Felteszem a kérdést, bár nem reménykedek. Akar valaki írni?
Vázolom a helyzetet. Én egy lassan 17 éves lány vagyok, aki saját és mások bevallása szerint is értelmes.
És nem utolsó sorban szeretek írni. (most itt van egy hosszú szentbeszédem, de kihagyom, pedig alappillér)
Szóval akar valaki írni velem? Tudom, így túl egyszerű a kérdés, de az egyszerűségek híve vagyok.
Nem véletlenül szerepel a kérdés a kultúra kérdésben, tehát az előbbi. Valami irodalmi dolgot, mindenekelőtt regényt, vagy ahhoz hasonló kötetlen formájú irományt.
A vers és a novella túl szubjektív ahhoz szerintem, hogy több ember írja.
Nem tudom, éppen ebben áll a dolog... ezt takarja a szentbeszéd.
Tulajdonképpen igaza van a kétkedő utolsó hozzászólónak, mert bár tényleg most leszek 17, de burkolt módon így szerezném az ötleteket, tapasztalatokat, mivel mostanában egyedül nem megy az írás. De ez szerintem nem undorító, csak tanulni szeretnék másoktól, plusz ezt még nem próbáltam, hátha ez ösztönözni fog engem egy másik személy.
De azért köszi utolsó, hogy megpróbáltál bemocskolni. Ezért szeretem az embereket.
A téma teljesen nyitott. Nem korlátozódom semmmire, és én toleráns vagyok. Amit nem szeretek, az a krimi. Mármint de, szeretem, csak nem a kizárólagos krimit, hanem amiben van dráma, van kaland, szerelem, sci-fi (ezt a műfajt olvasni is imádom), tudomány, valami komoly gondolat, egyszóval minden, ami elképzelhető. Mert írni ezért jó.
Van három befejezett regényem, néhány novellám, és szeretek verseket is írni, meg van millió elkezdett írásom, de azok említésre sem méltóak.
Remek, odem. Nagyszerű. Nem fogom neked bizonygatni, hogy hány éves vagyok. Azért nem hiszed el nekem, mert normálisan tudok írni? Ez baj. NAGY BAJ.
Nem pénzt akarok belőle szerezni. Ha nem akarsz társulni velem, menj innen a fenébe, nem vagyok kíváncsi rád.
Ha pedig valaki nem hinne bennem, könnyen kiderülne számára a helyzet rosszasága. Először inkább ismerjen meg mindenki, és aztán ítélkezzen.
Ha úgy írtad volna, hogy "szerzőtársat" keresel (ez elfogadott dolog: Ilf - Petrov, Sztugackij testvérek stb - hosszú a lista), elejét vehetted volna a már-már elmérgesedő vitának, jóllehet a semmiről vitatkoztok.
Az írás nem tréfadolog, igényel bizonyos stúdiumokat is:
- műfajelmélet
- stilisztika
- a helyesírás szabályai
- és persze némi alapvető általános ismeretekre, /műveltségre...
Mindezek birtokában - ha tehetséges is vagy - pár év múlva a keresett írók listáját gyarapíthatod.
Jó tanulást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!