A szomszéd unokája 2 éve nem "talál" munkát, szerintem nem akar dolgozni, ti is így látjátok?
Csak kíváncsi vagyok, jól látom e.
A szomszédban lakik egy idős nénike, aranyos kedves jószívű. Egy pár éve vele lakik a lánya(ő is már nyugdíjas azt hiszem, bár szerintem vagy rokkant nyugdíjas vagy valamiért korábban vonulhatott vissza vagy nmtom, olyan 45-50év körül lehet) Velük lakik a fia is, olyan 27év körül lehet. A srác kicsit b.zis, apám azt mondta, hogy hallotta már beszélni ajtók mögül, azt mondja idegesítő flegma, vagy valami ilyesmi.
A srácnak van valami közgáz diplomája. Állítólag próbált melót keresni, annó még 2 éve mesélte a nénike a nagyanyja, hogy visszaküldték mindenhonnan, hogy túl kvalifikált, meg, hogy nincs tapasztalata. Engem kért, hogy valahova tuszkoljam már be. Hát én 2 éve még tanultam, másfél éve dolgozom(1 éve váltottam melót), én csak alkalmazott vagyok, meg más témában dolgozom (programozás), így nem tudok ebben segíteni.
Noh mind1, a 2 év alatt többször is volt ez beszédtéma amikor összefutottam a nénivel, mesélte azt, hogy a srác anyja nem akarta akármilyen munkába engedni a fiát, gondolom túl nagyra tartotta vagy ilyesmi, elkényeztetett anyucipici fia lehet.
Legutóbb amikor beszélgettem vele(a nénivel még mindig), akkor ő már azt mondta, hogy már bármilyen munka jó lenne, csak termelje meg a kiadásait legalább. Gondolom, hogy nem élnek fényűző életet, 2 nyugdíjból 3man. A srácot alig látom. Van amikor az anyjával látom jönni valahonnan, de amúgy egyedül soha, lehet otthon ül egész nap vagy nemtom. Anyja is a legtöbbször cigizni jár ki a folyosóra és annyi. Kíváncsi lennék mit csinálnak. Múltkor amikor jöttem be 2 pizzával kintről, vhol éreztem az irigységet, hogy mi megtehetjük. Pedig mi sem voltunk sohasem gazdagok, csak amióta dolgozom, azóta egész jól megélünk. Megdolgozom azért a pénzért, nah mind1.
Én azon gondolkodom, hogy a srác nem akar dolgozni, a 30 felé közeledik és így áll, nem normális ez, hogy egy munkaképes fiatal nem csinál semmit. Ti is így látjátok az egészet ahogy én?
Amúgy semmi közöm hozzájuk, csak a nénit sajnálom kicsit, meg a kérdés foglalkoztat egy ideje.
És még annyi, hogy biztos, hogy vannak élősködők, de hogy te még soha nem voltál munkanélküli úgy, hogy a vidékiek szerinti lehetőségek városában nem találtál munkát hónapokig, és nem tudod, mit jelent munkanélkülinek lenni úgy, hogy mindent megteszel azért, hogy legyen munkád, és mégse jön össze, abban biztos vagyok. Majd egyszer esetleg ha utolér téged is a válság, esetleg akkor majd megtudod, mit jelent, ha van egy bármilyen munkád, és megbecsülöd a legkisebbet is, amit hónapok vagy évek után nagynehezen megkapsz, és térden csúszol a főnököd előtt, csak hogy megtartsd a helyed. De ne gondold, hogy munkanélkülinek lenni olyan nagy buli. Nyáron igen, bepróbálkoztam a multiknál is, a hipereknél meg a gyorsétteremláncoknál is, és azt mondták, hogy NINCS HELY. Mutassam, amit írtak? Ne haragudj, de nem az van, mint néhány éve. Igen, 2006-ban még én is könnyebben találtam munkát, de azóta sokminden változott. Ne akard megtudni, milyen munkanélkülinek lenni, de ha mégis sor kerül rád, akkor remélem, belátod, hogy mégse olyan rózsás a helyzet.
Annyira utálom, akik azt képzelik, hogy milyen könnyű, de sose próbálták a nehezen küszködők életét. Nem szoktam rosszat kívánni, de már nagyon idegesít a hozzád hasonlók véleménye.
Csak egyszer érne utol a sors, többé nem beszélnél így.
"INFORMATIKAI tanulmányokkal állok"
megkérdezhetem, hogy konkrétan milyen tanulmányokkal? Mert ha tudod hogy kell összeszerelni a gépet tudod használni kicsit a winfost meg az office-t, esetleg láttál 1-2 pascal programot, az speciel k.rva kevés, hogy munkát találj. Pl kijártál egy szoftverüzemeltetői képzést akkor az szart sem ér. De ha elvégzel több szakmát is, elvégzel programozói képzéseket magas szinten még az is kevés, mert ha mellette nem fordítasz nagyon sok időt a szabadidődből a szórakozás helyett a saját képzésedre, akkor szintén kb a 0felé vagy.
Nem voltam munkanélküli nem is leszek. másfél éve feltettem hirdetést valahova, és 1-2nap alatt kapásból 3ajánlatot is kaptam, az elsőre elmentem meg is állapodtam ott. fél év múlva elcsesződtek a dolgok és munka mellett megint hirdettem, kb 2-3nap alatt 3 interjú is összejött. Ebből 2helyen alkalmaztak volna. Meg is állapodtam az egyikkel. Felmondtam a volt melóhelyemen és ezt az évet már itt kezdtem.
Ha most feltennék hirdetést megint, megint jönnének az ajánlatok, még sohasem kellett keresnem idáig. De ha neagyjisten nem találnék melót mer tpl innen kirúgnának vagy akármi, akkor is ellennék mivel folyamatosan özönlenek be a maszek melók egy ismerősöm által. Mielőtt hőzöngenál, h ahh kapcsolatok, elárulom, hogy sokat tettem én ezért, több mint két éve melózgatok a sráccal, sok munkát végeztem el neki perfekt minőségben, annyira, hogy én vagyok az első akihez hozza a melókat ha szeret. És láss csodát, mindíg van valaki akinek van egy kis/nagy melója.
Nézd értelemszerűen a nagyvilág neked adna igazat itt is meg bárhol is, mert az emberek nagy része tanulatlan, jó ha egy érettségijük van, vagy valami szar szakma esetleg valami komolyabb szakma diploma ami a kutyának se kell.
Vannak olyan emberek akik azért nem tanulhattak mert nem volt rá lehetőségük. Bnőm anyja nem tudta a szakközepet befejezni mert dolgozniuk kellett(vidékiek), nehezen talál állást, de nem nézem le, mert tudom, hogy nem tehet róla.
Az viszont aki a suliba csak melegedni járt be, nem érdekelte, esetleg elment valami OKJ-s képzésre vagy akár fősulira de oda is csak úgy, hogy átcsusszanjon év végén, a szabadidőben meg a haverok-pia-buli, stb tehát azt hitte, hogy a suli után ő isten lesz, az igen is tehet róla, hogy most koppant egyet.
nem 2006-tól dolgozom, hanem 2008 felétől, távol áll a 2006-tól. multinál még sosem dolgoztam nem is akarok.
Most hiába átkozódsz, hogy reméled megtudom majd milyen, nem fogom megtudni, mert sokat tettem azért, hogy ne kelljen megtudnom. Te mennyit tettél érte? Persze nem ismerem az életed, ettől még lehet, hogy te kitanultad a beledet, gyakoroltál nagyon sokat, van egy csomó referenciád stb meg gyakorlatod és így se találsz állást, ilyen is van, de kevés. Az meg ha alapból úgy mész interjúra, hogy nah te nő vagy és ezért nem fogsz kelleni, ez alapból leesik majd mindenkinek. Ez is egy önnyugtatás, hogy csak azért nem alkalmaztak mert nő vagy és tutira nem azért mert nem volt meg a megfelelő tudásod.(?)
Engem meg amúgy az idegesít, hogy azt aki sokat tett azért (és megjegyzem okosan, mert ész nélkül hiába teszel nagyon sokat), hogy elérje amit elért, de az emberek meg leugatják őket, hogy csak szerencséjük volt. Semmi köze ennek a szerencséhez.
mellesleg 24/F vagyok.
Én meg a magadfajta kioktató balf.szokat utálom. Tudod vannak emberek akiknél még a gondolkodás lehetséges. Én pedig gondolkodom. Gondolom te pont az vagy aki előtt ha agyonvernek valakit, akkor is így gondolkodik, hogy "nem a te dolgod", nah látod ezért áll itt ez az ország, mert ilyen emberek lakják mint te. süketek és vakok.
amúgy meg nem kötelező ide írnod, ennyi.
mellesleg meg ha a szomszéd néni nekem könyörög, hogy szerezzek a srácnak munkát, akkor már nem ott tartunk, hogy fikciókon morfondírozok mint a vénasszonyok akik láttak vagy hallottak távolról valamit.
Drága kérdező, neked semmi közöd más problémáihoz, amíg így beszélsz olyan helyzetekről, amiben nincs tapasztalatod. Most annak örülj, hogy van munkád, hogy van miből eltartani magad, hogy nem kell másokra támaszkodnod, és hogy nem készülsz ki idegileg, mert sorra dobálják vissza a jelentkezéseidet szó szerint mindenhonnan. De hogy más miért nem talál tartós munkát, azért ne azt hibáztasd, aki nem talál, hanem nézz egy kicsit a dolgok mélyére, mennyi a feketén dolgoztató, mennyi az olyan cég, akiknél válság miatt létszámstopp van, mennyi az olyan ember, aki vállalkozna, de nincs rá pénze, mert nem tolták alá, mennyi az olyan munkáltató, aki csak azért hirdet meg egy munkakört, mert kötelező, de már rég megvan rá az embere, csak nem akar büntetést kapni.
Én kimegyek külföldre, engem ez a kis nyavalyás "magyar ugar" nem érdekel, ha itt nem kellek, majd kellek máshol, ahol számít a tudás, ahol számít a dolgozni akarás, azt mondták valamikor, hogy "itt élned, halnod kell", de ha élni nem lehet, huszonévesen még nem akarok meghalni mások hülyesége miatt.
Ajánlom figyelmedbe, igen, itt tartunk, örülj, hogy te még nem voltál ehhez nagyon közel, de a hirdető helyzetében élők vannak többen, és ezt most még csak a szomszéd révén látod, és nem hiszed el, hogy lehetséges, de ha majd kicsit ki tudsz tekinteni a biztonságos kis burkodból, észreveszed, hogy mi is a nagy magyar valóság:
Csak egy kérdés: Miért nem segítesz neki?
Én a rokonokhoz is fordultam már, hogy van-e ötletük, kihez, hova tudnék fordulni, ahol tartós munkát kapok, nem félek a munkától, persze segítséget nem kaptam, de az ember mindent megpróbál, tudod, ha már nagyon reménytelen.
te lehetsz a második 79%-os kommentelő, ha te vagy, akkor tőled kérdeztem, de nem válaszoltál.
semmi újat nem írtál csak a szokásos "örülj amíg te nem vagy munkanélküli" meg hasonló dolgok, mintha nem is olvastad volna el az előző kommentjeimet, de hát ehhez is kell egy IQ, elismerem.
nem élek burokban, nagyon jól látok mindent. ezzel kapcs is írtam, hogy van az ismeretségemben olyan akinek nincs melója, de ő nem tehet róla, hogy nem tanult.
a link meg amit bedobtál, nem biztos, hogy valódi, mert kissé el van túlozva az egész, valszeg szórakozott valaki, de persze fennáll az esélye, hogy valaki ilyet írt. Persze ezzel a hirdetéssel szart se fog kapni, ugyanúgy ahogy az se aki rosszul írja meg a CV-jét.
azért nem segítettem, mert nem tudtok, más szakmában dolgozom olyan helyen ahova nem keresnek ilyen embert, és az ismerettségemben sincs olyan aki ilyen munkakört végez de van befolyása. a netet meg had ne bújjam már helyette keresgélés céljából. a néni ugyanazt ismétlni 2 éve, hogy nincs tapasztalata vagy túlképzett, hogy ezt mondják vissza mindenhonnan, semmi új. nem hiszem, hogy sehova nem kell ennyi idő alatt és csak ezt hajtogatják, mellesleg mint mondtam nem ment el árufeltöltőnek vagy ilyesmi mert az anyja babusgatja, hogy akármilyen munkába nem hagyja. ezt a néni mondta. a nagyanyja. de ezt már mint leírtam párszor.
Ha kértek tőled segítséget, MIÉRT NEM SEGÍTESZ? Nem tudsz vagy nem akarsz? Ha te lennél bajban, te is kérnél segítséget szerintem. Én csak azt látom, hogy te olyan ember vagy, aki semmit nem tud a munkanélküliségről. Ki tudja, a te szerencséd meddig tart, ma semmi sem biztos. Ne becsmérelj egy olyan állapotot, amiről gőzöd sincs.
Öcsém pont ilyen, mint te. Piszkált a főiskolai tanulmányaim miatt, kiröhögött, hogy milyen könnyű lehet, miért szórnak a tanárok vizsgákon, meg minden, aztán most, hogy őt is felvették felsőoktatásba, szívja a fogát, mert nagyon gyengén megy neki, és nem tudja lógatni a lábát. Azt hitte, hogy sétagalopp, most kiderült, hogy nem az. Azóta, hogy tudja, mit jelent, egy szót se szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!