Van itt olyan ember aki úgy élte meg a középiskolás éveit, hogy nem tudott beilleszkedni a 4-5 év alatt?
Nekem is voltak ilyen gondjaim középiskolában. Bár én tele voltam kisebbrendűségi érzéssel (nem vagyok roma, hanem más okok miatt), emiatt szabályosan féltem közelebb kerülni az osztálytársaimhoz. Volt 3-4 ember, akikkel jobb viszonyban voltam, de az osztály vezető egyéniségeitől valahogy féltem mindig. El nem tudtam volna képzelni, hogy elmenjek velük iskola után sörözni vagy ilyesmi.
Ma azonban már nagyon bánom... Azt gondoltam, hogy ki akarnak közösíteni, utálnak, és csak az utolsó évben jöttem rá, hogy engem mindenki szeret. Egyszer jellemzéseket kellett írni egymásról, s rólam azt írták, hogy a 4 év alatt rám még senki nem tudott haragudni. Én csendes voltam, szerény, és ha valaki szólt hozzám, azzal kedves.
Azóta megtanultam hogy lehet bármelyik emberrel elbeszélgetni, így már nagyon bánom, hogy a középiskolás éveimet így elrontottam.
Szerintem ne így állj neki, hogy átvészeled a napokat, hanem próbálj meg közelebb kerülni hozzájuk. Ez persze erőltetve nem megy, hiszen az visszataszító lehet, de valahogy próbálj meg jóba lenni az osztály vezető egyéniségeivel. Ha ők rosszak, nem kell feltétlenül neked is olyanná válnod, de attól jóba lehetsz velük. És ha egy idő után elmúlik a szorongásod velük szemben (márpedig ha sokat kommunikálsz velük, elmúlik!), utána sokkal nagyobb kedved lesz neked is járni iskolába. Persze ha már több éve vagytok osztálytársak, úgy nehezebb ezt megtenni.
Amúgy mik azok az okok, amik miatt nem tudsz beilleszkedni? Csúnyának érzed magad, vagy van valami lelki sérülésed? Ide leírhatod nyugodtan, úgysem tudja senki hogy ki vagy. :)
Fogod magad és szépen átiratkozol informatikára, aztán majd a szüleid tudomásul veszik.(Volt már olyan szülő a világtörténelemben, aki csak akkor jött rá, hogy át kellett volna iratni a gyermekét, mikor öngyilkos lett...).Van szülő, akit az Isten sem képes meggyőzni.Már az hiba volt, hogy nem azt támogatták, amihez neked kedved lenne.Ne hagyd, hogy elszúrják az életed!Ami nem megy, nem szabad erőltetni!Nem egy olyan diákról tudok, aki magának intézte a be,illetve átiratkozást, te is megtudod tenni.
Az informatikával többre fogsz menni, mint a vendéglátással, az informatikusok most keresettek és a fizetésük is jobb általában, mint egy vendéglátósnak.
"Ha ők rosszak, nem kell feltétlenül neked is olyanná válnod, de attól jóba lehetsz velük. "
Ez sajnos nem egészen így van. Amit ők viccesnek tartanak, az lehet neked megalázó vagy sértő. Te is beállsz a sorba és vihogsz mint egy hülye gyerek, vagy nem lesz rád szükségük. Nem hiányzik olyan a csapatba sosem, aki majd jól leteremt ha hülyeséget csinálsz. Szerintem a kérdező talán értelmesebb az átlagnál ebben a korban és ami nekik még vicces, azt ő már rég elfelejtette...
Én szintén felszolgálónak tanultam és most nyögöm. Mindenképp válts ha rosszul érzed magad a vendégek közt. A szakma megköveteli az önbizalmat, hogy határozottan oda lépj és ledaráld amiért fizetnek. Mosolyogj, még akkor is ha elküldenek a francba.Ez nem megy mindenkinek. Én sem bírtam, nem bánom hogy megvan a szakma, kitudja még jól jöhet. De én azt javaslom válts és csináld azt amit szeretnél. Később sokkal körülményesebb munka mellett és az anyagi részét nem is mondom...
Az utolsó két sort most verd ki a fejedből. Értelmes fiú vagy, a megoldás a szemed előtt van. Vegyél magadon bátorságot, merj változtatni az életeden. A szüleidnek támogatniuk kell a döntésedben, ülj le velük beszélni többször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!