.

Én azon gondolkodom, hogy a srác nem akar dolgozni, a 30 felé közeledik és így áll, nem normális ez, hogy egy munkaképes fiatal nem csinál semmit. Ti is így látjátok az egészet ahogy én?

Amúgy semmi közöm hozzájuk, csak a nénit sajnálom kicsit, meg a kérdés foglalkoztat egy ideje.

2009. nov. 9. 22:07
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
42%
Az egész posztod az önfényezésről szól, más meg persze alapból nulla....nevetséges vagy.
2009. nov. 23. 10:16
 22/31 anonim ***** válasza:

Tudom, most egyből lehurrog majd mindenki, meg jön a lepontozás, de szerintem a kérdezőnek sok dologban igaza van.

1. Ha őt kérik meg, hogy segítsen, akkor nyilván foglalkoztatja a probléma. Ezért egyáltalán nem elítélendő, ha ilyet kérdez. Emellett írta is, hogy segítene, ha olyan területen dolgozna.

Én honlapkészítéssel foglalkozom, és nyilván nem fogok tudni segíteni túl sokat egy lakatosnak munkát találni.

2. Mindenki a maga cseresznyéjének a pogácsa.

Erre csak egy történet a közelmúltból:

Nemrég egy ismerősöm keresett meg, hogy tudok-e munkát adni neki, mert nincs miből élnie. Kiderült, hogy a számítástechnikához alapfokon ért, de programozni, webtervezni, stb. nem tud. Így ez kizárt volt.

Megkérdeztem, hogy eddig hol keresett munkát?

Mondta, hogy a munkaügyi központban volt. ... Gratuláltam neki egy nagyot. Szerinte ezzel mindent meg is tett, hogy munkát találjon. Kérdeztem, hogy interneten körbenézett-e? Mondta, hogy "felesleges, mert ott úgysem talál, meg nézte is". Kérdeztem: hol nézted? Hát az iwiwen kérdezte.

Gratuláltam még egyszer. Utána mutattam neki vagy 15-20 hirdetőoldalt, hogy kapirgáljon. Leültünk együtt, és két óra alatt kiírtunk neki 6 munkalehetőséget, akiket másnap felkereshetett.

Most dolgozik.

Tenni kell azért, hogy valaki dolgozhasson. Véget értek már azok az idők, amikor mindenki munkát kapott a s.gge alá. Már nem a cucurista rendszerben élünk, ideje lenne már felfogni. Ez a kapitalizmus. Ha tetszik, ha nem.

Itt az erősebb, az okosabb, a kitartóbb, az elszántabb fog élni, a többi meg elhullik.

Aki csak várja a sült galambot, annak leáldozott már régen. Itt nem két utcányira lesz munkahely. De még csak nem is 20 km-re. Lesz valahol. Nyugaton sok helyen régóta szokás, hogy ahol munka van, oda költöznek. És ez terjed mindenhol. Csak a magyarok többsége annyira röghözkötött, hogy nem képes költözni sem. De még csak utazni sem a munkájáért (az ismerősnek jobb munkája is lett volna, de nem volt hajlandó 60 km-t utazgatni).

Mindenki a saját sorsáért felelős.

2009. nov. 23. 12:51
 23/31 anonim válasza:

Kedves Kérdezó!

Sajnos nem mindenki ért a programozáshoz, a számítástechnikához ami elég jónak számít szakmai téren, úgy értem könnyebb elhelyezkedni!?

DE mit tegyen egy olyan akinek max. van 1 szakmája és máshoz nem ért ?

Az a tapasztalatom, hogy ha valaki túlképzett az a baj, ha meg kevésbé akkor az!

És valóban a mai állásviszonyok mellett csak akinek van protektora az rughat labdába.

Én 55 éves fejjel sehová nem kellek!!

Most akkor én is abba a kategóriába tartozom, hogy "nem csinál semmit?!

2009. nov. 23. 17:33
 24/31 A kérdező kommentje:

ma 10:16:

a post tuti nem önfényezés, 1-2hozzászólásomra max rámondhatod, de oda is csak egy jóadag rosszindulattal.

2009. nov. 23. 17:41
 25/31 A kérdező kommentje:

ma 17:33:

vagy félreértesz valamit, vagy nem vagy okos, vagy csak kötekedni és mellébeszélni akarsz.

programozóként is el tudok menni árufeltöltőnek, mekibe, takarítani vagy sorolhatnám még mennyi melót el tudok végezni, amit a fent említett fiatal srác el tudna végezni ha nem talál munkát a szakmájában. De azért 2 év így is sok, hogy semmit nem talált. És bár se te se sokan nem olvasnak el rendesen semmit, megismétlem, hogy a néni a nagyanyja mesélte, hogy a srác anyja nem hagyta, hogy a kicsi fiacskája akármilyen melót vállaljon, szal anyuci pici fia módszerrel irányítja valszeg orrfennhordva. A srác pedig ezt valszeg hagyja mivel így kényelmesebb.

2009. nov. 23. 17:44
 26/31 A kérdező kommentje:
még annyi, hogy ahogy te is ítad, 55 éves vagy, ezért (sem) találsz munkát. Ennyi idősen már nehéz. Amúgy nemtom használ e, de javaslom, hogy váltsad ki a Start kártyát, az lehet picit segít, hogy valahova felvegyenek. de ha te azt szűröd le, hogy a kérdésem és a hozzászólásaim a magadfajtákra vonatkozik, akkor buta ember vagy. Ne rajtam töltsed ki a dühödet mert nem vesznek fel a korod miatt, nem én tehetek erről.
2009. nov. 23. 17:46
 27/31 A kérdező kommentje:

ma 12:51:

köszi, látom te többnyire elolvastad a kérdést meg a többi hozzászólásomat és meg is értetted mit írtam.

az se lenne baj ha valaki nem ért egyet, de hogy hülyébbnél hülyébb válaszokat írnak ami totál nem állja meg a helyét a kiírásommal kapcs, az nevetséges.

2009. nov. 23. 17:48
 28/31 anonim válasza:

55 éves válaszoló vagyok.

Lehet, hogy éveim számával az eszem csökken, és a buta kategóriába tartozom, nem értettem félre a kérdésedet, csak próbáltam vázolnia mai munka elhelyetkedés nehézségeit!

Nem megbántani akartalak, ha annak vetted TE értetted félre a válaszomat! :) Mosoly Neked!

2009. nov. 25. 17:28
 29/31 anonim válasza:

55éves hozászóló vagyok, és még annyit, hogy úgy tudtam a start kártytát pályakezdő fiataloknak adják 30 éves korig.

Ja és dolgoztam a MC'Donald-ban a pult mindkét oldalán, sőt takarítottam is.

2009. nov. 25. 17:35
 30/31 A kérdező kommentje:

3 féle start kártya van. van egy a pályakezdőknek van egy a gyerekes anyáknak azt hiszem, és van egy az 50éven felülieknek, azt hiszem az a Start Kártya Plus, nézz utána, szerintem váltsad ki, ki tudja, talán hasznodra válik.

Nézd elnézést ha erősebben válaszoltam, eléggé felcseszi a sok idióta az agyam nap mint nap, iszonyat hülye birkaemberek vannak itt (is), mind1.

A lényeg, hogy a kérdésemben a szomszéd srácra gondolok aki fiatal életerős, munkaképes, mégsem megy el a legegyszerűbb helyre sem dolgozni, azt nem vontam kétségbe, hogy te akarsz és úgy nem sikerül.

2009. nov. 25. 17:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!