Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Felteszem a kérdést, bár nem...

Piriiiiii kérdése:

Felteszem a kérdést, bár nem reménykedek. Akar valaki írni?

Figyelt kérdés

Vázolom a helyzetet. Én egy lassan 17 éves lány vagyok, aki saját és mások bevallása szerint is értelmes.

És nem utolsó sorban szeretek írni. (most itt van egy hosszú szentbeszédem, de kihagyom, pedig alappillér)

Szóval akar valaki írni velem? Tudom, így túl egyszerű a kérdés, de az egyszerűségek híve vagyok.

2013. okt. 6. 08:01
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Írni veled? Regényt, verset vagy novellát? Vagy csupán arra gondolsz, hogy valakinek lenne e kedve veled beszélgetni?
2013. okt. 6. 08:13
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem véletlenül szerepel a kérdés a kultúra kérdésben, tehát az előbbi. Valami irodalmi dolgot, mindenekelőtt regényt, vagy ahhoz hasonló kötetlen formájú irományt.

A vers és a novella túl szubjektív ahhoz szerintem, hogy több ember írja.

2013. okt. 6. 08:18
 3/11 A kérdező kommentje:
kultúra kategóriában*, bocsesz.
2013. okt. 6. 08:18
 4/11 Grielean ***** válasza:
Na és miről szólna? Ez azért lényeges szerintem, kihez milyen téma áll közel.
2013. okt. 6. 08:43
 5/11 anonim ***** válasza:
Nem tudok írni és türelmem se lenne hozzá, de ez jó ötlet, hogy többen írjatok egy regényt.
2013. okt. 6. 08:56
 6/11 anonim ***** válasza:
Tudod igazábol megfordul a fejemben,hogy nem 16 -17 éves vagy.És lehet idegen emberektől igy szeded az ötleteket,és ebből kombinálva csinálod a könyvet.Ha igy van akkor undorító vagy
2013. okt. 6. 09:00
 7/11 A kérdező kommentje:

Nem tudom, éppen ebben áll a dolog... ezt takarja a szentbeszéd.

Tulajdonképpen igaza van a kétkedő utolsó hozzászólónak, mert bár tényleg most leszek 17, de burkolt módon így szerezném az ötleteket, tapasztalatokat, mivel mostanában egyedül nem megy az írás. De ez szerintem nem undorító, csak tanulni szeretnék másoktól, plusz ezt még nem próbáltam, hátha ez ösztönözni fog engem egy másik személy.

De azért köszi utolsó, hogy megpróbáltál bemocskolni. Ezért szeretem az embereket.

A téma teljesen nyitott. Nem korlátozódom semmmire, és én toleráns vagyok. Amit nem szeretek, az a krimi. Mármint de, szeretem, csak nem a kizárólagos krimit, hanem amiben van dráma, van kaland, szerelem, sci-fi (ezt a műfajt olvasni is imádom), tudomány, valami komoly gondolat, egyszóval minden, ami elképzelhető. Mert írni ezért jó.

Van három befejezett regényem, néhány novellám, és szeretek verseket is írni, meg van millió elkezdett írásom, de azok említésre sem méltóak.

2013. okt. 6. 10:03
 8/11 anonim ***** válasza:
Épp ezért ne mástól várd az ötleteket,stb... hogy aztán te abbol irj bármit,amiből később pénzt harácsolsz.és még az agyadat sem kell használni,csak a mocskosságot,hogy mások ötleteit gondolatait leírd.saját szerzeményt írj,és abból kovácsolj pénzt.Ja és kicsit szedd össze magad. az első soraidban azt írtad még csak leszel 17. Nos te ugy vagy 17 mint ahogy én :)
2013. okt. 6. 10:21
 9/11 A kérdező kommentje:

Remek, odem. Nagyszerű. Nem fogom neked bizonygatni, hogy hány éves vagyok. Azért nem hiszed el nekem, mert normálisan tudok írni? Ez baj. NAGY BAJ.

Nem pénzt akarok belőle szerezni. Ha nem akarsz társulni velem, menj innen a fenébe, nem vagyok kíváncsi rád.

Ha pedig valaki nem hinne bennem, könnyen kiderülne számára a helyzet rosszasága. Először inkább ismerjen meg mindenki, és aztán ítélkezzen.

2013. okt. 6. 10:37
 10/11 petitfett válasza:

Ha úgy írtad volna, hogy "szerzőtársat" keresel (ez elfogadott dolog: Ilf - Petrov, Sztugackij testvérek stb - hosszú a lista), elejét vehetted volna a már-már elmérgesedő vitának, jóllehet a semmiről vitatkoztok.

Az írás nem tréfadolog, igényel bizonyos stúdiumokat is:

- műfajelmélet

- stilisztika

- a helyesírás szabályai

- és persze némi alapvető általános ismeretekre, /műveltségre...

Mindezek birtokában - ha tehetséges is vagy - pár év múlva a keresett írók listáját gyarapíthatod.

Jó tanulást!

2013. okt. 14. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!